17-årig Levante-dansker: Drengedrøm og kulturforskelle

Sammy Slot

En drengedrøm er gået i opfyldelse for 17-årige Sammy Slot, der i sommers skiftede til den spanske La Liga-klub Levante UD.

Sammy Slot er ikke et navn som mange kan genkende, men det er der en 17-årig dansker i Spanien, der vil lave om på. I sommers skiftede den tidligere HB Køge-spiller nemlig til Valencia-klubben Levante UD, hvor danskeren nu har spillet i et halvt år. D’ BOLD har snakket med den fysisk stærke angriber, der både fortæller om drengedrømme, der er gået i opfyldelse, og en fantastisk prøvetræning.

– Jeg kom i kontakt med Levante, da jeg kender nogle der bor i Spanien og spiller i klubben. Jeg syntes det lød super fedt, da det har altid været en drengedrøm, at komme til udlandet for at prøve mine kræfter af, siger danskeren til dbold.dk.

– Dem jeg kender anbefalede mig til træneren, og han syntes jeg lød interessant, så jeg fik lov til at komme til prøvetræning. Lidt inden sommerferien tog jeg derned, og jeg gjorde det super godt. Jeg scorede hattrick i min anden træningskamp for dem, så det kunne ikke være bedre.

Slot fortæller også om en klub, der går meget op i deres ungdomshold

– Mit førstehåndsindtryk af klubben var, at de var meget disciplinerede, og går utroligt meget op i deres ungdomshold. Nogle gange træner senior holdet lidt før os, og så får man mulighed for at hilse på dem og se dem træne. Jeg kan godt lide, at man er så tæt på alle holdene i klubben. Det føles mere som én klub, udtaler den 178 centimeter høje angriber, der også fortæller om kulturforskelle, der har gjort det svært at kommunikere.

– Det var rigtig svært i starten angående kulturen. Man skal kommunikere lidt med tegnesprog, da de ikke er så gode til engelsk og jeg ikke forstod spansk, men det er jeg heldigvis blevet bedre til.

– Der er også stor forskel på fodboldstilen. Spansk fodbold er meget mere teknisk end dansk fodbold. I Danmark er der rigtig mange store, fysiske spillere, hvor der måske er enkelte der virkelig brillerer med teknikken, hvorimod stort set alle i Spanien er utrolig dygtige teknisk, mens der er knap så mange der har fysikken med sig.

Sammy Slot ser frem mod et kommende internationalt stævne, hvor han forhåbenlig kan vise sig frem.

– Jeg forventer, at jeg udvikler mig så meget som muligt i Levante. Jeg vil gøre en god figur til et stort internationalt stævne vi spiller i april, mod de allerstørste spanske og internationale klubber. Ellers forventer jeg også, at det her gør mig mere moden udenfor banen, hvor jeg står på egne ben, og hvor det ikke er nogen kære mor.

Når snakken falder på førsteholdsfodbold, er Sammy Slot ikke naiv, og han ved, at det kræver meget, at bryde igennem, når der er så stor konkurrence, som der er i La Liga-klubber.

– Det er svært at sige, hvor langt jeg er fra førsteholdet. Jeg vil jo gerne derop hurtigt muligt, men der er stor konkurrence mellem en masse dygtige spillere. Jeg vil være glad, hvis jeg bare kommer op og træner med dem indenfor halvandet år, men nu må vi se, hvad fremtiden bringer.

I Levante UD spiller Sammy Slot på et nyt internationalt hold, hvor hans holdkammerater er fra lande som Mexico, Guatemala, England og Puerto Rico

In this article