Nikolaj Kirk: Det gav masser af blod på tanden

”Jeg er en offensiv midtbanespiller med styrker i mit spil på bolden, hvor jeg er spilfordeler. Jeg skal bygge på fysisk, og arbejde på at dække et stort område defensivt også”.

Sådan beskriver FC Midtjyllands u17-talent og kaptajn Nikolaj Kirk sig selv.

Nikolaj Kirk var forleden på lidt af en tur, da der blev ringet fra selveste Bayern München og en invitation til prøvetræning blev givet. Reaktionen var, som man næsten kunne forvente, selvfølgelig positiv.

”Jeg blev enormt glad og tilfreds, for det viser jo bare at det arbejde man går og laver i hverdagen ikke er helt skidt. Og så glædede jeg mig bare til at vise mig frem” Fortæller Kirk til D’ Bold.

Det blev til tre dage i den tyske storby, som bestod af træning med Bayerns u17-hold, som Nikolaj giver mange rosende ord med på vejen.

”Jeg var tre dage dernede, hvor jeg i alt havde 3 træninger: en mandag og to tirsdag, hvor jeg alle gange trænede med deres u17 hold som har rigtig høj kvalitet, og specielt det tekniske niveau var godt. Jeg synes, jeg har lært hvilket niveau det kræver for at nå den absolutte top, for hvis man vil det, skal man være den bedste blandt de drenge der spillede dernede på u17, så det kræver hårdt arbejde! Ud over det var det bare en god oplevelse, hvor man snuste lidt til hvad det vil sige at spille i så stor en klub. Så det gav masser af blod på tanden”

Det var dog slet ikke på samme måde som at træne hjemme på heden. Her blev der underligt nok gået end smule mindre til det end hjemme i fredelige Danmark.

”Når vi spillede spil til træning, var der ingen det tacklede hårdt, som vi gør i Danmark. Der var næsten kun fokus på det tekniske og taktiske. Det var lidt overraskelse for mig, men ellers var det ikke meget anderledes”

Det kan selvfølgelig gøre en ung spiller helt ”starstruck”, når der bliver ringet fra en af verdens største klubber, men den unge midtbanespiller tager den fortsat med ro og knokler på – det blev til rosende ord, men ikke noget andet for nu fra Bayern.

”Jeg fik positiv feedback, men jeg har intet fået at vide efterfølgende. Så nu må vi se”

Nikolaj Kirk spiller til dagligt på FC Midtjyllands u17-hold samt det danske u16-landshold. Han var senest i aktion imod Brøndby u17, hvor han efter 20 minutter bragte dem foran på et straffespark – kampen endte 2-1 til FCM. Han må dog afsone karantæne i mandagens hjemmekamp imod AC Horsens.

In this article