Nicklas Halse til D’ BOLD: Meget større konkurrence i Brøndby

Allerede som 16-årig fik Nicklas Halse debut for Hvidovre IFs 1. divisionshold, hvorefter han i sommers skiftede til Brøndby IF. Her har Halse spillet på U19-holdet, men allerede nu banker han på til førsteholdet. D’ BOLD har taget en snak med det 17-årige defensivtalent, der fortæller om sin erfaring fra Hvidovre og fremtiden i Brøndby.

1. divisions- og U19-landsholdserfaring som 17-årig er en sjældenhed, og når der så er snak om en defensivspiller, er det virkelig noget specielt. Ikke desto mindre er det situationen for Brøndby-spilleren Nicklas Halse, der i sommers kom til fra Hvidovre IF.

D’ BOLD har snakket med den unge dansker om hans skifte til Brøndby.

– Jeg valgte at tage til Brøndby, fordi jeg følte, at jeg ville kunne udvikle mig mere som fodboldspiller, ved at spille U19-liga i Brøndby, med lidt Superliga-træning, end ved at spille 2. division med Hvidovre, siger Nicklas Halse til dbold.dk, og fortæller også om forskellen mellem de to klubber.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at Brøndby er en større klub end Hvidovre, så der er selvfølgelig meget større konkurrence om pladserne. Jeg føler ikke, at det er svære at begå sig, men det er svære at få sit gennembrud i Brøndby.

Nicklas Halse fik debut for Hvidovre IF i 1. division i foråret 2014, men klubben rykkede ned til 2. division inden indeværende sæson. På trods af nedrykningen er Halse glad for sin professionelle tid i Hvidovre.

– Det er utroligt dejligt, at have den erfaring jeg har, i en så ung alder. Det gør, at jeg er bedre rustet, hvis der skulle komme nogle uventede situationer.

– Jeg føler, at jeg blev taget seriøst af de ældre spillere i Hvidovre. Jeg var en del af truppen på lige fod med alle andre. Folk var gode til at tage i mod mig, så det var nemt at blive integreret i truppen.

For første gang var Nicklas Halse med i truppen, da Brøndby mødte FC København i københavner-derbyet i sidste weekend, og Halse er også med, når de i dag, søndag, møder Odense Boldklub på hjemmebane. Alligevel føler han, at der er et stykke op til førsteholdet.

– Der er et stykke vej til op til Superligaholdet, men jeg har haft en god opstart og jeg har fået en god start på sæsonen. Jeg sad på bænken i sidste weekend mod FC København, og jeg håber der vil komme mere af det, siger Halse til dbold.dk.

Nicklas Halse har også fået flere kampe på diverse ungdomslandshold, og var senest med, da U19-landsholdet spillede 0-0 ude mod Montenegro.

In this article