Talenttid – 04-11-2014 – U19-ligaen – ustoppelige tophold, hensynsløse heste og mestrene i første nederlag

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

kilde: dbu.dk
kilde: dbu.dk

At bladene falder af træerne, dagene bliver kortere og året går på hæld, kan ikke ses på talenterne fra U19-ligaen, der fortsætter med at imponere og score mål på samlebånd. Denne spillerunde var selvfølgelig ingen undtagelse, og med hele 16 mål i fem kampe, er der masser at berette om! Læs med, og lad D’ BOLD guide dig igennem weekendens kampe fra landets bedste ungdomsrække!

Brøndby og Silkeborg har ikke været i aktion i denne weekend.

 

AGF 1-1 AaB
1-0 Jonas Riddersholm (42.), 1-1 Rasmus Thellufsen (46.).

Talenterne i U19-ligaen har vinket farvel til de tunge, mudrede græsbaner, og i stedet sagt goddag til kunstgræsbanerne og de mange fordele, det kan medføre. Kampen mellem de to store, jyske traditionsklubber blev en intens affære præget af, at ingen af de to klubber hidtil har fået de resultater, som de har ønsket. AaB og AGF er nemlig traditionelt set klubber, som blander sig i toppen af U19-ligaen, men med placeringer på henholdsvis 10. og syvendepladsen, er alle tanker om medaljer lagt på hylden. Lagt på hylden var ikke hjemmeholdets fightervilje i dagens opgør, som århusianerne kom bedst ud til. Man fik lagt tryk på gæsternes bagerste, og allerede i kampens spæde begyndelse var det ved at gå galt for de bolsjestribede gæster, da værternes landsholdsaktuelle Oliver I. Pedersen slap igennem til en friløber, men kantspillerens scoring blev korrekt underkendt for offside i en situation, hvor hjemmeholdets delegerede ville have straffespark og rødt kort til en AaB-forsvarer, der inden der blev dømt for offside, ulovligt bremsede fremadstormende Pedersen. Men nok om dommerkendelser, for efter en sløv start, vågnede de nordjyske talenter i løbet af første halvleg op til dåd. Alligevel var det AGF på bolden, og set ud fra første halvleg som helhed, var det ikke ufortjent, at værternes Jonas Riddersholm kort før pausen kunne bringe sit hold i front. Anden halvleg blev en helt anden snak. Nu var gæsterne langt mere aggressive og spilstyrende, og det var kun takket være AGF’s målmand, Kristapz Zommers, at ’de hvie’ holdt fast i den spinkle føring. 1-1 kunne dog ikke undgås, og kort inde i anden halvleg var det en af AaB’s måske største profiler, Ramus Thellufsen, der trak et nummer i skydeteltet og plaffede bolden i kassen. Resten af opgøret forløb med gæsterne i teten – luften var løbet ud af AGF-ballonen – og hjemmeholdet skulle være mest tilfredse med kampen sidste fase, hvor det ikke lykkedes gæsterne at komme yderligere på tavlen.

 

Vejle 1-0 Esbjerg
Patrick Rasmussen (42).

Kampen på VB-parkens kunstgræsbane bød på opgøret mellem sidste sæsons sidsteplads fra Vejle, mod de regerende danske mestre fra Esbjerg, der gik til kampen som ubesejrede, mens også Vejle havde selvtillid i bagagen ovenpå en sejr mod Lyngby. Det startede ganske jævnbyrdigt med chancer til begge hold, inden hjemmeholdet midtvejs i første halvleg overtog mere og mere initiativet med kampen. Det lå ellers ikke i kortene, at det var værterne, der skulle vinde slaget på banens midte, men efter en hård start på kampen fik debutanten Magnus Clemmensen og ungdomslandsholdsspiller Jeppe Hansen styr på sagerne, og stabiliseret de rødklædtes midtbane. Hos Esbjerg var det stortalentet Mathias Kristensen, der var farligst, mens også den tidligere VB’er, Peter Nielsen, var tæt på. Kort inden pausen kom Kristensen og EfB bagud, da hjemmeholdets offensive midtbanespiller, Ali El-Haj, sendte en lang bold i dybden, inden bolden havnede hos VB-topscorer Patrick Rasmussen. Femmålsskytten var iskold i situation, sparkede bolden imellem benene på EfB-forsvarer Marco Lund og så stod det 1-0 til den økonomisk trængte klub! I anden halvleg skulle guldvinderne fra i fjor forsøge at udvise endnu mere vilje til sejr, og det lykkedes da også. Vestjyderne havde således flere gode skudforsøg, men det lykkedes ikke at overliste Jakob ”Yankee” Henriksen i Vejle-buret. Hjemmeholdet kunne endda have lukket kampen, men chancerne blev fra hjemmeholdets side heller ikke omsat til mål. Tættest på kom Jonas Spornberger, men den tidligere FC. Sønderborg-spiller misbrugte en gigantisk chance, og derfor sluttede det hele 1-0. Vejle vandt dermed for anden kamp i streg, mens Esbjerg må erkende, at sæsonens første nederlag er en realitet.

 

Randers 3-0 Lyngby
1-0 Onur Albayrak (21.) 2-0 Edgar Babayan (44.), 3-0 Edgar Babayan (46.).

Efter  holdets seneste kamp at have ydmyget storambitiøse Brøndby med 4-0, stod nu endnu et sjællandsk hold på menuen for de formstærke unge heste fra Randers. Bundholdet fra Lyngby var modstanderen, og med forstadsdrengenes sølle statistik med kun en sejr i sæsonens første syv kampe, var der ikke tvivl om hvem, der indtog favoritrollen i dagens opgør. Det startede da også planmæssigt for hjemmeholdet, der modsat gæsterne formåede at håndtere den mudrede ”græsbane”. Efter tyve minutter resulterede hjemmeholdets overtag i en scoring, da Randers-topscorer Mikkel M. Pedersen viste, at han også kan andet end blot at score mål. Pedersen fandt flot Onur Albayrak i feltet, og så kunne sidstnævnte  ganske nemt heade sit hold på sejrskurs. Kort efter var Albayrak og Pedersen på spil igen, men en korrekt dømt offside-kendelse forhindrede endnu en Randersscoring. Forhindret i scoring blev Edgar Babayan, der til dagligt er tilknyttet Superligaholdet, ikke, da U18-landsholdsspiller Frederik Lauenborg sendte offensivspilleren i frit løb mod gæsternes mål. I situationen svigtede Babayan ikke, og så kunne hjemmeholdet gå til pause med en 2-0-føring. Det blev efter pausen lynhurtigt 3-0, og igen var det Edgar Babayan, der var på spil. Blot 40 sekunder efter at dommeren havde fløjtet op til anden halvleg, fordoblede den målfarlige kantspiller nemlig sin scoring, da han flot halvflugtede bolden forbi Libetwa Mamli i Lyngby-målet. Nede 3-0 begyndte udeholdets spillere endelig at bide fra sig, men for sent! Trods gode skudforsøg i den afsluttende fase af kampen, blev det lørdag til endnu et nederlag for Lyngbys hårdtprøvede U19-mandskab. Randers derimod, spillede sig med sejren op på en fornem tredjeplads i ligaen, noget holdets træner Rasmus Bertelsen da også er meget tilfreds med:

-Jeg er godt tilfreds med indsatsen. Vi havde inden kampen talt om ikke at overlade noget til tilfældighederne i dagens kamp, og det synes jeg vi levede op til, siger træneren til randersfc.dk

 

FC. Midtjylland 4-1 FC. København 
1-0 Mikkel Duelund (21.), 2-0 Mikkel Duelund (23.), 3-0 Mikkel Frankoch (60.), 3-1 Kristian Finnbogasson (72.), 4-1 Mikkel Duelund (74.).

FC. Midtjylland er ustoppelige. Med seks sejre og 27 mål i sæsonens første syv kampe, er ulvene storfavoritter til DM-titlen. Lørdag kom FC. København på besøg, og de ellers normalt så stolte løver med store armbevægelser, præsenterede for de fremmødte tilskuere en yderst defensiv taktik. Københavnerne havde nok vel inden kampen kigget på tabellen og på de offensivspillere, FC. Midtjylland råder over. En af dem er Mikkel Duelund, som i onsdags debuterede for klubbens Superligamandskab. Foruden at være knaldhamrende dygtig, er Duelund også topscorer i U19-ligaen, og det var netop den så omtalte spiller, der efter 21 minutters spil startede målscoringen. Scoringen faldt efter et flot forarbejde af en af holdets tre nigerianske spillere, Babajide David, inden Duelund kunne sparke kuglen i kassen. To minutter senere var Mikkel Duelund igen på spil. Jonas Gemmer spillede den offensive midtbanespiller dybt, og selvom afslutningen blev halvklaret af FCK-keeper Daniel Jespersen, havnede bolden i mål – 2-0. Et kvarter efter pausen blev det også 3-0, da værterne på en af holdets mange chancer, lykkedes med at finde vej til netmaskerne. Denne gang ved midtbanespilleren Mikkel Frankoch, der scorede sit fjerde sæsonmål. En smule oprejsning blev det dog til for gæsterne, idet Kristian Finnbogasson, som ellers havde en hård dag på kontoret, efter straffespark kunne reducere til 3-1. FC. København hentede hurtigt bolden ud af nettet, og gav den op, men den smule optimisme, som hovedstadsdrengene nu havde, blev hurtigt afløst af endnu en skuffelse. Kampen blev nemlig to minutter efter gæsternes reducering afgjort, da Mikkel Duelund fra 11-meterpletten fuldendte sit hattrick, og dermed gjorde det til slutresultatet 4-1.

Se målene fra kampen her!

 

FC. Nordsjælland 4-1 OB
1-0 Souheib Dhaflaoui (15.), 2-0 Lucas Haren (72.), 3-0 Christian “TK” Køhlert (79.), 4-0 Sander Henriksen (85.), 4-1 Jeppe Pedersen (93.).

I OB’s seneste to opgør har man måtte gå fra banen med sår i stoltheden, efter først et 4-0 nederlag til FC. Midtjylland og siden et 4-1-nederlag til AaB. Derfor var odenseanerne ikke spået den store succes, da de lørdag eftermiddag rejste til Farum for at møde rækkens tophold fra FC. Nordsjælland. Tigrene fra det nordsjællandske er sammen med FC. Midtjylland rækkens bedste bud på en vinder, så dermed var der i kampen alt at vinde, og intet at tabe for fynboerne. Som de fleste havde ventet det, startede kampen med hjemmeholdet på bolden, mens gæsterne skulle forsøge at kreere noget konstruktivt, når de endelig fik erobret den lille runde. Trods massivt boldovertag til værterne, lykkedes det i første halvleg OB at holde FC. Nordsjælland fra de store chancer, så derfor var det ekstra bittert for OB, at man gik til pause bagud 1-0 efter et mål indkasseret efter hjørnespark. Når man ikke scorer i sin gode periode, kan det hurtigt give bagslag. Det var lige netop dét, der var ved at ske for de rødklædte tigre. Øboerne kom ud til anden halvleg med langt mere vilje og gåpåmod. Nu var de stribede mere på bolden, ligesom man også fik tilkæmpet sig sporadiske chancer og en række hjørnespark. Desværre for fynboerne scorede hjemmeholdet i det 72. minut til 2-0, og så var kampen reelt lukket. Den massive fynske nedtur blev en realitet, da Christian Køhlert scorede til 3-0, og siden Sander Henriksen til 4-0, inden det som et lille plaster på såret lykkedes Jeppe Pedersen at reducere til slutresultatet 4-1. Med lidt mere held i sprøjten havde OB fået point med fra Farum, men i stedet blev det for tredje kamp i streg til en resultatmæssig ydmygelse.

 

Læs med i næste uge, for igen at komme nærmere på, hvem der bliver Superligaens næste store stjerneskud! 

In this article