Midtjyske talenter jagter spilletid

FC Midtjylland har indenfor den seneste tid skrevet fuldtidskontrakter med både Jonas Gemmer og Mikkel Duelund. Begge spillere har som mål at få spilletid for Superligaens førerhold.

FCM er siden deres fusionen tilbage i 1999 blevet kendt som en af dansk fodbolds bedste indenfor talentarbejde. udenlandsprofiler som Simon Kjær, Viktor Fischer og Winston Reid kommer alle fra hedens eget veludviklende akademi.

De to seneste skud fra stammen er 17-årige Mikkel Duelund og 19-årige Jonas Gemmer, som begge er blevet belønnet med fuldtidskontrakter hos FC Midtjylland. Det er dog ikke noget sted at stoppe for de to unge herrer, som har ambitioner om endnu mere hos førerholdet. Spilletid er den centrale fokus hos begge spillere.

– Det er bare en fed anerkendelse at få, at man i en ung alder kan kalde sig superligaspiller. Det giver blod på tanden. Det er det, man har arbejdet frem mod i hele ens fodboldkarriere. Jeg vil gerne have nogle minutter i Superligaen og så mange bænkpladser som muligt og på den måde forsøge at bide mig fast, fortæller Mikkel Duelund til FC Midtjyllands hjemmeside og bliver bakket op holdkammeraten Jonas Gemmer:

– Så meget tænker jeg heller ikke over det. Men det er fedt, og nu er man her, men der er stadig lang vej op til toppen. Det her er bare et step på vejen. For mig er det helt klart målet at komme ind og spille og få nogle bænkpladser, siger Jonas Gemmer.

Mikkel Duelund gjorde debut for FCM imod Aarhus Fremad i Pokalturneringen. Jonas Gemmer fik allerede Superliga-debut sidste sæson, hvor han fik spilletid imod OB og FC Nordsjælland.

In this article