Karakterer: Danmark U16 – Ukraine U16

Det er ikke kun det danske A-landshold, der har til aften har været i aktion.

D’ BOLD var til stede, da det danske U16-landshold mødte Ukraines ditto. Trods massiv dominans lykkedes det ikke Per Holms tropper at hive sejren i land, og man tabte med 1-2. De talentfulde danskere manglende skarpheden foran mål, og en flok effektive ukrainere straffede de rød/hvide. Læs det fulde kampreferat her: http://www.dbold.dk/2014/11/14/kampreferat-danmark-u16-ukraine-u16/

Der var flere gode præstationer, men de unge danskere manglende en spiller til de afgørende aktioner. Det tekniske niveau hos Danmark var højt.

Andreas Piilgaard – 7: HB. Køge målmanden stod en god kamp. Kommunikerede godt med forsvaret, var sikker i spillet med fødderne og havde flere gode indgreb. Ved 1-0 målet var han chanceløs, men så ikke godt ud ved 2-0-scoringen. Det trækker ned.

Lukas Talbro – 4: Højrebacken fra OB havde en svær start på kampen, hvor han fysisk blev overmatchet af Ukraines store, stærke spillere. Var usikker i defensiven, og virkede ikke afklaret i flere situationer. Når modstanderen angreb, var det i Talbros side. Offensivt var fynboen dog god, og spillede sig op i anden halvleg.

Jacob Mikkelsen – 10: Spillede en stabil kamp. Baggrunden var måske billig, da Danmark var mest på bolden og Ukraine var relativt ufarlige, men den centrale forsvarsspiller var solid og tillod ikke Ukrainerne plads. God med bolden og havde held med et par diagonale afleveringer. Et gult kort og en mindre fejl ved 1-0-scoringen adskiller fyrtårnet fra en topplacering.

Magnus Finne Wørts – 10: Mikkelsens partner i det centrale forsvar spillede en stort set fejlfri kamp. Var ligeledes god i det opbyggende spil, og selv i pressede situationer spillede FC. Nordsjælland-talentet sig ud af ukrainernes pres.

Christoffer Hansen – 7: Der var flere gode perspektiver i venstrebackens spil i første halvleg, hvor det ikke var til at se, at Hansen er det eneste, der ikke til dagligt optræder i U17-ligaen, men i U17-divisionen. Tydeligt var det, at Hansens tekniske niveau er højt, men det blev til for lidt rent offensivt. Var manden bag et par gode dødbolde, og lukkede ned defensivt.

Julius Eskesen – 10: Allerede under opvarmningen var det tydeligt for D’ BOLD’s udsendte, at Eskesen er en helt speciel spiller. Den krølhårede tekniker spillede en fremragende første halvleg, hvor han fik vist sine tekniske og pasningsmæssige færdigheder frem. Bandt det danske spil sammen, og var aggressiv i presspillet. Scorede Danmarks enlige mål direkte på frispark – smuk scoring. Luften gik ud af ballonen i anden halvleg, og Eskesen blev pillet ud efter et kvarters tid.

Mikkel Jakobsen – 10: Kampens bedste spiller. Indgik i flere tilfælde i gode kombinationer, og var den kreative drivfaktor bag Danmarks offensiv. Viste i anden halvleg prøver på sublime driblinger, og selvom Ukraine parkerede bussen, formåede FC. Midtjylland-spilleren at lirke modstanderens forsvar op. Havde et skud på stolpen, og samtidig modet til at tage kampen op med de stærke ukrainere.

Kasper Lunding – 10: AGF-spilleren var sammen med Eskesen og Mikkelsen blandt Danmarks bedste, og der er ingen tvivl om, at Lundings fødder er skruet rigtigt på. Det tekniske niveau er ekstrem højt, og kreativiteten hos den centrale midtbanespiller er unik. Havde et godt hovedstødsforsøg, der var tæt på at gå i mål. Blev udskiftet i det 62. minut efter at have set lidt træt ud.

Jeppe Okkels – 7: Silkeborg-spilleren var i første halvleg på nær to gode sekvenser usynlig. I anden halvleg vendte bøtten for kantspilleren, der viste prøver på godt pasningspil og god speed. Lod sig udskifte efter 67 minutter.

Andreas Buus: – 7: Alt hvad hjemmeholdets højrekantsspiller rørte i første halvleg, blev til guld. Var med i flere gode sekvenser, og var ekstrem ivrig efter at få bolden. Brøndby-spillerens tekniske færdigheder er i en klasse for sig, men i anden halvleg så vi ikke meget til Buus. Et mislykket frispark og for få afgørende situationer trækker ned.

Mads Stefansen -7: Den lå på vippen til et 10-tal, for AaB’s målfarlige angriber spillede en udsøgt anden halvleg, hvor han havde to gode skudforsøg – det ene på træværket. Med gode driblinger og fin spilforståelse udmærkede danskeren sig som en af anden halvlegs bedste spillere. Bagsiden af medaljen er, at Stefansen var komplet usynlig i første halvleg, hvor han var ufarlig, sløv og skidt kørende i presspillet. Anførerbindet, som Stenfansen fik om armen efter Eskesens exit, så ud til at løfte angriberens spil.

Jens Odgaard – 10: Odgaard gjorde en forskel da han kom ind i det 63. minut. Han var god. Modet til at udfordre var til stede, og i flere aktioner så man noget x-faktor fra Lyngbygenserens fødder. Kun målet manglede.

Nicklas Strunk Jakobsen og Anders Iversen fik kun 13 minutter på banen, og kan derfor ikke vurderes.

In this article