Danmarks U21-drenge i nulløsning mod Portugal

 

Det blev en målløs affære, da det danske U21-landshold drog til Portugal, for at møde et stærkt profileret portugisisk mandskab.

På trods af mange afbud var det et stærkt U21-mandsskab, som var rejst til Marinha Grande i Portugal, for at få pudset formen af mod et stærkt portugisisk mandskab. Det danske hold bestod af en kombination af internationale spillere som Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen og Superliga-profiler som Andreas Cornelius og Rasmus Falk, men også den portugisiske landstræner, Rui Jorge, havde stærke navne at rykke rundt med. Således var bl.a. Portos midtbane talent, Ruben Neves, og Lilles Marcos ‘Rony’ Lopes at finde på grønsværen i det vestlige Portugal.

Første halvleg startede uden de store begivenheder. Danskerne var gode i genpresset, og holdt den portugisiske kontramaskine effektivt på afstand. De første 20 minutter havde Portugal kun held med at teste Jakob Busk i målet fra distancen, uden at blive rigtigt farlige. Danskerne havde en del etableret spil på den portugisiske banehalvdel, men manglede et bedre slutprodukt. Især Yussuf Poulsen havde svært ved at blive rigtig farlig, på trods af flere gode situationer.

Efter 22 minutter kom den første store, danske chance. Debuterende Patrick Da Silva fandt Andreas Cornelius med en god bold ind i feltet. Den store FCK’er fandt med en flot, retningsbestemt brystaflevering Rasmus Falk, hvis udmærkede afslutning blev reddet af Portugals José Sá.

Efter 37 minutters spil brændte det så på for det danske hold. Portugals spydspids, Gonçalo, som til daglig spiller i Porto, driblede forbi Frederik Sørensen i feltet, og da forsvarsspilleren faldt og blokerede bolden med hånden, blev der korrekt dømt straffespark. Heldigvis for danskerne var anfører Sergio Oliveira uskarp fra ellevemeterpletten. Midtbanespilleren sparkede til venstre for Jakob Busk, men Busk kom flot ned ved stolpen, og holdt bolden ude af mål. Dermed kunne de to hold til pause ved stillingen 0-0.

I 2. halvleg forsatte mønsteret fra de første 45 minutter. Tempoet var højt, og Portugal viste i glimt, hvorfor de regnes for at have et af de stærkeste U21-landshold i øjeblikket. Det så man bl.a., da Gonçalo efter en times spil kørte rundt med tre danske forsvarsspillere midt inde i Busks straffesparksfelt, inden den danske målmand hev en flot fodparade frem på angriberens afslutning.

Derfra var 2. halvleg ikke meget underholdning værd. Der var stor rotation på begge hold, hvor Danmark fik introduceret fem udskiftere. Det satte sit præg på kampen, som led under manglende rytme. Deraf blev resten af kampen en chancefattig affære, hvor kun Jannik Vestergaard formod at teste José Sá i målet på et fint hovedstød. Mere blev det dog ikke til, og så endte kampen mellem Danmark og Portugals U21-landshold 0-0.

U21-landsholdet møder USA på tirsdag på Lyngby Stadion.

In this article