Lucas A. med assist-hattrick i Ajax-show

Der var dømt Ajax-opvisning, da danskerklubben lørdag slog Willem II med 5-0, og ved hele fire af målene, var der en dansk næstsidste fod på.

Både Lasse Schöne og Lucas Andersen startede inde for Ajax, der hjemme på Amsterdam ArenA mødte Willem II, og det var en kamp, som både Schöne og Andersen satte deres præg på.

Det startede blot et kvarter efter første spark, da Lucas Andersen slog en dybdebold til Kolbeinn Sigthorsson. Islændingen takkede for Andersens oplæg ved at udnytte chancen. Sigthorsson måtte dog kort efter lade sig udskifte, men manden der kom på banen, den polske lejesvend fra Bayer Leverkusen Arkadiusz Milik, tog fat hvor Sigthorsson slap.

Efter 27 minutter kom polakken nemlig også på måltavlen, endnu engang på et oplæg fra Lucas Andersen. Lasse Schöne ville dog ikke stå i skyggen af Lucas Andersen. Derfor assisterede han kort efter midterstopperen Joel Veltman, der snedigt lobbede bolden i mål.

To minutter før pausen fuldendte Lucas Andersen så sit assist-hattrick. Endnu engang var det Arkadiusz Milik der udnyttede Andersens forarbejde, og polakken sparkede bolden i kassen efter danskerens tæmning.

Milik så ud til at have lært noget af danskerne, for efter pausen assisterede han Davy Klaasen, der gjorde ydmygelsen total.

Ajax tager onsdag imod APOEL Nicosia i Champions League, og selvom begge hold er definitivt ude af den turnering, kæmper de stadig om en plads i Europa Leagues knockout-fase.

In this article