U19-topscorer vil gribe chancen i AB

emil holtenUnge Emil Holten er topscorer i U19 Divisionen, og har nu fået kontrakt hos Gladsaxeklubbens førstehold. Trods rutinerede konkurrenter vil han kæmpe for spilletid.

18-årige Emil Holten har med 11 scoringer været én af de helt store oplevelser i U19 Divisionen dette efterår. Det udmønter sig nu i en permanent aftale med AB, hvor Holten fremover skal bære trøje nr. 11. Til D’BOLD beskriver angriberen sin egen spillestil, fordret af ugentlig angrebstræning på banerne i Skovbrynet, således:

– Jeg er, hvad man vil kalde en meget atypisk 9’er. Jeg er en angriber der elsker at lave mål, og også er god til at finde de rum og muligheder der skal til, for at lave dem. Jeg har, trods min højde, fin forbindelse til mine fødder, og er glad for at gå med i bandespil og kombinationer. Jeg kan både afslutte selv og sætte mine medspillere op til chancer. Jeg bevæger mig meget, både ned i banen og dybt. Jeg har dog stadig mange ting, jeg skal forbedre, f.eks. mit hovedspil og min fysik.

På trods af imponerende præstationer på ungdomsholdet, forventer Holten ikke at træde direkte ind blandt træner Thomas Nørgaards stærkeste 11. Blandt konkurrenterne er bl.a. svenske Linus Olsson, samt den tidligere Superliga-topscorer Simon Bræmer.

– Jeg går ind til dette forår vel vidende, at jeg ikke er 1. prioritet på angriberpladsen, men jeg vil alligevel gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at få så meget spilletid som muligt. Jeg håber, at jeg får muligheden for at vise hvad jeg kan, og så er det op til mig selv at gribe chancen, når den byder sig. Jeg skal suge alt, jeg kan til mig, samt lære og blive bedre hver eneste dag, fortæller Holten til D’BOLD.

Udover at være konkurrent på banen, fungerer rutinerede Simon Bræmer også som sparringspartner og inspirationskilde for unge Holten, som trives under eks-AaB’erens vinger:

– Jeg føler mig privilegeret ved, at jeg til hvert træningspas træner med en så dygtig og rutineret angriber som ham. Vi er to meget forskellige angribertyper, men det ændrer selvfølgelig ikke på, at jeg har muligheden for at se på, hvad han gør og derved lære af ham. Vi snakker tit sammen, og jeg ved at jeg kan spørge ham frit fra leveren om alt, hvad jeg tænker. Jeg kan ærligt sige, at han er en, jeg ser op til, både som spiller, men også som menneske. Hans indstilling, både til træning og kamp, er meget inspirerende og motiverende. Det er noget, jeg mener, alle unge spillere burde få lov til at opleve, forklarer angriberen.

Emil Holten har skrevet under på en aftale gældende indtil sommeren 2017.

In this article