Ung landsholdsdebutant: Det var virkelig fedt

Mens de fleste danskere havde fundet sig til rette i sofaen for at se A-landsholdets EM-kvalifikationskamp mod Serbien, knoklede en flok unge danskere på Frederiksberg Idrætspark, hvor U16-landsholdet tog imod Ukraine. Danskerne dominerede og havde bolden, men tabte med 2-1.

I det danske mål var der debut til HB. Køges 15-årige målmandstalent Andreas Piilgaard, og det var en tydelig stolt landsholdsspiller, som D’ BOLD efter kampen fik sig en snak med:

D’ BOLD: Det er din debut i dag – hvordan føltes det, at stå og synge nationalsangen?
Andreas Piilgaard: Det var virkelig fedt, det var virkelig fedt.

D’ BOLD: Din familie sad og så på, hvad betyder det for dig?
Andreas Piilgaard: Det betyder meget, at de støtter op omkring det. De har været der hele vejen, så det betyder en stor del.

Selve kampen kunne have gået bedre. Danmark tabte, og Piilgaard måtte to gange hente bolden ud af nettet. Alligevel var sjællænderen ganske godt tilfreds med sin egen præstation:

D’ BOLD: I taber 2-1, men alligevel står du en fin kamp – eller hvad synes du?
Andreas Piilgaard:
Jeg har ikke nogen redninger synes jeg selv, men jeg er godt med i spillet og snakker godt til holdet, så jeg synes det var acceptabelt.

D’ BOLD: Hvad gør, at I ikke vinder i dag?
Andreas Piilgaard: Vi mangler at putte bolden i mål, vi skaber jo chancerne til det. De skaber to chancer og scorer to mål, hvilket siger lidt om vores evner i forsvaret. Vi står godt defensivt, men vi er ikke skarpe nok i de afgørende situationer.

Det en stolt men skuffet Andreas Piilgaard, vi fangede efter kampen. (foto: D' BOLD).
Det var en stolt men skuffet Andreas Piilgaard, vi fangede efter kampen. (foto: D’ BOLD).

 

Målmandskometen kunne tydeligt mærke en stor niveauforskel i forhold til dagligdagen, hvor Piilgaard frister en tilværelse hos HB. Køge, der er bundhold i U17-ligaen. Han er ikke i tvivl om, hvad han kan tage med sig tilbage til klubben:

D’ BOLD: Hvad kan en oplevelse som denne, hjælpe dig med at tage med videre til U17-ligaen?
Andreas Piilgaard: Erfaring. At jeg nu har prøvet en af de store kampe, og prøvet det der med at have pres på én, og ikke at skulle være overtændt men have styr på nerverne. Uden at fornærme mit hold (HB. Køge red), så er det lidt højere niveau her, og vi har bolden meget mere end vi har i Køge.

Den næste opgave for det danske U16-landshold er, når Per Holms tropper drager sydpå – nærmere betegnet Qatar.

D’ BOLD: Hvordan vil du selv spå dine chancer for at komme med til Qatar?
Andreas Piilgaard:
Umiddelbart okay. Jeg skal hjem og gøre det godt i klubben, og arbejde videre herfra. Så jeg vil vurdere chancerne er okay, slutter målmandskometen.

Piilgaards konkurrent på landsholdet er Brøndbys https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig.

In this article