15-årigt talent om Liverpool: Det var rigtig spændende

15 årige Frederik Juul Christensen har, det seneste halve år, haft masser at se til, rent fodboldmæssigt.

Frederik Juul Christensen fra Bornholm, hvor han bor i øjeblikket, er netop fyldt 15 år her i januar, og er allerede godt på vej i sin fodboldkarriere. Han har siden efterårsferien været på prøvetræning i tre klubber, hvor den engelske storklub, Liverpool FC, har været indblandet.

Netop i efterårsferien rejste den dengang kun 14-årige Frederik Christensen til Liverpool, for at vise sit værd for klubben. En tur som lærte det unge fodboldtalent meget.

– Det var rigtig spændende og lærerigt for mig. Og selvfølgelig en kæmpe oplevelse, fortæller midtbanespilleren til dbold.dk.

– Det er selvfølgelig en kæmpe klub, men jeg vil helst spille i Danmark lidt endnu.

Christensen, der normalt spiller 8’er eller 10’er positionen på banen, har siden da været til to prøvetræning i danske FC Nordsjælland og senest tre dage i Brøndby IF, hvor han var på prøve for begge klubbers U15-hold. Det var dog kun den ene klub, der lød til, at tiltale den unge midtbanespiller mest.

– Nordsjælland var rigtig godt for mig. Jeg blev behandlet fantastisk og faldt perfekt ind i spillet.

Miljøet i klubben, var noget af det, der gjorde mest indtryk på den unge bornholmer.

– Miljøet er nok lidt hårdere i Brøndby, men på banen er de meget ens, forklarer han til D’ BOLD og uddyber:

– I Nordsjælland kender man alle, man hilser på alle. Sådan synes jeg ikke det var I Brøndby. Og så snakker de måske også lidt hårdere i omklædningsrummet i Brøndby.

– Miljøet spiller en stor rolle for mig, jeg tror på at man får den bedst udvikling i sådan et miljø (Som i FCN, red.), afslutter Frederik Christensen, der dog kun har positive ord tilovers for Vestegnsklubben.

Christensen starter til sommer på Københavns Idrætsefterskole, KIES, hvortil han skal vælge, hvilken klub han vil spille i til den tid.

Frederik Christensen har foruden de tre prøvetræninger, været til samtlige af DBUs landsholdssamlinger, dog uden nogen udtagelser til et af U-landsholdene.

In this article