Bayern vil alligevel ikke af med Højbjerg

Guardiola ønsker, på trods af tidligere forlydender om det modsatte, pludselig alligevel at beholde Højbjerg.

Det er blevet småt med spilletid til den nyslåede danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg på det sidste. På trods af diverse skader til rutinerede midtbaneveteraner, er vejen til en startplads endnu ikke banet for den 19-årige dansker.

Tidligere på efteråret gik Højbjerg ud og brokkede sig offentligt over den manglende spilletid. Han truede med at ville forlade klubben, hvis det fortsatte. Denne offensive udmelding gav med det samme genlyd i mange klubber rundt omkring i Europa, og der har været seriøs interesse fra en række andre Bundesliga-klubber, blandt andet Leon Andreasens Hannover 96.

Guardiola sagde i den forbindelse, at man kun ville have spillere, som var glade for at være i klubben, og at Højbjerg frit kunne se sig om efter en ny klub, hvis det var det han ville.

Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Således fortæller Bayern-træneren nu til det tyske sportsmedie Kicker, at man helst ser Højbjerg og holdkammeraten Shaqiri blive syd for Donau.
– Vi er meget tilfredse med dem. Det handler om, hvad spillerne vil. Om de vil spille mere eller har andre idéer. Mathias Sammer tager en snak med dem, siger Guardiola til Kicker.

Der resterer en kamp i Bundesligaen inden vinterpausen, og for Bayern Münchens vedkommende spilles den på fredag, når de tyske mestre skal en tur til Hjulmands Mainz.

In this article