Heerenveen-fans om Namli: Der er muligheder på kanten

Hvordan er nyligt indkøbte Younes Namlis chancer for spilletid i Heerenveen? D’BOLD har været i kontakt med tre inkarnerede fans af den hollandske traditionsklub for at tale om deres nye, danske kronjuvel.

Ved middagstid i dag præsenterede hollandske SC Heerenveen den 20-årige danske offensive midtbanespiller Younes Namli, som skifter for en ukendt transfersum fra AB. Springet fra bunden af 1. division til den bedre halvdel af Eresdivisen kan umiddelbart virke som et stort et af slagsen for unge Namli, og med lidet kendskab til Heerenveen, tog vi kontakt til tre store fans af klubben. Andries Mellema, Jaap Kruis og Jochum Dijkstra har hjulpet med at danne et billede af situationen i Heerenveens trup.

At den unge offensivspiller ikke købt ind som akut profil kan ikke komme bag på mange, og ifølge Jochum Dijkstra må Namli i første omgang også tage til takke med en plads på reserveholdet:

– Jeg tror, at han starter med at spille på reserveholdet, mens han kan være med på bænken for førsteholdet. Hvis der er skader, kan han komme til at spille, siger han.

Der behøver dog ikke være langt til spilletid for Namli, da Heerenveen i denne sæson har haft ganske få midtbanespillere til 4-3-3-systemet:

– Vi har kun haft 4 midtbanespillere i denne sæson. Med tilgangene af Namli og Simon Thern (nyindkøbt svensker red.) har vi en del flere muligheder. Unge spillere får ofte chancen i Heerenveen. Eksempelvis hentede vi i sommers Morten Thorsby, som kun er 18 år, og han har spillet en del kampe, fortsætter Dijkstra.

Højrekanten er nøglen til spilletid

Younes Namli spiller helst den kreative midtbaneplads, men på denne position bør han nok ikke regne med for meget spilletid:

– På den offensive midtbane har vi Daley Sinkgraven, som er et af de største talenter i hollandsk fodbold. Det er en offentlig hemmelighed, at han skifter til Ajax til sommer, men indtil da er han fast mand, fortæller Jaap Kruis.

Da Heerenven på den centrale midtbane også har Marten de Roon, Joey van den Berg og førnævnte Simon Thern må Namli sandsynligvis kigge mod de to kanter efter spilletid, og her ser det ifølge Andries Mellema lysere ud:

– Vi har kun to rigtige kantspillere i truppen lige nu. På venstrekanten har vi svenske Sam Larsson, som har gjort det udmærket siden han kom til i sommers. På den anden kant har vi Luciano Slagveer, og her har Namli en chance. Han blev bragt op igennem ungdomsakademiet som et kæmpe talent for tre sæsoner siden, men i de seneste to sæsoner har han ikke vist andet end forfærdelige indlæg, svage afslutninger og dårlige beslutninger. Namli burde være i stand til at udfordre hans plads på holdet.

Denne teori bakkes op af Jaap Kruis:

– Højrekanten er vores svageste led, og deri ligger chancen for Namli.

Der hersker dog også enighed omkring, at Namli er købt til fremtiden, og ikke forventes at gøre en forskel her og nu:

– Heerenveen forsøger for tiden at hente Ruben Schaken fra Feyenoord, og hvis det lykkes, er der umiddelbart lang vej til spilletid for Namli. Han bør nok forberede sig på at aspirere til én af pladserne som central midtbane til næste sæson, hvor både Marten de Roon og Daley Sinkgraven med stor sandsynlighed er fortid, fortæller Andries Mellema.

– Bare han er bedre end Dalgaard

Samtlige adspurgte fans nævner uopfordret den tidligere Viborg-bomber, Thomas Dalgaard, som blev hentet i sommers som et dårligt indkøb. Tilhængerne håber på bedre præstationer fra Namli, som forventes at blive mødt med tålmodighed ift. sine første præstationer i klubben:

– Thomas Dalgaard var et dårligt indkøb, men jeg tror mere på Namli, da han er 10 år yngre. Vi har før gjort unge spillere til store stjerner, siger Jochum Dijkstra, og nævner specifikt Jon Dahl Tomasson, som spillede i klubben fra 1994 til 1997. Dermed skulle ambitionen for Younes Namli på vegne af Heerenveens tilhængere være klar.

 

In this article