Madrid-dansker: Vil følge i Højbjergs fodspor

gonzalo jørgensen

Den 16-årige dansk/spanske Atletico Madrid-spiller Gonzalo Jørgensen finder inspiration i Pierre Emile Højbjergs udvikling, og det er også Bayern-spillerens fodspor Gonzalo Jørgensen gerne vil følge.

Gonzalo Jørgensen er ikke helt som de andre på de danske ungdomslandshold. Han kan ikke snakke dansk, og så spiller han i Spanien. Der er dog en forklaring på galskaben, da Gonzalo Jørgensen har en dansk far og en spansk mor, men han har boet i Spanien i hele sit liv, og det var først efter en mail fra halvdanskerens far, at DBU fik øjnene op for den dengang 15-årige Atletico Madrid-ungdomsspiller.

Siden da har han været med på diverse ungdomslandsholdssamlinger, og den nu 16-årige venstreback er fuldkommen klar over, hvor han vil spille landsholdsfodbold henne:

– Danmark gav mig chancen først. Jeg har fået venner på holdet, og jeg kan ikke forstille mig at trække andre trøjer over hovedet. Det har betydet rigtigt meget for mig, at de har behandlet mig så godt. Derfor vil jeg gøre alt for holdet, siger Gonzalo Jørgensen til Ekstra Bladet, og fortæller også, at han gerne følge i Bayern-spilleren Pierre Emile Højbjergs fodspor.

– Jeg kan rigtig godt lide Pierre Emile Højbjerg fra Bayern München. Han er en dygtig spiller, og han er en stor inspiration for mig. Pierre er halvt franskmand og halvt dansker, ligesom jeg er halvt spanier og halvt dansker, så forhåbentligt kan jeg følge i hans fodspor.

Pierre Emile Højbjerg er, som Gonzalo Jørgensen nævner, halvt dansk og halvt fransk, men blev, i modsætning til Jørgensen, født i Danmark, havde sin fodboldopvækst i Danmark og har spillet ungdomsfodbold i Danmark, både for BK Skjold, FC København og Brøndby IF.

Gonzalo Jørgensen har både været med på det danske U16- og U17-landshold, men blev senest vraget til U17-landsholdstruppen, blandt andet på grund af hans sproglige barriere. Jørgensen har dog, allerede fra sin første ungdomslandsholdsudtagelse, prøvet at forbedre sine danskkundskaber.

In this article