Younes Namli til D’ Bold: Jeg har store ambitioner

Younes namli
Præsentationen af Younes Namli

 

Younes Namli skiftede i januar 1. divisionsklubben AB ud med Æresdivisions-klubben Heerenveen. Offensivspilleren er allerede godt tilfreds med tilværelsen, som har været meget lærerig.

AB kunne tidligt i januar-transfervinduet bekræfte, at man solgte offensivspilleren Younes Namli til hollandske Heerenveen. Nu har danskeren været i klubben i en måned og fortæller til D’ Bold, at han allerede har lært meget, men at tilvænnelsen til hollandsk fodbold er gået hurtigere end forventet.

– Springet fra 1. Division til Æresdivisionen har allerede været utroligt lærerigt. Min krop har selvfølgelig skullet vænne sig til et helt andet træningsmiljø, men både jeg selv og trænerne synes, at jeg har tilpasset mig hurtigere end forventet, fortæller Younes Namli til D’ Bold.

Den unge spiller har allerede været i aktion for Heerenveens førstehold to gange mod Dordrecht og Vitesse. Udover det er det også blevet til et par kampe på U21-mandskabet, hvor det er blevet til et mål og tre assist. Younes melder selv, at spilletiden indtil nu allerede er mere end han havde forventet.

– Jeg har på ingen måde haft forventninger om at skulle spille mere i og med, at jeg ved det tager tid, når man kommer fra 1. Division til Æresdivisionen. Derudover har holdet leveret nogle helt fantastiske præstationer, og alle har holdt sig skadesfrie. Jeg har store ambitioner og tror på mig selv nok til at sige, at jeg er god nok til at slå igennem her, men i min situation også, taget min alder i betragtning, er tålmodighed og hårdt arbejde nøglen for mig.

Det var for mange en gåde, at ingen Superliga-klubber lød til at være ude efter den unge spiller. Han fortæller dog selv, at der også var interesse fra danske klubber, dog ikke noget konkret.

– Der var en smule interesse, men på ingen måde noget konkret eller noget jeg kunne tage stilling til.

Heerenveen har brilleret i 2015 og er ubesejret i deres seneste otte ligakampe. Younes erkender, at det kan være svært at bide sig fast, når holdet præsterer på så højt et niveau og vil derfor bruge resten af sæsonen på at forbedre sig på træningsbanen og håber at det kan give flere minutter.

– Personligt vil jeg bruge resten af sæsonen på at lære og forbedre mig som meget som muligt og så håber jeg på at mine træningspræstationer kan give mig så mange minutter på banen som muligt. Med de præstationer holdet har leveret efter vinterpausen, så har jeg svært ved at sætte grænser for hvor langt, vi kan gå. Men alle i og omkring klubben er ydmyge og ved at der er lang vej endnu.

Younes Namli skrev i januar en to et halvt år lang kontrakt med Heerenveen.

In this article