Hvad skal der til i Køgeklubberne?

Der skal en del til, for at være elitespiller på HB Køges U/15-hold. I et ekslusivt interview med D’ BOLD, fortæller U/13-træner Lukas Babalola Andersson om de krav, der stilles.

Lukas Babalola Andersson, har i en god periode haft passion for fodbold, og ikke mindst for at træne for et hold. Andersson blev, efter at have været ungdomstræner i en god periode for Køge BK og vist lovende takter, tilbudt en tre-årig aftale – et tilbud, han takkede pænt ja til. Spilleren har, som følge af sin periode i klubben, opbygget et stort repertoire af viden om ungdomholdenes set-up, og det har vi, i dette interview, forsøgt at drage nytte af.

Men hvilke krav stilles der så til en spiller, som vil på eliteholdet i Køge Boldklub?

– For at komme i betragtning til at være med i elite-setuppet i Køge Boldklub, har vi nogle bestemte parametre vi måler ud fra. Det er selvfølgelig forskelligt, alt efter hvilken plads på banen man spiller. Generelt er det dog sådan, at vi ønsker spillere med en god grundteknik, som er hurtige og har en ok spilintelligens, begynder Andersson og fortsætter.

– Men det betyder jo ikke, at man ikke kommer i betragtning, hvis man ikke er hurtig f.eks. Det handler meget om, om man har en spidskompetence, som vi kan bygge videre på. Der findes ingen spillere i ungdomsfodbold, som bare har den samlede pakke fra start.

Selvom Andersson er U/13-træner, har han kendskab til HB Køges U/15-trupsammensætningsreglement; altså hvilke egenskaber de søger hos en spiller.

– Når det er U/15-fodbold begynder det selvfølgelig, allerede dér, at blive meget pladsspecifikt når der skal udtages trup. Det nytter ikke at have 10 angribere i en trup på 24 mand, siger han og fortsætter.

– Når det er sagt, så er det mange af de samme kvaliteter, som jeg har nævnt tidligere. Grundteknik, spilintelligens og fart er rigtig vigtigt. Det er stadig ungdomsfodbold, så igen er det godt hvis man har en spidskompetence, f.eks. at man afslutter godt, som vi kan bygge videre på.

Nogle fodboldspillere kan være dygtige teknisk, men knap så gode mentalt, eller vice versa. Begge spiller dog en rolle, i forhold til trupsammensætningen, beretter Andersson.

– Det er begge dele (det taktiske og det mentale, red.). Hvis man har en fremragende teknik, men aldrig lærer at håndtere modgang og derfor spiller dårligt, så er det selvfølgelig noget man skal arbejde med. Det samme gælder omvendt, hvis man i hver eneste kamp har en perfekt indstilling, men mangler lidt på den tekniske front, så er det teknikken vi skal arbejde med. Der er ikke en af de to ting, der vægtere højere end det andet, det handler om at få det kombineret.

Selvom spillerne i en trup kan være gode taktisk og/eller mentalt, nytter det dog ikke noget at have en trup, som ikke udvikler sig nok til at kunne vinde en fodboldkamp, ifølge Andersson.

– Det skifter meget (om en spiller kommer i startopstillingen er eller ej, red.) alt efter hvordan holdsammensætningen er. Det handler jo for træneren om, at skabe et hold der både kan udvikle sig, samtidig med at man kan vinde nogle fodboldkampe. For selvom det primære er udvikling i den alder, er der også nogle licenskrav der gør, at man bliver nødt til at vinde nogle fodboldkampe. Så det er meget forskelligt, alt efter hvordan holdsammensætningen er, slutter U/13-træneren.

 Så hvis DU føler, at du besidder nogle af de kvaliteter, der skal til, for at være eliteungdomsspiller i Køge BK, så kan du prøve lykken. Gå ind på deres hjemmeside, og se hvordan. Deres hjemmeside kan du besøge ved at klikke her.

In this article