Talenttid 26-11-2014 – U19-ligaen – suveræne FC. Midtjylland tabte, hektisk lokalopgør afgjort i slutminutterne og endelig en sejr til hårdtprøvede OB

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Stillingen i U19-ligaen efter cirka 10 kampe (kilde:dbu.dk).
Stillingen i U19-ligaen efter cirka 10 kampe (kilde:dbu.dk).

Så skete det! Efter otte sejre og blot en enkelt uafgjort løb FC. Midtjylland lørdag d. 22. november ind i årets første nederlag. Det var bundholdet fra Lyngby, der mirakuløst stoppede de sejrsvante midtjyder. Chokresultatet viser os med al tydelighed, at alt nu kan ske i U19-ligaen.

FC. København, Brøndby, FC. Nordsjælland og Esbjerg har ikke været i aktion i denne spillerunde.

 

Lyngby 2-0 FC. Midtjylland
1-0 Gustav Therkildsen (30.), 2-0 selvmål (93.).

Det mest scorende hold, FC. Midtjylland, mod det mindst scorende, Lyngby. Der duftede af fodboldopvisning, afklapsning, og store sår i lyngbygensernes selvforståelse, men i stedet levede talenterne fra københavnerforstaden op til fodboldudtrykket: ”Bolden er rund, og alt kan ske”. Måske gæsterne troede , at bolden var firkantet eller andre mere håndgribelige former, for i kampens start flød ulvenes pasningsspil langt fra som det plejer. Livlig var kampen til gengæld, hvilket var hjemmeholdets fordel med chancer i begge ender. Mads Døhr Thychosen, udeholdets helt store efterårssigning, fik chancen fra start, og selvom den tidligere Vejle-spiller sagtens kunne være sin indsats bekendt, misbrugte han også et par store chancer. Misbrugte gjorde Lyngbys Gustav Therkildsen ikke, da han efter godt en halv times spil med et følt venstrebensspark fra kanten af feltet, åbnede scoringen. Jonas Gemmer, FC. Midtjyllands 6’er, tabte bolden på et risikabelt sted, og efter to hurtige afleveringer havnede bolden for fødderne af angriberen, der ganske overraskende bragte værterne i front. Kort inden pausete og peptalk fra trænerne, var én af jydernes tre nigerianere, Glorie Rutikanga tæt på at udligne, men Mamili i Lyngby-buret stod hvor han skulle og derfor 1-0 efter første halvleg. Fra anden halvlegs start pressede FC. Midtjylland Lyngby langt tilbage på banen, men til sjællændernes held, var ulvene mest interesserede i at angribe gennem midten, og her stod hjemmeholdets store, stærke forsvar godt og solidt placeret. Især Lamin Samba tog ansvar, ligesom målmand Libetwa Mamili tog sig sikkert af de få chancer, gæsterne producerede. Med godt ti minutter tilbage på stadionuret, lavede FCM-træner Kenneth Andersen en taktisk justering, og forsøgte sig med tremandsforsvar – Mads Thychosen blev kastet helt frem. Det skabte dog ikke de store chancer til jyderne, men derimod i modsatte ende, hvor der nu var rigelig med plads til Lyngby at boltre sig på. I overtiden blev det til 2-0 efter en omstilling, hvor Glorie Rutikanga ikke kunne undgå at sparke Mads Brøndbergs hårde indlæg i mål.

 

AaB 0-0 Silkeborg

Efter en rædselsfuld start, er det nordjyske fodboldflagskib fra AaB kommet i gang, og havde inden kampen mod Silkeborg en stime på fem kampe som ubesejrede at prale af, mens man samtidig ikke havde tabt på hjemmebane i over tre måneder. En meget identisk statistik har Silkeborg, der ligesom de bolsjestribede nordjyder startede grusomt, men siden har leveret fornuftige resultater. Fraværet af Sammy Skytte har dog svækket de rødklædtes formåen, og også til lørdagens kamp måtte man undvære den U18-landsholdsaktuelle, der er ude med skade. Kampen startede en smule rodet, uden de store målchancer. Efter godt et kvarter med fight og spil på banens midte, begyndte målchancerne at hobe sig op. I flere tilfælde var en AaB’er tæt på komme til skud i feltet, blot for at blive blokeret i skudøjeblikket af heroisk kæmpende SIF’er og en godt spillende Nicolai Flø i målet. Også gæsterne var farlige foran mål, og holdets topscorer, Rasmus Lysdal kunne med lidt mere held have bragt sit hold foran, men sådan skulle det ikke gå – 0-0 ved pausen.

Valance Nambishi, Silkeborg, i aktion. Kampen sluttede 0-0. (kilde: AaB's U19 liga, Facebook).
Valance Nambishi, Silkeborg, i aktion. Kampen sluttede 0-0. (kilde: AaB’s U19 liga, Facebook).

I anden halvleg kom hjemmeholdets spillere ud som lyn og torden, opsatte på at slutte en småskuffende efterårssæson ordentligt af. Nicolai Flø fik igen reddet kastanjerne ud af ilden for Silkeborg, og målmandens redninger i starten af anden halvleg indledte en god periode for drengene fra Søholt. Den sidste halve time af opgøret var ganske jævnbyrdig. Hjemmeholdet misbrugte en friløber, og i stedet var det Silkeborg, der en anelse overraskende var tættest på i slutningen. Fløjspiller Mikkel Frandsen var milimeter fra at sende alle tre point med hjem i Silkeborg-bussen, men det sluttede som det startede: 0-0. Silkeborg-træner Dennis Pedersen, erkendte efter nulløsningen, at AaB gjorde det svært for hans hold:

– Det var en god kamp for os i dag og jeg synes, at vi fik vist, at vi er parate til at arbejde stenhårdt hele kampen, også selvom modstanderne gjorde det svært for os i dag, siger Dennis Pedersen til silkeborgif.com.

 

AGF 1-2 Randers
1-0 Jeppe Mogensen (10.), 1-1 Michael Zacho (78.), 1-2 Mikkel M. Pedersen (87.).

Når den stolte traditionsklub fra Fredensvang møder hestene fra Randers, er det altid med intense og jævnbyrdige fodboldkampe til følge. AGF’s har traditionelt været en magtfaktor i dansk ungdomsfodbold, men det er man ikke længere. Måske man skulle tage en tur 30 kilometer nord på, for at søge ny inspiration. Her har Randers FC gang i noget meget spændende talentudvikling, og det ses da også tydeligt på tabellen i U19-ligaen, hvor de lyseblå inden kampen indtog fjerdepladsen i rækken, mens AGF’s to sejre i 10 kampe rakte til en placering som nummer syv. Kampen startede med hjemmeholdet i teten. Opgøret var årets sidste, og århusianerne lignede nogen, der var opsatte på at slutte ordentligt af. Den gode start forvandlede sig hurtigt til en ørkenvandring for gæsterne, mens værterne satte sig på spil og chancer. De lyseblås landsholdsaktuelle angriber, Jeppe Mogensen, gjorde det efter ti minutters spil til 1-0. Herefter ejede hestene kampen, og havde det ikke været for en offsidekendelse, var Jeppe Mogensen kort efter blevet dobbelt målscorer. Flere gange var kronjyderne tæt på, men det var rent faktisk AGF, der kom tættest på at score kampens andet mål. Et skud fra nært hold blev dog overplaceret, og derfor 0-0 ved pausen. Også efter pausen fortsatte gæsterne med at dominere, og især Mikkel M. Pedersen var i hopla. Angriberen var i flere situationer lige ved og næsten, hvilket et spark på underkanten af overlæggeren bevidner. Trods et massivt overtag til Randers, blev kronjydernes føring med et kvarter tilbage udlignet. Målet blev scoret af Michael Zacho på straffespark, og så tydede meget på, at hjemmeholdet skulle tyvstjæle et point! Det blev dog ikke tilfældet. Med få minutter igen var en godt spillende Mikkel M. Pedersen endelig skarp. Pedersen rundede målmanden, og iskoldt trillede han bolden i mål. Randers-træner Rasmus Bertelsen mente, at sejren var fuld fortjent:

-Det er altid en fed måde at vinde på, når man scorer lige til sidst, men det var altså en fuld fortjent sejr. Vi starter lidt tøvende, men efter åbningsmålet, er vi det bedste hold i de sidste 80 minutter, siger træneren til randersfc.dk.

 

Vejle 0-1 OB
Simon Skrøder (16.).

Med fire nederlag på stribe, var de stribede fynboer fra OB inden kampen et presset hold. Man lå på rækkens sidsteplads, og sidst man havde vundet en fodboldkamp var i starten af september. Anderledes hyppigt har Vejle hentet point, og derfor var østjyderne inden opgøret det mest oplagte bud på vinder. Det var da også hjemmeholdet, der startede kampen bedst. Hamid Khalidan har været stærkt spillende på det seneste, og kantspilleren var efter få minutters spil centimeter fra at bringe VB i front. Khalidans afslutning ramte stolpen. Ikke lang tid efter, faldt kampens første scoring. U18-landsholdsspilleren Jacob Buus Jacobsen fandt den tidligere Silkeborg- og Næsby-spiller, Simon Skrøder, der nemt kunne bringe øboerne i front. Nu lugtede Odenses talenter blod, og efter flere måneder uden sejr var viljen stor hos Jens Madsens tropper. Resten af første halvleg var jævnbyrdig – måske med en anelse overtag til OB. Sådan fortsatte anden halvleg – hjemmeholdet blev aldrig rigtig farlige – og i stedet var det gæsterne, der skulle have bragt sig foran med både 2, og 3-0. I slutminutterne kastede Vejle Søren Balsgaard frem i angrebet, men uden held. Til slut burde udeholdet havde lukket med en 2-0-scoring, men en rødklædt vejlegenser reddede flot på målstregen. Det sluttede 0-1 i Vejle, og dermed endelig en oprejsning til de hårdt prøvede OB-spillere, der med sejren rykker nærmere det store midterfelt, hvor blandt andet Vejle befinder sig. VB-træner Kim Engstrøm var efter kampen chokeret over sit holds skuffende indsats:

-Det er klart den dårligste kamp vi spiller i år. – Jeg er rystet over holdpræstationen og over, at så få af spillerne ramte deres niveau. Vi rammer slet ikke i duellerne og magter ikke at spille kampen, som vi skal kunne. Det er alibifodbold hele vejen rundt, lyder det fra en tydeligvis bitter Vejle-træner til vejle-boldklub.dk

Mens der i Vejle lejren var stor utilfredshed, var fynboerne modsat lykkelige over endelig at kunne få lov til at synge sejrssangen igen:

-Vi fik en fortjent og længeventet sejr. Det var en kamp, hvor vi var både dygtige og heldige at få alle tre point, og der skal lyde stor ros til alle spillerne, siger sejrsherren Jens Madsen til ob.dk

 

Hvordan klarer dit favorithold sig i ungdomsligaerne? Få svaret i Talenttid!

 

In this article