Berggreen i Braunschweig: Havde andre muligheder

Emil Berggren evaluerer oven på et travlt transfervindue i januar, hvor han, efter blot seks måneder i Hobro, skifte til tysk fodbold, selvom han havde flere andre tilbud.

For blot 12 måneder siden spillede Emil Berggreen i Brønshøj, midt i den næstbedste danske række. I sommer skiftede han så til Superliga-oprykkerne Hobro, der præsterede over al forventning, og det medførte selvfølgelig rygter omhandlende de fremtrædende spillere på Hobro-holdet.

Selvom Emil Berggreen altså var skiftet til Hobro blot seks måneder tidligere, blev der snakket om endnu et skifte for den høje angriber, hvor blandt andet hans barndomsklub FC Nordsjælland og norske Viking FK angiveligt var interesserede. Som bekendt endte Berggreen i 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig, og nu evaluerer han på den hurtige udvikling.

– Jeg er meget tilfreds med, at det er gået stærkt. Jeg havde håbet, at det var muligt for mig. Det var dejligt at komme til en Superliga-klub i sommer, for jeg vidste, at hvis jeg gjorde det godt, kunne jeg komme videre, siger Emil Berggreen til tipsbladet.dk.

– Jeg har ikke haft en karriereplan om, at jeg skulle være seks måneder i Hobro for så at komme til Tyskland, men jeg har hele tiden tænkt, at muligheden var der, hvis jeg troede på mig selv.

Emil Berggreen fortæller også om, hvordan skiftet til Braunschweig kom i stand.

– Der var mange skriverier, men jeg havde en fin opstart i Hobro. Jeg var egentlig indstillet på at blive i Hobro medmindre, der ville komme noget, jeg ikke kunne sige nej til. Det kom først til sidst med Braunschweig. Det var først der, det blev rigtig spændende. Der var flere andre konkrete muligheder, men jeg var glad for at være i Hobro, så jeg blev først fristet, da Braunschweig kom på banen, siger Bergreen, der husker de hektiske dage op til klubskiftet, siger U21-landsholdsspilleren.

– Det var meget hektisk, da skiftet kom på plads. Fra jeg hørte om det til jeg skrev under, gik der to dage. Det gik stærkt, og der var mange ting i starten med pressemøde, fysiske tests og almindelig træning. Men jeg var med det samme imponeret over omgivelserne, og det virker som et godt miljø at være i.

Emil Berggreen har underskrevet en tre-årig kontrakt med Eintracht Braunschweig.

In this article