Talenttid 17-11-2014 – U19-ligaen – Traditionsrigt opgør endte i remis og Esbjerg med endnu en sejr

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

stillingen efter godt ti spillerunder (kilde:dbu.dk).
stillingen efter godt ti spillerunder (kilde:dbu.dk).

Som følge af U19-landsholdets EM-kvalifikationsrunde i Portugal, blev der i weekenden blot spillet to kampe i landets bedste ungdomsliga. De fleste hold valgte at flytte deres kampe, og kun Esbjerg, Vejle, Silkeborg og AGF har været i kamp. Det skal ses i lyset af, at disse klubber kun havde i alt tre spillere udtaget til landsholdet:

 

Silkeborg 1-2 Esbjerg
1-0 Valance Nambishi (45.), 1-1 Søren Andreasen (60.), 1-2 Morten Jepsen (73.).

To hold fra hver sin ende af tabellen, tørnede lørdag eftermiddag sammen på Søholt. Esbjerg lå efter en storsejr over Randers inden kampen på rækkens tredjeplads, men Silkeborgs tre sejre ud af ni mulige rakte til en ottendeplads. Kampen startede med en dominans fra hjemmeholdets side, mens topholdet lige skulle finde sig selv. Flere gange måtte Daniel Iversens afløser i EfB-buret, Jeppe Højbjerg, diske op med en stor redning, for at holde de blå/hvid stribede inde i opgøret. Mod halvlegens slutning kom vestjyderne dog mere med i kampen, men det var Silkeborg, der først scorede. Målet stod værternes Valance Nambishi for, da han i dommerens overtid på første halvleg headede sit hold i front. Efter en mindre opsang fra Rene Christianen i pausen, var det et helt andet Esbjerg-hold, der blev sendt på banen i anden halvleg. Den vilje, råstyrke og fandenivoldskhed gæsterne havde manglet i kampens første halvdel, var nu pludselig at spore. Det blev til flere, store chancer, men i anden halvlegs første kvarter var SIF-keeper, Nicolai Flø fremragende, og det begyndte at ligne ’en af de dage’ for udeholdet.. Dét lige indtil, at den tidligere U17-ligatopscorer, Søren Andreasen, gjorde forskellen. Morten Jepsen var manden med oplægget, inden Andreasen kanonerede bolden forbi en chanceløs Nicolai Flø. Nu lugtede vestjyderne for alvor blod, men det må også have været i baghovedet på esbjergenserne, at fire ud af holdets seneste ni kampe, var endt med 1-1. 1-1 blev det dog ikke lørdag, for selvom gæsterne efter scoringen gik en smule ned i kadence, vandt man kampen. Matchvinder blev Morten Jepsen, der efter en lang perioder med skader, sygdom og svingende præstationer, atter er på vej tilbage. Højrebacken hamrede til stor forløsning for ham selv og de mange Esbjerg-delegerede bolden op i det ene målhjørne – smuk scoring! Herefter sendte Silkeborg Adnan Sabic og Lasse Pedersen på banen, og førstnævnte var tæt på at udligne, men Sabics hovedstød prallede af på stolpen. Derfor sluttede det hele 1-2.

 

Vejle 2-2 AGF
1-0 Patrick Rasmussen (23.), 2-0 Hamid Khalidan (52.), 2-1 selvmål (69.), 2-2 Rasmus Juul (72.).

På en halvtrist blæsevejrs dag i november tog Vejle hjemme imod AGF. De to hold kom til kampen med to vidt forskellige udgangspunkter. For efter AGF i den forgangne weekend slog OB med hele 5-1, havde Vejle tabt til AaB med samme cifre. Uagtet disse resultater var det to hold, der med en sejr kunne rykke flere pladser frem i tabellen. Bedst startede hjemmeholdet, der med hjælp fra en kraftig medvind trykkede århusianerne langt tilbage på banen. Det var ikke ufortjent, at VB’s topscorer, Patrick Rasmussen i det 23. minut kunne bringe sit hold på 1-0. Den målfarlige, talentfulde angriber er tilknyttet klubbens førstehold, men i og med at der i weekenden ikke var kamp i NordicBetligaen, var Rasmussen atter til rådighed for U19-træner Kim Engstrøm. Resten af halvlegen forløb med hjemmeholdet i teten, dog uden at det blev til de store målchancer. Mads Christoffer Christoffersen havde knap fløjtet anden halvleg op, før den næste scoring faldt. For anden weekend på stribe kom Hamid Khalidan på måltavlen, da han afsluttede et flot kontrastød med at sende bolden fladt i det lange hjørne. Kantspilleren har virkelig steppet op på det seneste, og er en spiller, vi kan forvente os meget af i fremtiden. Efter 2-0-målet havde værterne adskillige chancer for at lukke kampen. Tættest på kom Jonas Spornberger, men angriberen har endnu ikke scoret i sæsonen, og det skete heller ikke lørdag. I stedet kom AGF tilbage i kampen, da VB-forsvarer Lasse Dueholm med godt tyve minutter var så uheldig at lave selvmål. Om det var fraværet af midtbanedirigenten Jeppe Hansen der gjorde, at hjemmeholdet faldt sammen i slutningen af opgøret, skal være usagt. Blot tre minutter efter gæsternes reducering, måtte hjemmeholdets keeper, Jakob ’Yankee’ Rasmussen igen hente bolden ud af nettet. AGF’s forsvarskrumtap Rasmus Juul var manden bag målet, og nu lugtede ’de hvie’ for alvor blod. I det sidste kvarter havde udeholdets talenter muligheden for at rive sejren i land, men det skete ikke, og så delte holdene i porten.

 

Læs med igen i næste uge, når vi som altid guider dig igennem kampene fra landets bedste ungdomsrække!

In this article