Talenttid – 19-11-2014 – U17-ligaen – FC. Nordsjællands modgift fundet, østjysk målorgie og AC. Horsens afklapset

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen efter ca. 11 spillerunder (kilde:dbu.dk).

U16-landsholdets kampe mod Ukraine forårsagede, at der i weekenden kun blev spillet tre kampe i U17-ligaen. FC. Midtjylland fik flyttet deres kamp mod AC. Horsens til mandag, så klubberne kunne drage nytte af sine talentfulde spillere fra årgang 99’, der dermed fik et par ekstra dages hvile ovenpå fredagens landskamp mod Ukraine.

FC. København, Lyngby, OB og HB. Køge var ikke i aktion i denne spillerunde.

FC. Nordsjælland 2-3 Brøndby
0-1 Armend Aslani (4.), 1-1 Daniel Skov (31.), 1-2 Joel Kabongo (70.), 2-2 Martin Frese (71.), Oliver Carrara (77.).

Efter en stime på syv sejre i streg væltede det nordsjællandske korthus, da man i sidste weekend tabte med 2-1 til FC. Københavns kyniske løver. Lørdag var der endnu et lokalopgør på papiret, da ambitiøse Brøndby gæstede Farum Park. De blå/gule fra den københavnske vestegen har til tider spillet fremragende fodbold, og meget tyder på, at klubbens talentsatsning begynder at bære frugt. Det var også gæsterne, der startede kampen bedst. Allerede i det fjerde minut kom man  foran ved Armend Aslani, der for anden gang i sæsonen kom på måltavlen. Hurtigt kom værterne sig over chokstarten, og fik etableret sig som det boldbesiddende og dominerende hold – noget der ikke ændrede sig kampen igennem. Ganske fortjent fik Farum-drengene da også udlignet inden pausetid, da den offensive midtbanespiller Daniel Skov gjorde det til 1-1. Anden halvleg fortsatte med FCN i teten, men topholdet manglede den berømte skarphed foran mål, og mens Jakob Johansson og co. tidligere har scoret mål på samlebånd, blev de manglende scoringer i lørdagens kamp, hvad der knækkede FC. Nordsjælland. Det straffede Brøndby, da forsvarskæmpen Joel Kabongo med ti minutter tilbage af opgøret bragte sit hold i front, blot for at se hjemmeholdets Martin Frese udligne føringen minuttet efter. Nu lå et uafgjort resultat i luften, men sådan skulle det ikke gå. Gæsterne fik med få minutter tilbage tilkæmpet sig et straffespark, og her var det en smal sag for BIF-topscorer Oliver Cararra at score til 2-3, og dermed sende alle tre point til Brøndby, mens FC. Nordsjælland for anden kamp i streg måtte forlade banen tomhændede. Værterne burde have vundet kampen, mente holdets træner, Kasper Kurland:

– Det var en tempofyldt og meget intens kamp, som vi ikke burde have tabt, men vi må bare op på hesten igen og finde tilbage i sejrssporet til de næste kampe, lyder det fra Kurland til fcn.dk

Silkeborg 0-0 Esbjerg

Vurderet ud fra Silkeborgs hjemmebanestatistik, haavde førerholdet Esbjerg god grund til at frygte de rødklædte talenter. Drengene fra Søholt kom nemlig til kampen med fire hjemmebanesejre på stribe og en målscorer på 17-5, hvilket meget tydeligt viser, at det er på hjemmebane at Silkeborg henter sine point. Kampen startede dog med vestjyderne i teten, hvor især Lasse Sørensen var i lystigt spilhumør, og havde flere nærgående afslutninger mod Oscar Hedvalls mål. Desværre for gæsterne blev dominansen ikke omsat til mål, og flere gange løb det ud i sandet for topholdet. En enkelt gang i første halvleg kom værterne fri til chance, men ellers så målfarlige Nicklas Røjkjær misbrugte friløberen. Lørdag blev ikke dagen, hvor U17-landsholdsangriberen fik scoret sit 12. sæsonmål. Efter pausen fortsatte vestjyderne med at være i teten, men chancer var der ikke mange af. Anders Dreyer, vestjydernes topscorer, var tættest på, men den klejne venstrebensspillers afslutning gik i sidenettet i en halvleg, hvor hjemmeholdets unge spillere ikke formåede at skabe navneværdige chancer. Mod slutningen af opgøret døde kampen hen – begge hold virkede tilfredse med det ene point – og derfor sluttede det 0-0 i en chancefattig og taktisk præget affære. Esbjerg manglede igen U17-landsholdsanfører Mark Brink på den centrale midtbane, men det må man efter alt at dømme vænne sig til, da talentfulde Brink hovedsageligt optræder for klubbens U19-hold. Gæsternes træner, Lars Vind mente, at hans hold skulle have vundet kampen:

-Målt ud fra spil og chancer, så synes jeg, at vi skal vinde, men vi kunne også tabe på en omstilling, for der var de skarpe, siger Vind til efb.dk

Vejle 3-3 AGF
1-0 Daniel Kvistgaard (4.), 1-1 Yones Diab (21.), 1-2 Gabana Topenya (29.), 2-2 Søren Mortensen (35.), 2-3 Yones Diab (43.), 3-3 Christian Kudsk (51.).

Blot to point adskilte inden kampen AGF på 10.pladsen og Vejle på syvendepladsen, hvilket viser, hvor tæt U17-ligaen er. Gæsterne gik til opgøret med kun et nederlag i de seneste fire kampe, mens Vejle ligeledes havde præsteret fremragende og ikke tabt i seks kampe. Det var da også værterne, der åbnede scoringen, da holdets angriber, Daniel Kvistgaard sparkede bolden igennem benene på AGF-målmanden og gjorde det til 1-0. Kvistgaard står i skyggen af angrebskollega og VB-topscorer Sebastian Bruhn, men lørdag åbnede han altså ballet. Efter 21. minutter blev formstærke Gabana Topenya nedlagt i feltet, og på det efterfølgende straffespark scorede Yones Diab sit syvende sæsonmål og dermed 1-1. Efter en times spil blev tilskuerne vidne til et spektakulært mål. Gabana Topenya stod med bolden på fødderne, ventede på udfald hos modstanderen, trak forbi ham og med et følt spark krøllede den hvidklædte kantspiller bolden i mål – smukkere kunne det ikke gøres. De smukke mål hørte ikke op, for i det 35. minut faldt endnu et af de mål, vi som fodboldelskere nyder at se. Vejles centrale forsvarsspiller Søren Mortensen var listet med frem efter et hjørnespark, og da bolden havnede for den defensive spillers fødder, sparkede var en dæmpet inderside tilstrækkeligt, og bolden havnede i det ene målhjørne – 2-2. Efter pausen fortsatte tilskuerne med at blive underholdt. Især værterne var farlige, og fik i flere situationer skabt store chancer, mens gæsternes forsvar samtidig virkede temmelig skrøbeligt. En genialitet fra målscoreren til 1-1, Yones Diab skulle blive afgørende. Diab har over efteråret været en af AGF’s helt store profiler, og med et mål direkte på frispark viste han sig endnu engang frem fra sin bedste side – 2-3. Nu skulle talenterne fra Fredensvang forsøge at forsvare sejren i hus, men netop den disciplin er ikke århusianernes foretrukne, og kun Randers og FC. Midtjylland har indkasseret flere mål. Derfor var det ikke overraskende, at Vejle i det 51. minut endnu engang udlignende en AGF-føring. Gæsternes keeper lavede en fæl opspilsfejl, hvilket Vejles Christian Kudsk ikke var sen til at udnytte. I slutminutterne havde værterne chancerne for at snuppe sejren, men det forblev 3-3.

Se målene fra kampen her!

FC.Midtjylland 4-0 AC. Horsens
1-0 Mads Carlson (45.), 2-0 Mads Vang (50.), 3-0 Mikael Anderson (56.), 4-0 Mikael Anderson (64.).

”Fodboldoplevelser” – Sådan betegnede AC. Horsens’ U17-træner Kim Øyan, østjydernes sidste fire kampe i sæsonen, hvor FC. Midtjylland, FC. Nordsjælland, Brøndby og FC. København står på programmet. De gule ligadebutanter fra Horsens er bevidste om, at man er med for at lære, og Øyans udtalelse bevidner da også om den ’underdog’-rolle, som AC. Horsens indtager weekend efter weekend. Kampen mod de forsvarende mestre virkede derfor som en stor, hvis ikke uoverkommelig stor mundfuld for bundholdet, men det viste sig hurtigt, at AC. Horsens’ unge talenter var interesserede i mere end bare en ”fodboldoplevelse”. Gæsterne startede kampen bedst, og ganske overraskende havde man mest boldbesiddelse og de største chancer. Desværre fik man ikke udnyttet disse, og godt midtvejs i første halvleg skiftede kampbilledet, så det nu var Svend Graversens unge mandskab, der dominerede. I omklædningsrummet i pausen, kunne horsensianerne dog være ganske tilfredse med, hvad der var blevet leveret i første halvleg. Om der sneg sig for stor selvtilfredshed ind i de unge Horsens-drenge, skal være svært at sige, men i hvert fald blev anden halvleg en helt anden fortælling. Midtjyderne meldte sig også ind i kampen, og var anderledes aggressive og fokuserede i de sidste 40 minutter. Efter 45. minutters spil faldt dagens første scoring. Mads Carlson var manden med sidste fod på, inden han fem minutter efter assisterede Mads Vang, så sidstnævnte nemt kunne score sit femte sæsonmål og gøre det til 2-0. Nede med to mål mistede bundproppen grebet om tingene, og den gameplan der var lagt i pausen, faldt fra hinanden. FCM-topscorer Mikael Anderson gjorde ondt værre for udeholdets hårdtprøvede spillere, da han med to scoringer øgede til 4-0, som blev kampens slutresultat. Mikael Andersons to mål gør, at fløjspilleren nu har scoret 12 mål i denne sæson. FC. Midtjyllands træner, Svend Graversen var efter kampen lykkelig over, at man endelig fik brudt en negativ statistik:

-Vi meget glade for, at det for første gang lykkes os at holde nullet – det har vi arbejdet hårdt på, lyder det fra træneren til fcm.dk

Husk at læs med igen næste uge, når vi som altid guider dig igennem de målrige kampe fra U17-ligaen!