U-landstræner: Udtager spillere efter passion

Det danske U16-landshold tabte i går med 2-1 til Ukraine. De unge danskere spillede en god kamp og viste prøver på god fodbold, men manglende skarphed foran mål kostede de rød/hvide dyrt.

D’ BOLD’s udsendte fangede efter opgøret landstræner Per Holm til en snak om kampen, men også om hvorfor det er, at han fokuserer så meget på talenternes indstilling. U16-landstræneren vil se ild i øjnene på sine spillere, og udtager sit hold efter passionen.

Teknik, spilforståelse og de øvrige kvaliteter er ikke alt, mener Per Holm (kilde: dbu.dk).
Teknik, spilforståelse og de øvrige kvaliteter er ikke alt, mener Per Holm (kilde: dbu.dk).

Først og fremmest satte landstræneren dog et par ord på, hvorfor det trods overvægt i boldbesiddelse og chancer ikke lykkedes det danske mandskab at vinde kampen:

Vi lukker to dumme mål ind. De har et par andre chancer, men de har ikke de kæmpechancer, de har i første kamp, siger Per Holm om dagens modstander til D’ BOLD og fortsætter:

-Vi tilspiller os de chancer der skal til, men udfordringen med den her årgang er, at vi mangler at få det endegyldige output på i begge ender, og det er i felterne at fodboldkampe afgøres. Her var det stolpe ud – vi har tre på stængerne i dag. Men med spillet og processen – super tilfreds, er ordene fra den tidligere talentchef i Lyngby.

Der var mange gode, danske præstationer, og selvom træneren påpegede, at det er svært at udpege kommende stjerner så tidligt i forløbet, var landstræneren ikke i tvivl, da D’ BOLD bad ham fremhæve kampens spiller:

-Jeg er jo glad for min anfører (Julius Eskesen, OB). Han er over det hele, reparerer defensivt og så smider han stort set ikke en bold. Han er den mindste på banen måske, men han er kraftedeme god. Så lige nu overstråler han lidt de andre, også fordi han har en fantastisk udstråling. Han lyser jo op. Jeg vil tro, at alle tilskuerne heroppe i dag har observeret sig: hold kæft han er spændende ham der, er de rosende ord til midtbanestrategen Julius Eskesen.

Netop Eskesens kvaliteter: vilje og passion, er hvad Per Holm forlanger af sine spillere. Træneren har endda udtaget enkelte spillere på baggrund af deres passion:

-Det har vi meget fokus på. Hvis ikke de er der, så kan de være nok så dygtige fodboldspillere, og de kan lave nok så mange mål i ligaen. Vi oplever, at nogle af dem falder ud, hvis ikke de brænder igennem for det lige nu, og der er flere af de her spillere, der er valgt på passionen, og den passion skal de bibeholde. Så skal vi nok bygge det på fodboldmæssigt, der skal til.

Om Per Holm og det øvrige trænerteam lykkedes med at bygge på fodboldmæssigt, må tiden vise. Det næste punkt i kalenderen for U16-landsholdet er en tur til Qatar, hvor man skal forsøge at revanchere sig for 2-1-nederlaget mod Ukraine.

In this article