Danskerfredag – Danni König

 

D´BOLD og Danskerfredag er i denne uge fået fat i Danni König fra Oklahoma City Energy FC til et interview. Den erfarne angriber, tørnede senest ud for FC Vestsjælland, men har tidligere spillet i islandske Vadur og Randers FC og af flere gange i Brønshøj.

I den første udgave af Danskerfredag i Marts har vi fået interviewet Danni König fra Oklahoma City Energy FC. Den danske angriber har spillet i en masse klubber. I år er han startet på et nyt kapitel i hans liv og fortæller også om hans barndom.

– At blive professionel fodboldspiller var min største og eneste drøm da jeg var mindre. Jeg har altid fået lov til det jeg selv ville og fået god støtte fra min familie gennem tiden. 

Königs drøm er nået for alvor og det er blevet meget seriøst. Hvad gør han mon for at forblive motiveret og og holde sig i form?

– Jeg synger nogle gange selvom jeg har en forfærdelig stemme. Jeg sørger for at træne fx ved at løbe og styrketræne og selvfølgelig spise sundt. Jeg træner også i ferierne så jeg altid er i topform. Motivationen finder jeg mest i min kærlighed til sporten. Det har som sagt altid været det jeg ville, så nu må jeg udleve min drøm.

Når hobbyen er blevet til arbejde, sjov er blevet til seriøsitet, må man også sige noget fra.

– Når man bliver professionel er der mange ting man ikke kan, men som man godt vil. Man skal sortere noget fra og træffe nogle beslutninger. Det er selvfølgelig ikke nemt, men man bliver nødt til at prioritere og fodbold kom i første række hos mig.

Nu hvor det sjove lidt er forsvundet, savner angriberen også noget fra dengang.

– Jeg savner lidt den ubekymring der var da man var mindre. Dengang var det vigtigste at score mål og have det sjovt og det at man bare kunne gå ned i gården og spille indtil mor kaldte mig ind til når maden var klar. 

Den næstbedste amerikanske skydes for Oklahomas vedkommende i gang til sidst i Marts når de spiller deres første kamp imod Tulsa Roughnecks FC. König spiller sammen med en anden dansker, Sebastian Dalgaard, og bliver trænet af den tidligere AaB- og Sporting Kansas City-spiller Jimmy Nielsen.

 

In this article