Vestergaard: Stort at slå eks-klub

Jannik Vestergaard er særdeles tilfreds med sejren over sit tidligere hold Hoffenheim.

Jannik Vestergaard er startet som lyn og torden i sin nye klub Werder Bremen, hvor han knap nok har kunnet gemme sig for roser og komplimenter.

Allerede på anden spilledag var den 198 centimeter høje midterforsvarer på besøg hos sin tidligere klub Hoffenheim, og det møde faldt ud til Vestergaards fordel, da Werder Bremen vandt 1-2. Ovenpå en mangeårig tjans som bænkevarmer for netop Hoffenheim, er danskeren overordentlig glad for at have vundet lige præcis den kamp.

– Det var stort at vinde over dem, som ikke mente, at de skulle bruge mig. Det vil jeg ikke skjule, fortæller Jannik Vestergaard til D’BOLD.

Desuden mener 22-årige Vestergaard at kende en af grundene til sin pludselige succes i det nordtyske. Ifølge hovedpersonen selv handler det om den nye spillestil.

– Det er en mere klassisk måde at spille fodbold på. Stå kompakt og forsvare og med frihed til at spille fodbold, når man er i boldbesiddelse. I Hoffenheim stod man af og til på midterlinien som forsvarsspiller på trods af, at modstanderen havde bolden. Det giver nogle næsten uløselige opgaver for forsvaret, når der er så meget rum bag én, som man ovenikøbet ofte får lov til at forsvare i undertal, da næsten hele holdet foran er gået i pres.

Også andre dele af Bremens fodboldkultur har Vestergaard rosende ord til overs for.

– Det har været en stor omvæltning med interessen for klubben fra fans og medier. En stor klub med store traditioner.

På lørdag får Vestergaard atter mulighed for at forsvare klubbens ære, når Bremen tager imod Højbjergs Augsburg.

In this article