Guldbrandsen om klubben, der tiltalte ham: Ipswich tror på mig

Victor Guldbrandsen

England, en ny livsstil, kontrakt med Ipswich og en stor fodboldmæssig forbedring. Victor Guldbrandsens 2014 har været det bedste fodboldår i hans liv.

En altoverskyggende dag i Victor Guldbrandsens liv. En dag, der formede fremtiden i hans fodboldkarriere. Dagen hvor han skrev under på kontrakten med den engelske traditionsklub Ipswich Town fra The Championship. Dagen ligger kun små fire måneder tilbage.

En toårig kontrakt skrev Guldbrandsen med englænderne, der hører hjemme på det intime stadion, Portman Road, i det sydøstlige England. Han havde hidtil spillet i Lyngby Boldklub, hvor han var en del af det meget talentfulde U17-kuld, som klubben havde. Men det var tid til noget nyt.

Efter en prøvetræning i franske St. Etienne og succes i Lyngby fik den 17-årige midtbanemand tilbuddet om at flytte bopælen til England. Han havde ellers andre kort på hånden, men valget af Ipswich var ikke et taktisk valg, selvom større klubber også friede til den unge dansker.

– Nej, det gjorde jeg ikke. Ipswich er en rigtig god klub med rigtig mange dygtige spillere, og lige nu ligger de nummer to i Championship, der virkelig er en hård liga, og hvor man hver uge bliver sat på prøve, fordi ligaens hold er så tætte. Så der var ikke noget taktisk i det skifte, det var mere, fordi jeg følte, det var her, jeg kunne udvikle mig bedst muligt og tage det næste skridt på vejen, siger Victor Guldbrandsen til D’ BOLD.

– Desuden arbejder klubben benhårdt på at blive en Kategori 1-klub, og det vil sige, at jeg får mulighed for at spille mod de bedste ungdomshold i England.

Ipswich tiltalte ham simpelthen mest.

– Klubben tiltalte mig mere end de andre klubber, og alle omkring klubben tog super godt imod mig, da jeg var til prøvetræning. Den plan jeg har med dem, tiltaler mig rigtig meget.

En rivende udvikling

Den sidste signatur på kontrakten med Ipswich var for Victor Guldbrandsen 2014’s højdepunkt.

– Når jeg ser tilbage på året, så har det helt store højdepunkt været, da jeg skrev under på kontrakten med Ipswich. Det var en stor ting for mig, så det overskygger nok alle de andre højdepunkter, jeg har haft i året.

Et andet højdepunkt kunne ellers have været den store udvikling, det 17-årige talent har været igennem siden skiftet til den anden side af Nordsøen, eller kampen i FA Youth Cup mod Colchester, hvor danskeren skød Ipswich videre i straffesparkskonkurrence på det sidste spark.

– Efter at jeg er flyttet til Ipswich, er jeg blevet bedre på mange parametre, som jeg ikke ville havde blevet i Lyngby. Træningsniveauet her er meget højere, hvilket betyder jeg bliver presset hver dag. Tempoet og niveauet her i England er utroligt højt. Det var noget, jeg skulle vende mig til i starten, fordi kampene kræver mange flere kræfter.

– Jeg er faldet super godt til, og jeg har fået nogle rigtig gode venner, der har hjulpet mig og fået mig ind i truppen. Fodboldmæssigt synes jeg, at jeg har udviklet mig enormt meget siden, jeg er kommet herovre. Det har været et rigtigt godt år!

Citattegn                                                                                             Det har været et rigtigt godt år!

Nytårsfortsæt

Victor Guldbrandsen spiller som fast mand på Ipswich’s U18-mandskab, og bliver også gerne kaldt op at spille på reserveholdet, hvor han indtil nu har mødt spillere af Premier League-kaliber som direkte modstandere. I en kamp mod Queens Park Rangers spillede han overfor Adeel Taarabt, mens han mod West Ham har skulle dæmme op for den tidligere Arsenal- og Barcelona-spiller, Alexander Song.

Endnu flere af sådanne oplevelser i 2015 er målet for Guldbrandsen, der håber at spille sig nærmere sit ultimative mål. Debut på Ipswich’s førstehold.

– Jeg forventer, jeg udvikler mig endnu mere, end jeg har gjort, og kan spille mig i betragtning til førsteholdet.

Nytårsfortsættet om debut på førsteholdet er dog ikke kun i den unge danskers egne hænder.

– Men det er ikke i mine hænder. Det er manageren som bestemmer det, og lige nu går det rigtig godt for klubben, så jeg må bare blive ved at klø på og være klar, hvis chancen byder sig.

Men er det overhovedet realistisk med førsteholdsdebut i 2015, eller er du lidt for ambitiøs?

– Det er svært at sige, for hvis klubben nu henter en midtbanespiller, bliver chancerne mindre. Men Ipswich er en klub, som ikke er bange for at tage unge spillere i brug. Lige nu har de en, som er et år ældre end mig, som har fået debut på førsteholdet, og spiller forholdvis tit på førsteholdet, så jeg ved det er svært at få debut, men klubben tror på mig og så må jeg se om debuten kommer i år 2015.

Victor Guldbrandsen fylder i januar 18 år.

In this article