FC Midtjyllands stjernefrø nyder presset

duelund

Mikkel Duelund fik sat sit navn på verdenskortet, da The Guardian nævnte ham blandt de 40 i sin årgang i verden. Midtbanetalentet holder dog benene på jorden.

I oktober sidste år kårede den engelske avis, The Guardian, de 40 bedste spillere født i 1997. Blandt prominente navne som Ruben Neves og Youri Tielemanns var der en enkelt dansker på listen: FC Midtjyllands Mikkel Duelund. Den offensive midtbanespiller har imponeret på midtjydernes ungdomshold, og blev tidligere denne uge honoreret med en professionel kontrakt hos de danske guldfavoritter.

Duelund fortæller til D’BOLD, at anerkendelsen fra The Guardian betød meget, men at den ikke har haft nogen direkte indflydelse på den blot 17-åriges liv:

– Min hverdag har ikke ændret sig, fordi jeg har fået anerkendelsen, men den har ændret sig, fordi jeg er blevet rykket op i senior-truppen, fortæller han til D’BOLD.

Duelund anerkender, at der er kommet større forventninger til ham siden kåringen i oktober, men det har den unge spiller efter eget udsagn tacklet godt:

– Det er klart, at der naturligt kommer et stort pres på en efter sådan en kåring, men det har jeg egentlig bare vendt til noget positivt, for jeg er en spiller, der godt kan lide at have et stort forventningspres på skuldrene.

Mikkel Duelund har skrevet under på en treårig fuldtidskontrakt, og har i vinterpause været med førsteholdet på træningslejr i Portugal.

In this article