Danskerfredag: Nicklas Mouritz Mouritsen

D´BOLD og Danskerfredag har på det seneste interviewet, FC Nordsjælland-talentet, Nicklas Mouritz Mouritsen. Den 19-årige forsvarer har fået debut på U/19-landsholdet, og i Nordsjælland er førsteholdet inden for rækkevidde: “Jeg glæder mig til en ny halvsæson. Med debuten på U/19-landsholdet og mine præstationer, får jeg måske en chance”.

Den blot 19-årige Mouritsen har spillet fodbold i snart 16 år og med FC Nordsjælland og tidligere B93, er drømmen om professionel fodbold, gået i opfyldelse.

– Jeg har altid gerne ville være professionel fodboldspiller. Selvom fodbolden er sjovt, er det også mit job, så jeg er taknemmelig for at jeg kan mere eller mindre leve af min hobby.

Mouritsen fortæller også hvorfor han er så god som han er. Selvom det skal være sjovt, gælder det også om hård træning og en sund kost.

– Når man træner hårdt for man også disse muligheder. En sund kost og god træning er meget med til at motivere mig og det gør mig også bedre at træne hårdere end tidligere.

Selvom den 19-årige dansker mangler spilletid – hvilket kan være svært – savner han ikke noget fra barndommen og springet til førsteholdet var heller ikke særlig svært, fortæller han.

Jeg savner egentlig ikke noget. Jeg har klaret springet til førsteholdet ret godt, så jeg mener ikke at der er noget bemærkelsesværdigt at se tilbage på. Selvfølgelig husker jeg da vi var børn hvor det var sjovt med vennerne, men alligevel savner jeg ikke rigtig noget.

Selvom fortiden ikke bragte noget bemærkelsesværdigt var der dog et lyspunkt, som han betegner som karrierens indtil videre største øjeblik.

Det var en god følelse at få debut på U/19-landsholdet. Det får mig til at tage det næste skridt og det beviser bare at jeg gør fremskridt med den gode træning. Det var meget spændende at være med dér.

Den 19-årige Chelsea-fan, kan spille både på venstre back og i midterforsvaret, og hans idoler er selvfølgelig også John Terry og Marcelo. Han skiftede til FC Nordsjælland i 2014 fra B93 hvor han debuterede på førsteholdet som kun 16-årig.

In this article