Højbjerg tvivlsom til U21-EM

 

På trods af, at Pierre-Emile Højbjerg og U21-landstræner Jess Thorup er enige om, at Højbjerg skal spille U21-EM til sommer, er det ikke sikkert, at stortalentet kommer med til Tjekkiet. Danskerens arbejdsgivere kan nemlig stå i vejen.

Den 19-årige Augsburg-spiller Pierre-Emile Højbjerg har imponeret på det danske A-landshold, og danskeren er også blevet nomineret til den prestigefyldte Golden Boy-pris, hvor flere af verdens største sportsaviser stemmer om, hvem der er verdens største fodboldtalent.

Der er ingen tvivl om, at U21-landstræner Jess Thorup har Højbjerg højt oppe på sin liste over, hvilke spillere Thorup gerne vil have med til U21-EM i Tjekkiet til sommer, men flere ting har stået i vejen. Selvom Pierre-Emile Højbjerg selv har udtalt, at han gerne vil med, har A-landstræner Morten Olsen først skulle give grønt lys, og selvom Olsen, efter noget betænkningstid, har sagt god for det, skal også Højbjergs arbejdsgivere, Augsburg og Bayern München, være med på idéen.

– Om det kan lade sig gøre afhænger også af klubben. Spillerne skal have fri til at stille op ved slutrunden, og der venter stadig et hårdt stykke arbejde, før tingene er på plads, siger Jess Thorup til Ritzau.

U21-EM spilles i Tjekkiet i juni, og Danmark skal i gruppespillet op imod Serbien, Tyskland og værtsnationen Tjekkiet. I den anden gruppe mødes Sverige, Portugal, Italien og England.

In this article