Stortalent skifter AB ud med Heerenveen

20-årige Younes Namli bliver fredag præsenteret i hollandske Heerenveen, hvor han er blevet givet en kontrakt frem til sommeren 2017.

Mens AB de seneste sæsoner har kæmpet med næb og kløer for at holde sig oppe i 1. division, har den offensive midtbanespiller Younes Namli været et lyspunkt. Namli fik allerede debut som 18-årig for Gladsaxe-klubben, og har siden været en profil på holdet. Det resulterer nu i et udenlandsskifte, hvor hollandske Heerenveen har købt det danske talent fri af sin kontrakt i AB, som ellers for nylig var blevet forlænget til sommeren 2016. Transfersummen er endnu ikke oplyst.

Tilbage i august 2014 beskrev AB-træner Thomas Nørgaard Younes Namli med følgende ord til Nordic Bet:

– Younes er en spiller, som kan gøre det uventede, og som kan gøre det ekstra, som giver lidt krydderi på fodbolden. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Younes bliver Superliga-spiller. Jeg har en fantastisk tro på ham, og synes, at han har mere end bare det nede i fødderne. Han har også noget i hjerte og hjerne, hvorfor jeg tror, at han virkelig kan drive det til noget.

Nu blev det ikke Superligaen i denne omgang, men derimod Eresdivisen, hvor Younes Namli således bliver holdkammerat med to landsmænd i form af sidste sæsons Superliga-topscorer, Thomas Dalgaard, samt den talentfulde midterforsvarer Stefan Gartenmann.

In this article