Frank, U15, Brøndby, Hvorfor følsomme spillere?

Mange fodboldspillere bliver valgt fra på grund af deres manglende mentalitet.

Har du hørt den her før? “Han er ikke stærk nok”.

Mon ikke.

Måske er det ikke alene spilleren, der har fejlet, når han bliver siet fra, eller helt stopper sin karriere.

Måske bærer træneren et lige så stort ansvar.

For at man som træner kan tage anSVAR, kræver det at man netop har svar på problemstillingen. Svaret må vi jo så lede efter.

Hvad skal der til for at få en spiller op, som er på vej ned?

Lad os være fornyere, se på spillet, miljøet og spillerne på en anden måde. Forstå deres behov, og hvad de til gengæld kan tilbyde holdet.

For det er ikke så lidt. Mange af de følsomme spillere er også reflekterende og omsorgsfulde. Kan en gruppe bruge disse egenskaber?

Absolut, hvis du spørger mig.

Hvis vi fortsætter med at skabe miljøer, hvor kun de såkaldte stærke spillere klarer sig, må vi ikke bare vinke farvel til de, der kan skabe relationer og god stemning på holdet, men også de mest kreative typer.

Fodbolden har brug for netop disse typer, men systemet fravælger dem ofte, da de ikke passer ind i en fodboldspillers DNA.

Eller er det bare træneren, der ikke har knækket koden?

Jeg appelerer til, at vi rummer alle typer, så dynamikken på og udenfor banen bliver højnet. Lige nu er det de følsomme, der ikke bliver hørt.

Fodboldspillere er i almene kredse kendt som værende dumme eller mindre begavede. Måske er der noget om sagen, måske ikke. Hvis der er, tror jeg hemmeligheden ligger gemt i ovenstående tekst. De mere intelligente, eftertænksomme og følsomme spillere passer ikke ind, og tilbage står de, der slås med albuerne, og kan håndtere et hårdt miljø.

Mit svar er derfor:

Forstå deres betydning og værdi for dit hold. Brug herefter deres værdier til at løfte dit hold. De bliver set, hørt og værdsat. Det giver spilleren lyst. Suppler yderligere med at skabe et tæt forhold til spilleren. Tag ham til dig. Lær ham at kende. Relationen opstår og han føler sig mere tryg. Tryghed skaber ro. Ro skaber tro. Tro skaber udvikling og resultater.

Nemt at skrive, svært at gøre.

Held og lykke på banerne :)

/ Thomas Thor, Matchvinder

 

 

 

In this article