“Miraklet i Madrid” fejrer jubilæum. Kan du huske det?

 

I UEFA Cuppens tredje runde skulle OB op imod en svær opgave da selveste Real Madrid ventede. Miraklet var der og idag er det præcis 20 år siden at “Miraklet i Madrid” fandt sted. Kan du huske det magiske øjeblik?

Det er idag 20 år siden at Real Madrid blev besejret af danske Odense Boldklub med 0-2 i egen hule hjemme i Madrid. Real Madrid, med Michael Laudrup på holdet, havde vundet den første kamp i Odense med 3-2 og derfor skulle OB hente en sejr på minimum 2 mål. Det skete netop. Anden halvleg var et dansk festfyrværkeri, især brød jublen løs da Ulrik Pedersen scorede, men ikke mindst da Morten Bisgaard, i overtiden, sikrede Odense Boldklub avancement i Europa Cuppen.

Ikke mindst Lars Høgh spillede en storartet kamp da han holdt buret rent på Santiago Bernabeu. Han reddede en friløber fra Michael Laudrup, reddede en stor mulighed fra Quique og fik Flemming Toft til at gå amok. Her er hvad helten ham selv, Lars Høgh, idag fortæller om kampen i 1994:

– Når jeg sidder og ser klippene fra dengang minder det mig om en rigtig god film. Og så går det op for mig at jeg egentlig er en af hovedrollerne. Det er ret surrealistisk, siger en glad Lars Høgh til bt.dk.

Den gamle keeper minder os også om situationen med Michael Laudrup, hvor danskeren var alene med Høgh, men hvor den defensive del af den duo vinder dét opgør:

– Hvis Michael havde driblet uden om mig i denne situation var det virkelig op ad bakke. Men med redningen, kom jeg ind i kampen og det motiverede mig også til at fortsætte med at stå godt, tilføjede han.

Ved ankomsten til Danmark, stod en flok trofaste fans klar til at modtage heltene, imens de sang og dansede i ren og skær glæde. Glæden var der stor grund til da Real Madrid på det tidspunkt var et af Europas absolut stærkeste hold, og samme år blev spanske mestre. Ingen kan beskrive det magiske øjeblik fuldstændigt. Alle danske fodboldfans var i ekstase.

Dagen i dag blev også fejret med en fodboldkamp. Det var bare en mindre mindeværdig én af slagsen, da AaB gæstede TRE-FOR Park i Odense. 1-1 endte det opgør, hvor begge hold havde muligheder for at trække sig sejrrigt ud af det opgør.

In this article