Danskerfredag: Nicolai Larsen

 

Her til aften har vi haft fat i AaB-keeperen, Nicolai Larsen. AaB var i sidste sæson afhængig af den 24-årige keeper og det kan skabe meget snak om et eventuelt udlandskifte og Nicolai Larsen fortæller også her om sit ønske: “Jeg vil meget gerne til England at spille. Om det er Premier League, Championship eller League One er lige meget, men jeg vil rigtig gerne derover og opleve fankulturen”.

I dag har D´BOLD og Danskerfredag haft fat i den unge, men rutinerede AaB-keeper, Nicolai Larsen. AaB vandt i sidste sæson både mesterskabet og pokalen og Nicolai Larsen spillede en vital rolle gennem hele sæsonen.

Når man står så godt på mål, som han gjorde i sidste sæson, så skaber det også en masse snak. Nicolai tager dog ikke artiklerne særligt arvorligt.

– Jeg læser ikke rigtigt aviserne. Jeg synes journalisterne gør lidt meget ud af at man taber 0-1, selvom ens hold har spillet en god kamp og så vil der 99 ud af 100 gange stå at man ikke har præsteret . En klassisk kommentar ville jo være “de andre ville det mere” hvilket jeg mener er et ret letkøbt kommentar.

Selvom han ikke læser snakken om ham og hans hold ved han dog godt hvor godt han har stået og hvornår han slog til i AaB.

– Jeg kom fra en klub som Lyngby, hvor jeg ofte trænede med førsteholdet, så jeg var vant til at være i en førsteholdstrup, selv som junior. Træningen i Aalborg var mere intensiv og jeg synes jeg faldt godt ind og så mener jeg at jeg greb chancen da den var der. Jeg vil betegne min anden sæson i AaB som mit gennembrud. Jeg synes jeg havde spillet flere kampe uden mange fejl. Det første år handlede meget om at lære mest muligt og i anden om at bygge endnu mere på.

Nicolai Larsen kom i 2010 til Aalborg fra Lyngby hvor han som sagt trænede meget med førsteholdstruppen. Men hvordan klarede han skiftet fra juniorspiller til professionel målmand i Aalborg?

– Jeg synes jeg klarede skiftet rigtigt godt. Jeg faldt som sagt hurtigt ind i truppen og greb chancen da den var der så jeg synes det var en god periode for min karriere.

Trods det åbenlyst store talent som målmand, begyndte han faktisk først at stå på mål sent.

– Som mindre spillede jeg i forsvaret og en kort periode på midtbanen. Men jeg er faktisk først begyndt at stå på mål ret sent i forløbet. Det var vel som starten af teenage-alderen, tror jeg og derefter blev jeg bidt af at stå på mål. Jeg kunne meget af det samme som jeg kan i dag. Jeg er meget en allround-type af målmand, så jeg synes jeg kan lidt af hvert, men jeg vil ikke sige at jeg er en af de bedste til noget af det. Jeg er meget stabil efter min mening.

Sidste sæsons bedrifter var uventet for mange for det lignede langt hen af vejen FC Midtjylland der løb afsted med det hele. Men AaB endte med at vinde mesterskabet og pokalen. Men i denne sæson har det ikke været ligeså god fodbold. Hvad er mon grunden?

– Jeg er ikke rigtig enig, for jeg synes vi har spillet godt. Vi har været meget i Europa at spille, samt vi har været ramt af en masse skader. Jeg synes også at det vi leverede i sidste sæson, var ekstraordinært godt, så det er svært at leve op til forventningerne. Klubben har ikke et desideret mål, men vi vil da gerne ud i Europa og spille igen til næste sæson. Vi ligger og kæmper med alle holdene fra tredje- til tiendepladsen, så alt er åbent og vi håber at vi kan spille os frem i top fire.

AaB ligger nu nummer fire og er kun tre point efter Randers FC, samt at Aalborggenserne har en kamp til gode. AaB møder mandag aften Hobro på udebane og kan kæmpe sig op af point med Randers FC, som tidligere i dag tabte 1-2 til FC Midtjylland.

In this article