Ny Rosenborg-dansker: Fantastisk start

Foto: rbk.no
Foto: rbk.no

Rosenborgs nye dansker, Emil Nielsen, har fået en fantastisk start i sin nye klub, hvor han i nye omgivelser har fundet sig godt tilpas. Efter skiftet fra FC Roskilde er niveauet steget markant, fortæller han.

Emil Nielsen scorede på halvanden sæson 39 mål for FC Roskilde i både 1. og 2. Division. Den danske målmaskine blev derfor hentet til den norske klub Rosenborg i vinterens transfervindue.

Nye omgivelser og en større klub har dog ikke slået Emil Nielsen ud, han har nemlig, ifølge ham selv, fået en fantastisk start i klubben.

– Starten har været helt fantastisk. Jeg elsker byen, og gutterne på holdet har været rigtig gode til at tage imod mig, jeg føler mig hjemme her, siger Nielsen til D’ BOLD.

Forskellen på dansk 1. Division og norsk Tippeliga har dog været meget markant, og konkurrencen er meget hård i Rosenborg, fortæller danskeren.

– Jeg har jo ikke spillet kampe i tippeligaen endnu, men jeg forventer da en stor niveauforskel. Men på Roskilde og Rosenborg kan jeg allerede mærke en stor forskel. Rosenborg er jo en professionel klub, hvor Roskilde er en deltids klub, så der er mange ting der er anderledes, siger Nielsen til dbold.dk og forsætter. 

– Der er hårdere konkurrence i Rosenborg end i Roskilde. Jeg har en hård konkurrent i Tobias Mikkelsen, som også vil spille venstre wing. Tobias er en god spiller, men vi er to lidt forskellige kanter, så det må være op til træneren, hvad for en type han helst vil have. 

Rosenborgs andre danskere har været en stor hjælp for 21-årige Emil Nielsen både på og udenfor banen.

– Jeg kendte ikke nogle af danskerne i forvejen, men Mike (Jensen red.) og Tobias (Mikkelsen red.) betød meget i starten. De hjalp med hvad træneren sagde, og fortalte hvordan det hele foregik.
Privat har de også hjulpet til en del. De har været rigtig hjælpsomme overfor mig, og har givet et rigtig godt førstehånds indtryk af dem selv. De nogle rigtig gode drenge.

Emil Nielsen ankom til Rosenborg den 1. januar i år.

In this article