Ung Augsburg-dansker vil klone Højbjerg

Billede: Her den danske profil som unge Lasse Jürgensen drømmer om at gøre kunsten efter. Pierre-Emile Højbjerg modtager instruktioner fra Augsburg-træner, Markus Weinzierl på klubbens træningslejr i Tyrkiet.

Lasse Jürgensen drømmer om at gøre Pierre-Emile Højbjerg kunsten efter og en dag komme til at spille i Bayern München. Lige nu ser han dog først og fremmest frem til at møde den danske stjerne, som han kan lære meget af.

De færreste danske fodboldfans ved nok, at vi i Augsburg har en ung – og yderst talentfuld – dansker rendende på græs. 16-årige Lasse Jürgensen er anfører på Augsburgs U17-hold, og spåes i klubben en stor fremtid.

Lasse Jürgensen har dansk far og tysk mor. Han taler ikke dansk, han øver sig dog på det, men han spiller for det danske U16-landshold. Helt ligesom Atlético Madrid-spilleren, Gonzalo Jørgensen, der også spiller på de danske ungdomslandshold.

Den unge Augsburg-dansker er typen, der går forrest og viser mod. Første mål for ham er at få debut i Bundesligaen for Augsburg, men hvis han skal kigge længere ud i fremtiden, er meldingen håbefuld.

– Når jeg bliver ældre, kan jeg måske ende i Bayern München. Men ikke endnu. I de mindre klubber er chancen for at spille større, udtaler Lasse Jürgensen til bt.dk.

Han drømmer om at klone den nytilkomne danske landsholdsspiller, Pierre-Emile Højbjerg, og en dag blive opsnappet af den mægtige sydtyske klub. Jürgensen håber, at Højbjerg kan være med til at hjælpe ham på rette spor.

– Han har allerede haft en flot karriere og har taget den rigtige beslutning ved at tage et halvt år til Augsburg. Jeg har ikke mødt ham endnu, men er meget begejstret for ham og vil meget gerne lære af ham.

Lasse Jürgensen er en venstrefodet forsvarsspiller, og har indtil videre spillet tre U-landskampe for Danmark.

In this article