Talent efter Midtjylland-skifte: De har de bedste faciliteter

Kilde: www.achorsens.dk
Kilde: www.achorsens.dk

Sebastian Buch skiftede for nylig fra AC Horsens til FC Midtjylland, og selvom der var ni andre klubber, der vil have fingrene i den talentfulde spiller, var det Midtjyllands træningsfaciliteter, der afgjorde udslaget. 

AC Horsens måtte for ganske nylig vinke farvel til en af klubbens store talenter, da U17-spilleren Sebastian Buch blev solgt til FC Midtjylland.

Det offensive talent vidste dog ikke helt , hvad han skulle tænke, da Midtjylland henvendte sig.

– Jeg havde ikke rigtig nogen tanke, fordi jeg afventede situationen i AC (Horsens, red.), men jeg vidste godt inderst inde, at jeg ville væk, siger Sebastian Buch til D’ BOLD og fortsætter:

– Men det var selvfølgelig dejligt, og jeg var sikker på, at det var en af de klubber, jeg skulle ud og se med det samme, fordi det er den klub (FC Midtjylland, red.), hvor de gør mest ud af talentudviklingen. Så jeg skulle helt sikkert give det et forsøg og prøve at komme derud og kigge, og det gav jo så pote, siger Buch.

Den 15-årige spiller er ydmyg omkring spilletid i Midtjylland, og tror ikke, at han kan gå direkte ind på holdet.

– Nej, det tror jeg ikke. Der skal kæmpes hårdt i Midtjylland, for det er ikke noget, man kommer nemt til. Der er hård konkurrence om pladserne, så der skal selvfølgelig præsteres for at komme på holdet, siger talentet til D’ BOLD og tilføjer, at han ikke har nogen ambitioner om, hvornår han skal være fast mand på holdet.

– Nej, det har jeg ikke. Jeg skal bare starte med at træne godt, og så tage den derfra, og så overbevise træneren om, at jeg er god nok til startelleveren.

Den 15-årige dansker havde tilbud fra ni forskellige klubber, men endte alligevel med at vælge Midtjylland frem for de andre klubber. Han forsikrer, at det intet har at gøre med Midtjyllands Superliga-succes i denne sæson.

– Mit valg har intet med Superligaen at gøre. Det har haft noget at gøre med, hvor jeg udvikler mig mest som spiller, og hvor de har de bedste træningsfaciliteter til individuel træning. Og der mener jeg, at det er Midtjylland, der har de bedste faciliteter.

Selvom talentet virker meget ydmyg, tror han dog stadig på store ting i fremtiden.

– Hvis jeg gør det godt nok til træning, og jeg er den type spiller, som Midtjylland gerne vil have, og jeg fortsætter min udvikling, som jeg har gjort indtil nu, så tror jeg på, jeg kan ende på Superliga-holdet i fremtiden, fortæller talentet og fortsætter de store ambitioner.

– Hvis jeg bliver ved med at kæmpe, så tror jeg, at jeg om ti år spiller i udlandet. Hvor i udlandet ved jeg ikke.

Til sidst afslører Sebastian Buch, hvilken klub han drømmer om at spille for.

– Min helt store drøm er at spille for Barcelona, siger Buch til D’ BOLD.

15-årige Sebastian Buch skifter altså Horsens, der ligger på sidstepladsen, ud med FC Midtjylland, der ligger på sjettepladsen i U17-ligaen halvvejs gennem sæsonen.

Talentet har også landsholdserfaring. Offensivspilleren står nemlig noteret for tre kampe på det danske U16-landshold. Her scorede han tilmed det ene mål i en 4-2 sejr over Tjekkiet.

In this article