16-årig debutant sejrede i 1. Division

Unge Oskar Buur fra AGF startede inde, og spillede hele kampen på højre back i 0-1 sejren over AB.

Kamp nummer 99 mellem AGF og AB endte i en kontroversiel 0-1 sejr til udeholdet, som havde hele to debutanter i startopstillingen. Målet blev sat sikkert ind af Kim Engel Aabech efter godt 80 minutters spil, men på et meget tyndt straffespark, som klart kan diskuteres. Patrick Lerager fra AB-forsvaret fortæller til TV3 sport1 efter kampen:

– Jeg er lidt ked af det, de scorer på et straffespark jeg ikke føler er der. Men det er en del af gamet. Overordnet set står holdet sammen og vi leverede en holdindsats. Vi spillede den type fodbold vi gerne vil spille.

Debutanterne er således 16-årige Oskar Buur og den nyindkøbte veteran-angriber Morten Nordstrand. Netop Buur fra årgang 98 er for nyligt rykket op i førsteholdstruppen, og har desuden også underskrevet en ny aftale, der binder ham til AGF frem til sommeren 2017.

– Jeg synes jeg gjorde det fint, men det var en svær bane med mange buler. Nerverne var i ro og trænerne og holdkammeraterne sagde nogle gode ting til mig, fortæller Buur og siger endvidere, at han lige måtte se, om det nu var rigtigt, at han skulle starte inde, da startopstillingen blev offentliggjort.

Han er i øjeblikket en fast del af U17-landsholdet og står i alt noteret for 16 ungdomslandskampe.

Det omdiskuterede straffespark blev begået på Daniel Christensen, i venstre side af feltet, tæt på baglinjen. Med scoringen fra 11-meterpletten fra Aabech, kom AGF godt fra start i forårssæsonen. Angriberen havde flere gode chancer, men det blev kun til et enkelt mål, og dermed besidder han nu en andenplads på topscorerlisten i 1. Division med 11 kasser.

Kamp nummer 100 mellem de to mandskaber, finder sted i sidste spillerunde i Aarhus.

In this article