Schöne og Andersen med i sen Ajax-sejr

Både Lasse Schöne og Lucas Andersen var at finde i startopstillingen da Ajax besejrede Excelsior med 2-0. Schöne lagde op til det sidste mål af de to – målene kom i de sidste 10 minutter.

Ajax med både Lasse Schöne og Lucas Andersen på banen vandt forholdsvis sikkert over Excelsior. Nu mener jeg “forholdsvis sikkert” da de scorede de to mål i løbet af de sidste ti minutter. Mike van der Hoorn stod for det første mål, imens det målet til 2-0 blev sat ind af Richairo Zivkovic, med dansk oplæg af Lasse Schöne.

I løbet af de første 80 minutter havde Excelsior en del chancer, blandt andet en chance til Jeff Stans, der helt fri foran mål ikke kunne udnytte et glimrende indlæg fra venstrekanten. Stor mulighed til Stans, som har scoret i alt seks mål i hans indtil videre 16 kampe. De havde blandt også en afslutning fra kanten af feltet, men den blev skudt over mål, fra en ganske fri position.

Det var i stedet en dyb bold imod Schöne der førte til 1-0 scoringen. Mens Schöne er fri, bliver han en del af en hollænder sandwich. Det førte til en løs bold i midten af feltet. Der stod Mike van der Hoorn der let kunne sparke bolden i et tomt mål. Klodset kommunikation mellem målmand og forsvaret i denne situation. Fem minutter senere bliver det til en tre mod to situation. Schöne er en del af den og da han modtager bolden på kanten af feltet, afleverer han bolden helt uselvisk over til en dog helt nøgen Richairo Zivkovic der kan sparke den i nettet og afgøre kampen med scoringen til 0-2.

Det blev ikke til mere “action” i den kamp og Excelsior opgav det så småt efter Zivkovics mål. Kampen ender dermed med en dog alligevel sikker Ajax-sejr, der stadig hænger på i toppen. De er fire point efter PSV Eindhoven der lørdag aften stensikkert vandt med 5-0 hjemme imod Go Ahead Eagles.