AGF satser på stort backtalent

Foto: AGF
Foto: AGF

AGF ser lys og potentiale i 16-årige Oskar Buur, som har fået stukket en ny kontrakt og en forfremmelse til førsteholdstruppen i hånden.

AGF-træner Morten Wieghorst har været imponeret af den blot 16-årige højreback Oskar Buur. Så imponeret, at unge Buur har været helt med ved førsteholdstruppens forårsopstart til NordicBet Ligaen.

Buur har været med GF’erne på træningslejr i La Manga, og her har backtalentet blot fortsat sin imponerende udvikling. AGF har nu belønnet det med en kontraktforlængelse til sommeren 2017 og en forfremmelse til førsteholdstruppen.

– Oskar er et bevis på, at AGF’s talentudvikling fungerer godt. Han kom som 13-årig til AGF fra samarbejdsklubben FC Skanderborg og har haft en flot udvikling. Fremfor alt har han i januar og februar vist, at han trods sin unge alder kan konkurrere med spillerne i førsteholdstruppen. Derfor har vi forlænget hans aftale til sommeren 2017, og han kommer til at træne så meget med A-truppen, som hans skolegang tillader, siger AGF’s sportschef, Jens Andersson, til klubbens hjemmeside.

Oskar Buur blev i december sidste år den første til at modtage den nystiftede AGF-hædersbevisning, Martin Jørgensens talentpris. Selv glæder han sig over den fremgang, han har været igennem de seneste måneder.

– Det er selvfølgelig stort, og jeg er glad for, at AGF tror på mig. Det er gået stærkt de seneste måneder, men ikke for stærkt, og det har været meget lærerigt. Jeg synes, at jeg stille og roligt vænner mig til det højere tempo og spillestilen. Der er selvfølgelig nogle fysiske udfordringer, men indtil videre er det gået fint, og jeg er glad for den opbakning, jeg får fra de andre spillere og trænerne, siger Oskar Buur.

Oskar Buur sidder også tungt på pladsen som højreback på U17-landsholdet. I alt står han noteret for 16 U-landskampe for Danmark. Han dog endnu ikke fået officiel debut for aarhusianerne.

In this article