Thorup arbejder med enorm bruttotrup


U21-landstræner Jess Thorup har mere end 45 spillere for øje, når der skal udtages en trup til sommerens U21-EM.

Når der i juni afholdes U21-EM i Tjekkiet, bliver det med dansk deltagelse, og landstræner Jess Thorup er derfor begyndt at koge den danske talentmasse ned, til hvad der i sidste ende skal udgøre den 23 mand store trup. Det er dog ingen let opgave, for der mange spillere, som banker på til en plads om bord på flyet til Tjekkiet:

– Jeg arbejder med en stor bruttotrup med 45 spillere eller mere. Og der kan sagtens komme flere til i løbet af foråret, for vi har heldigvis rigtig mange dygtige spillere. Jeg glæder mig derfor til at komme ud og se en masse fodbold i foråret og se nærmere på de mange emner, fortæller Thorup til bold.dk.

– Ingen er selvskrevne til holdet eller truppen. Heller ikke selvom man har spillet et vist antal kampe i kvalifikationen. Det handler om at præstere på sit klubhold, men selvfølgelig er der nogen, vi har et mere indgående kendskab til end andre.

Den tidligere Esbjerg-træner vurderer de unge danske på flere parametre, inden han senest den 7. juni offentliggør de 23 udvalgte:

– Jeg kigger selvfølgelig efter den spilletid, spillerne får på deres klubhold, men den er heller ikke altafgørende. Der kan sagtens komme en spiller med, som ikke har spillet så meget som de andre, hvis vi vurderer, at han kan gøre holdet stærkere.

– Men vi kan selvfølgelig ikke stå med 11 spillere, som alle skal trænes op inden slutrunden. Det har vi ikke tid til. I sidste ende handler det helt simpelt om at sammensætte det stærkeste mulige hold, siger U21-landstræneren.

Det danske U21-landshold skal i første omgang spille sig videre fra en tæt pulje med værterne fra Tjekkiet, Tyskland og Serbien. Turneringen sparkes i gang den 17. juni.

In this article