Talenttid – 26-11-2014 – U17-ligaen – Atypiske ulve, tophold vandt men viste svaghedstegn og Randers endelig på tavlen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

Temperaturen nærmer sig frysepunktet, men talenterne i U17-ligaen har aldrig været varmere. At decembers hygge og julemad nærmer sig med hastige skridt, får spillerne ikke lov til at tænke på. I weekenden blev efterårssæsonens tredjesidste spillerunde afviklet, og som altid var der overraskende resultater, dramatik og masser af mål!

Brøndby og AaB var ikke i aktion i denne spillerunde.

Tirsdag morgen blev U17-ligaen ramt af en kedelig nyhed. AC. Horsens har som følge af en skrøbelig økonomi besluttet sig for, at trække klubbens ungdomshold fra de landsdækkende tuneringer, hvilket betyder, at vi må vinke farvel til den østjyske ligadebutant. 

 

AaB 2-2 Silkeborg
1-0 Nikolaj Lyngø (21.), 2-0 Gabriel Martinez (29.), 2-1 Jeppe Okkels (33.), 2-2 Nicklas Røjkjær (66.).

I tirsdags, for over en uge siden, forværrede AaB’s talenter krisen i Randers, da man vandt hele 4-0. Godt fire dage senere skulle man i aktion igen. Denne var modstanderen Silkeborg, i hvad der var årets sidste kamp. De bolsjestribede befandt sig inden kampen på rækkens tredjeplads – fem point foran modstanderen Silkeborg – der kom fra en succesoplevelse og et 0-0 resultat mod rækkens førerhold fra Esbjerg. Succesoplevelser var der ikke mange af for gæsternes unge spillere i starten af kampen – snarere tværtimod – man kom hurtigt bagud 2-0. Hjemmeholdets målscorere var for første gang i sæsonen Nikolaj Lyngø og Gabriel Martinez, og nu synes AaB’erne i en favorabel position til at køre sæsonens syvende sejr hjem. Det har ikke været positive tanker, der har gået igennem hovedet på gæsternes spillere i starten af opgøret, og med tanke på, at gæsterne havde tabt de seneste tre udebanekampe med en samlet målscore på 9-0, var et comeback næsten utænkeligt. Det skønne ved fodbold er at sommetider, så sker det utænkelige. Der skulle en landsholdsaktion fra Jeppe Okkels til, og så stod den 2-1 ved halvleg. Som kampen skred frem kom Silkeborg mere og mere med i kampen, og det var derfor ganske fortjent, at Nicklas Røjkjær med godt et kvarter tilbage på klokken fuldgjorde comebacket. SIF-topscoreren garnede for 12. gang i sæsonen. Flere mål blev det ikke til på AaB’s anlæg, og så sluttede det hele 2-2. Før første gang i over to måneder fik Anders Vellers tropper point på udebane, mens det ene point for hjemmeholdet betyder, at man holder fast i sin tredjeplads i tabellen.

 

Vejle 4-1 OB
1-0 Ruben Pedersen (1.), 1-1 Oliver Lønfeldt (6.), 2-1 Christian Kold (25.), 3-1 Sebastian Bruhn (69.) 4-1 Agon Mucolli (76.).

Seks nederlag på stribe – så mange af slagsen havde OB med sig i bussen, da de lørdag eftermiddag begav sig et kort smut over Lillebæltsbroen for at møde Vejle. De østjyske U17-drenge har i de seneste kampe spillet god fodbold, og det på trods af, at man midt i sæsonen måtte gå igennem en turbulent tid med mulig konkursbegæring og trænerskifte. Søren Lykkes unge, rødklædte krigere var lørdag i hopla fra kampens start, og der skulle kun gå 40 sekunder før VB-anfører Ruben Pedersen bragte sit hold i front. En mavepuster for gæsterne, der for syvende kamp i træk kom bagud. Målet slog dog ikke odenseanerne ud, og allerede fem minutter senere var Vejles føring udlignet. OB’s måske største profil, Oliver Lønfeldt stod for scoringen, da han efter et indlæg passerede Rasmus Glintborg i målet, og scorede sit sæsonmål nummer 11. Vejles forsvar havde generelt svært ved at holde styr på knivskarpe Lønfeldt i første halvleg, men som kampen skred frem, forsvandt OB’s enmandshær ud af kampen. I stedet var Vejle fremragende. Christian Kold gjorde det efter oplæg fra navnebror Kudsk til 2-1 i en periode, hvor værterne dominerede kampen. Dominerede, gjorde hjemmeholdet også i kampens sidste halvdel, og selvom gæsterne fik afværget et decideret skydetelt, så formåede øboerne ej heller at skabe noget offensivt. Det blev  3-1, da VB-topscorer Sebastian Bruhn efter et hjørnespark reelt afgjorde kampen. Ruben Pedersen var få minutter senere tæt på at hamre endnu et søm i OB-kisten, men overlæggeren stod i vejen for at Pedersen blev dobbelt målscorer. Alligevel faldt 4-1-scoringen. Tidligere FC. Sønderborg-spiller Mads Olesen blev nedlagt i feltet – straffespark. Fra 11-meter pletten var midtbanemand Agon Mucolli sikkerheden selv og scorede til slutresultatet. Med sejren kravler Vejle en smule overraskende op på femtepladsen i den jævnbyrdige U17-liga. Trods de tre point, var værternes cheftræner ikke helt tilfreds:

-Det vi leverede, var tilstrækkeligt til at vinde. Præstationen som hold var ikke helt, som den har været tidligere, siger Søren Lykke til Vejle-boldklub.dk

I OB-lejren var træner Anders Skjoldemose en skuffet herre. Endnu engang lykkedes det til trænerens store ærgrelse ikke OB at få point:

-Jeg synes ikke, vi kan være tilfredse med vores indsats i dag. I dag er der for mange, der ikke yder det, der skal til, lød Skjoldemoses kritik på til ob.dk

 

Esbjerg 5-3 HB. Køge
1-0 Jacob “Lungi” Sørensen (23.), 2-0 Anders Dreyer (27.), 3-0 Lasse Svensson (35.), 4-0 Anders Dreyer (44.), 4-1 Oliver Lassen (45.), 4-2 Oliver Lassen (55), 5-2 Lasse Sørensen (62.).5-3 Oliver Lassen (80.).

Med et par skuffende resultater men gode præstationer i bagagen, besøgte Køges svaner Esbjerg. Kampene mod Brøndby, FC. København og AC. Horsens skulle have kastet ni point af sig, men endte med to, fortalte HB. Køges målmand Andreas Piilgaard til D’ BOLD inden kampen. I de første tyve minutter var det ikke til at se, at Esbjerg var tophold og HB. Køge det modsatte. Gæsterne spillede lige op med førerholdet. EfB-keeper Andreas Pedersen viste i flere tilfælde, at han ikke er bedste venner med bolden, og i et enkelt tilfælde var han centimeter fra at lave et pinligt selvmål, men bolden røg til hjørnespark. Der var flere gode tendenser i sjællænderens spil, men det var topholdet, der lidt ud af ingenting kom først på måltavlen. Jacob “Lungi” Sørensen, hjemmeholdets defensive midtbanespiller så, at Andreas Piilgaard i svaneburet var kommet for langt ud, og med noget der mindede om et halvliggende vristspark, bragte “Lungi” sit hold i front. En bitter pille at sluge for gæsterne, men det skulle hurtigt blive langt værre. Nu viste topholdet sit sande ansigt, og det hurtige pasningsspil,  vestjyderne er kendt for, udstillede i den grad udeholdets talenter. Hjemmeholdets topscorer Anders Dreyer vågnede også op, og gjorde det på straffespark til 2-0, inden forsvarsspiller Lasse Svensson øgede til 3-0 få minutter senere. Regnen silede ned fra en grå himmel, og det var med nedadvendte smil på, at køgegenserne gik til pause. Anden halvleg fortsatte som slutningen af første: Esbjerg var i fuld kontrol, og når gæsterne erobrede bolden, gik der ikke længe, før kuglen igen var på foden af en blå/hvid esbjerggenser. Efter 44 minutter fordoblede Anders Dreyer sin scoring, da han med et fremragende lob fra distancen atter overlistede Piilgaard i målet. Lynhurtigt svarede gæsterne tilbage – Oliver Lassen reducerede til 4-1, og såmænd også 4-2 kort efter. Med et godt et kvarter tilbage på uret forsvandt alle chancer for et Køge-comeback. Lasse Sørensen, den tidligere U16-landsholdsaktuelle, som ellers spillede en anonym rolle for værterne, afgjorde kampen med en flot scoring til 5-2. I slutminutterne fuldgjorde Oliver Lassen sit hattrick, men trods tre flotte mål kunne han ikke pille ved, at Esbjerg tog alle tre point og stadig er i spidsen af U17-ligaen.

 

AC. Horsens 1-2 FC. Nordsjælland
1-0 Martin Frese (anden halvleg) 1-1 Glen Wiberg Larsen (anden halvleg) 1-2 Jakob Johansson (76.).

AC. Horsens U17 lukker i snit 2,5 mål ind pr. kamp, og satte man inden kampen dét op overfor, at FC. Nordsjælland i snit scorer 2,7 mål pr. kamp, var der lagt i kakkelovnen til en hård dag på kontoret for ’De Gule’. Det skal dog med, at tigrene fra Farum kom til opgøret med to nederlag i bagagen, så en smule optimisme kunne Kim Øyans østjyske talenter godt tillade sig at have. Som forventet satte gæsterne sig på spillet fra første minut, hvor hjemmeholdets altid heroisk kæmpende spillede måtte kæmpe en brav kamp for at holde FCN fra målchancer. Det lykkedes egentligt ganske fint for værterne, der med hjælp fra overlæggeren sørgede for at der stod 0-0 ved pausen. Fra anden halvlegs start fortsatte topholdet dominansen, men nu med langt flere målchancer til følge. 0-1 var derfor ikke at undgå. Målfarlige Daniel Skov var manden bag assisten til Martin Freses scoring, og så skulle den sejr bare køres hjem. Eller skulle den? For få minutter efter Freses føringsmål svarede jydernes Glen Wiberg Larsen ganske overraskende igen og reducerede til 1-1. Tigrene kunne ikke gøre andet end at fortsætte i den boldbesiddende og angrebslystne stil – så det gjorde de. Længe så det ud til, at kampen skulle ende med en pointdeling, men topholdet har spillere, der kan afgøre kampe på egen hånd. U17-ligatopscorer Jakob Johansson scorede med fire minutter tilbage af kampen sit 14. sæsonmål og målet, der var på hovedstød, blev kampens sidste. Trods massivt overtag i spil og chancer til FC. Nordsjælland, vandt man ”kun” med 1-2 mod rækkens prygelknabe. FCN-træner, Kasper Kurland var dog anderledes tilfreds med, hvad han så:

– Det var en god kamp af hele holdet og dejligt at vinde igen, siger Kurland til fcn.dk

 

AGF 0-1 Randers
0-1 Emil Riis (17.).

Randers kom til kampen uden selvtillid overhovedet. Kronjyderne havde ikke vundet en fodboldkamp siden kalenderen viste sommer og august, og man kunne gå barfodet rundt i haven. En lignende periode uden sejr ses sjældent, og Mads Lyngs mandskab har i de seneste kampe haft store problemer med at finde indstilling, fight og vilje. Det var de dyder, man lørdag skulle forsøge at udvise mod AGF, der ligesom Randers var at finde i den nederste halvdel af tabellen. En solid defensiv var opskriften til sejr, og kunne man holde århusianernes talentfulde kantspillere Yones Diab og Gabana Topenya ude af kampen, var man nået langt. Ud fra devisen om, at angriberne er de forreste forsvarsspillere, pressede Randers-angrebsduoen Emil Riis og Faris Bejedic kampen igennem AGF’s forsvar hårdt. Især Emil Riis er foruden at være god i presspillet en måltyv af rang, og efter 17 minutters spil kunne Riis fejre sit sæsonmål nummer 12, da han udnyttede en fejl i hjemmeholdets defensiv og bragte sit hold på sejrskurs for første gang i næsten tre måneder! For at holde føringen, var disciplin en nødvendighed, og dét var lige netop, hvad randrusianerne sprudlede af. Kasper Lunding og de resterende AGF-talenter var en del på bolden, men blev overmatchet af en betondefensiv, der på dagen så to hoveder højere og 15 kilo tungere ud. Da dommeren efter 80 intense minutter fløjtede af, kastede en flok lykkelige Randers-spillere sig om halsen på hinanden: sæsonens blot tredje sejr var en realitet, ligesom at man med sejren kom væk fra den ydmygende sidsteplads, man ellers har indtaget. Mads S. Lyng satte disse ord på sejren:

-Det her er bare en fantastisk følelse at stå med. Der er så meget der lykkes for os i dag. Vi er koncentrerede, disciplinerede og arbejder stenhårdt som et hold, siger træneren til randersfreja.dk

 

Lyngby 0-0 FC. Midtjylland

I starten af sæsonen lukkede FC. Midtjylland massevis af mål ind, men scorede samtidig flittigt i modstanderens ende. En balance, man som neutral tilskuer ikke kan andet, end at elske, men midtjydernes træner Svend Graversen var ikke tilfreds. I sidste weekend slog man så AC. Horsens med 4-0 og kunne i den forbindelse juble: sæsonens første clean sheet var en realitet. Det var med forhåbninger om en lignede indsats, at ulvebussen lørdag drog over to broer for at møde topholdet fra Lyngby. De kongeblå indtog tredjepladsen i U17-ligaen, og den var der, efter indledningen på kampen at spå, gode chancer for at beholde. Indledningen var nemlig med Lyngby på bolden, men gæsternes presspil forhindrede, at nogle nævneværdige chancer blev kreeret. Egentligt var første halvleg uden de store chancer overhovedet, men dermed ikke sagt, at det på nogen måder var kedeligt. Kampen bød på to gode hold, højt tempo og en evig positionskamp. Mikael Anderson, gæsternes topscorer, var tættest på, men Oliver Snorre var på plads i Lyngby-målet, ligesom Oliver Ottesen var på plads i ulveburet, når der var brug for ham. Kampbilledet fortsatte i anden halvleg – blot med jyderne en anelse mere i teten. Mikael Anderson var tæt på igen, mens Lyngby mest angreb over kanterne – uden held. I slutminutterne trillede FCM-spiller Nikolaj Kirk et frispark kort til konstant aktive Mikael Anderson, men venstrebensspillerens afslutning røg snært forbi. Det sluttede som det startede i Lyngby: 0-0.

 

Læs med igen næste gang, når vi som altid guider dig igennem kampene fra U17-ligaen! 

In this article