Optakt til U17-ligaen – Forårssæson – 8.-14.-pladsen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

Talenttid giver dig overblikket over samtlige 14 hold i U17-ligaen, og gør dig klogere på hvem, der til sommer står med guldmedaljerne om halsen. Derudover vil vi komme med vores bud på holdenes slutplacering, ligesom vi giver vores bud på hvem, man i fremtiden skal holde et ekstra vågent øje med! Vi lavede inden sæsonen en optakt til HELE sæsonen, men meget er siden sket, og en opgraderet version er derfor på sin plads!

U17-ligaen:

(kilde:dbu.dk)
(kilde:dbu.dk)

I sæsonens første godt 14 kampe duellerede FC. Nordsjælland og Esbjerg om rækkens førsteplads. De vestjyske talenter sluttede bedst af, og i 2014’s sidste kamp besejrede esbjergenserne netop FC. Nordsjælland i en direkte duel. En duel, der efter alt at dømme vil fortsætte til allersidste spillerunde.

 Her kan du blive klogere på holdene fra 1.-7.-pladsen!

AC. Horsens – 14. plads

Der var mere end almindeligt kaos, da AC. Horsens i slutningen af efteråret meldte ud, at man som følge af en skrøbelig økonomi kraftigt overvejede at nedlægge klubbens talentarbejde. Dermed tydede meget på, at ’De Gules’ U17-ligahold og U19-divisionshold ville trække sig fra deres respektive turneringer, og en lang række talenter gå tabt. Sådan skulle det dog ikke gå. Heldigvis for østjyderne reddede en folkeindsamling, privatpersoner og nye sponsorerer klubbens talentsetup, og vi vil også i forårssæsonen se Kim Øyans mandskab i U17-ligaen. Her havde ’De Gule’ i efteråret store problemer med at vinde fodboldkampe, hvilket to sejre i 14 kampe da også bevidner om. Holdet, der er i færd med sin første sæson i ligaregi, viste i flere kampe, at man ikke havde den kvalitet, U17-ligaen kræver. Topscorer Kristian Skovbjerg, der stod for over halvdelen af horsensianernes mål, er skiftet til AGF, ligesom flere af klubbens talenter ikke har kunnet acceptere vinterens virvar, og er skiftet til mere prominente klubber. Heriblandt Sebastian Buch, der er skiftet til FC. Midtjylland, og Andreas Laursen, forsvarsspiller, der er skiftet til Vejle. AC. Horsens går et rigtigt, rigtigt svært forår i møde, og hvis holdet kan opnå det samme pointantal som i efteråret, er det en præstation i sig selv.

Bud på placering: 14
Hold øje med: Marcus Jacobsen, Frederik Vittenbach og David Müller.
Startprogram: OB (H), Lyngby (H) og Esbjerg (U).

 

HB. Køge – 13. plads

Svanerne fra Køge sluttede, selvom det ikke kan ses på holdets nuværende placering, efteråret fornuftigt af. Uafgjorte kampe mod Brøndby, FCK og AGF kunne, og burde have resulteret i ni point, og holdet var på U16-landsholdets november-samling repræsenteret ved Andreas Piilgaard og Christian Enemark. Sidstnævnte, der var holdets anfører og forsvarsgenerel, er i vinterpausen skiftet til Brøndby, og vil indiskutabelt blive savnet hos HB. Køge. Selvom køgegenserne for anden sæson i streg ligger og roder rundt i bunden, er der alligevel grund til optimisme i det sjællandske. Svanerne mener nemlig talentarbejdet seriøst, og der er flere spændende spillere på HB. Køges holdkort. En af dem er Malte Amundsen, der trods sine blot 17 år var med klubbens førstehold på træningslejr i USA, hvor han også debuterede. Derudover har de sortblå i Oliver Lassen og Elias Fritjof spillere, der kan score mål. Således stod Lassen og Fritjof for 12 mål i foråret. Der venter HB. Køge en svær sæson, og der skal ikke skal herske tvivl om, at holdets spillermateriale ikke hører til ligaens bedste. Klubben er dog bevidst om sine mangler, og kan man formå at stabilisere defensiven uden Christian Enemark, kravler HB. Køge op i tabellen.

Bud på placering: 12
Hold øje med:
Andreas Piilgaard, Elias Fritjof Sørensen og Oliver Lassen.
Startprogram:
Vejle (U), Randers (H) og Silkeborg (U).

 

OB – 12. plads

Seks nederlag blev afslutningen på OB’s 2014. Anders Skjoldemose, holdets udemærkede træner analyserede weekend efter weekend årsagen til nederlagene, men uden mærkbar succes: resultaterne udeblev. Det gjorde de ikke i 2015’s første træningskampe. Her fik de hårdtprøvede fynboer optanket tiltrængt selvtillid, da man slog Lyngby og senere U17-divisionsholdet fra Roskilde. Siden fulgte et snævert nederlag til topholdet Esbjerg, hvilket egentligt var ok, inden OB mod først AGF og siden FCK viste den svaghed, som kendetegnede holdet i efteråret, og tabte med 3-0 i begge kampe. Faretruende var det, at holdets største profiler Oliver Lønfeldt, der scorede hele 11 mål i efteråret, og midtbanegenerel Julius Eskesen i kampen mod FCK måtte udgå med skader. Om de to spillere bliver klar til forårspremieren er endnu uvist. Jacob Mikkelsen og førnævnte Oliver Lønfeldt har desuden brugt vinterpausen på at skrive kontrakt med OB. Det kan være til fynboernes fordel, at man starter den nye sæson med at møde upåagtede AC. Horsens. Her er tre point et krav, hvis OB skal væk fra de kedelige placeringer i bunden.

Bud på placering: 13
Hold øje med: Nicolai Hust Simon Basler og Oliver Lønfeldt
Startprogram: AC. Horsens (U), Silkeborg (H) og Lyngby (U).

 

AGF – 11. plads

Det var bestemt ikke nogen god efterårssæson for ’De hvie’. Fire sejre ud af 14 mulige er langt fra optimalt for klubben, der har så stolte talenttraditioner. Med Morten Wieghorsts indtog i Aarhus er det samtidig blevet bebudet, at samtlige ungdomshold skal spille på samme måde, og med ansættelsen af en ny, rutineret talentchef, er der flere indikationer om, at AGF er på vej mod bedre tider. I efteråret var U17-holdet karakteriseret ved gode fløjspillere. Yones Diab, der fandt vej til nettet ni gange på den ene kant, og manden med U17-ligaens sejeste navn, Gabana Topenya på den anden kant, udgjorde en evig trussel mod modstanderens forsvar. Med den talentfulde U16-landsholdsspiller Kasper Lunding, blot 14-årige (!!!!) Benjamin Hvidt, forsvarsspiller Christian Bech og den nyerhvervede angriber Kristian Skovbjerg på holdkortet – gør det ikke så meget, at U17-holdet næppe kommer til at nyde godt af Oskar Buur. Backtalentet har skrevet under på en kontrakt, der samtidig rykker ham op i førsteholdstruppen. I optakten til sæsonen er det blevet til træningskampssejre mod Vejle og OB, så måske AGF er et bud på et hold, der kommer blæsende fra start i 2015?

Bud på placering: 11
Hold øje med: Benjamin Hvidt, Younes Diab, Kasper Lunding og Mathias ”Marvin” Laursen.
Startprogram: FC. Midtjylland (H), FC. København (H) og FC. Nordsjælland (U).

 

Randers – 10. plads

En fremragende slutspurt med tre sejre i efterårets sidste tre kampe ændrede indtrykket af en halvsæson, hvor hestene fra Randers var ligaens helt store skuffelse. I store dele af sæsonen lå Mads Lyngs mandskab håbløst i bunden, og D’ BOLD’s spådomme om, at de lyseblå kunne blande sig i medaljekampen, var mere eller mindre humoristiske. Nu er efterårets op- og nedture dog historie, og en ny sæson står for døren. Skal kronjyderne gøre sig nogle forhåbninger om en placering i den bedste halvdel af U17-ligaen, kræver det, at man holder på talentfulde Emil Riis. 98’eren, der har scoret 15 sæsonmål og er angriber med stort A, har af to omgange prøvetrænet i engelske Derby County, hvor han i et par prøvekampe i vanlig stil har fundet vej til netmaskerne. Riis’ angrebsmakker Marcus Mølvadgaard var der inden sæsonen store forventninger til, men 99’erens fire scoringer er ikke nok. Forsvarskrumtap og U17-landsholdsspiller Behrem Rizvic er manden, som skal stabilisere den defensiv, der har indkasseret flest mål af alle hold i ligaen. At Rizvic og Riis forbliver skadesfri er afgørende for, om Randers kan fortsætte hvor de slap i 2014.

Bud på placering: 8
Hold øje med:
Emil Riis, Behrem Rizvic og Majaliwa Msabaha (der blot er U14-spiller).
Startprogram: Silkeborg (H), HB. Køge (U) og FC. Midtjylland (H).

 

Vejle – 9. plads

Det vrimler med gode spillere og en positiv tilgang til fodbolden i Vejle. Efter et hektisk år, hvor hele klubbens eksistens var ude at svømme, fik østjyderne gudskelov reddet sig til sidst. Den kaotiske situation påvirkede dog ikke de rødes U17-hold, der langt hen af vejen leverede en godkendt efterårssæson. En trænerrokade midt i sæsonen skabte dog lidt virvar, og VB sluttede 2014 med to nederlag. I opstarten har Søren Lykkes mandskab hovedsageligt haft tysk modstand. Det er blevet til sejre mod Holstein Kiel og Lübeck, mens VfL Wolfsburg var for stor en mundfuld. Af danske hold har Vejle krydset klinger med SønderjyskE, som man spillede 2-2 mod og AGF, som man tabte til. Flere spillere har leveret et positivt indtryk i opstartsfasen, hvor Christian Kudsk, holdets topscorer, har været med U17-landsholdet på tur. En tur vejlegensernes Agon Mucolli også deltog i. Overordnet set har holdet fra Trekantsområdet dog haft en opstart præget af mange skader, og derfor har 2015 hidtil budt på flere udfordringer. Heldigvis starter Vejle blødt ud, når man i forårets første kamp møder HB. Køge. I den kamp kan man forvente at se en knivskarp Jonas Erngaard, der virker fit for fight, mens også holdets nyeste erhvervelse, forsvarsspiller Andreas Laursen hentet i Horsens, forventes at få debut.

Bud på placering: 9
Hold øje med:
Christian Kudsk, Agon Mucolli, Rasmus Fink Hansen og Jonas Erngaard.
Startprogram:
HB. Køge (H), FC. Midtjylland (U) og FC. Nordsjælland (H).

 

Lyngby – 8.plads

Vi var efter de første spillerunder af sæsonen alle henrykte over, at Lyngby efter fem spillede kampe lå i spidsen af U17-ligaen. Vi lærte navne som Jens Odgaard, Jacob Bruun og Gustav Marcussen at kende, og begyndte at medregne de kongeblå sjællændere blandt guldfavoritterne. Ret hurtigt løb luften dog ud af ballonen, og i efterårssæsonens resterende ni kampe vandt lyngbygenserne kun to. I vinterpausen har ligaens øjeblikkelige 8’er været på træningslejr i Tyrkiet, hvor det er blevet til sejre mod Guoan fra Kina og tyske Viktoria Berlin. Desværre for træner Christian Sørensen har han ikke længere guldfuglen Jacob Bruun til rådighed. Bruun er i vinterpausen nemlig blevet skippet afsted til Dortmund, men i stedet står en række rutinerede 98’ere klar til at tage over. For Lyngby er opskriften på succes flere scoringer, og målene skal ikke kun komme fra talentfulde Jens Odgaards fødder, men fordeles ud på flere spillere. Rent defensivt er Bruuns tidligere klub U17-ligaens næstbedste, og kun Brøndby har indkasseret færre mål. Med en defensiv der tæller Magnus Westergaard, Marcus Backmann, Dennis Karaca, Mark Petersen og flere andre unge afløsere, er holdet dækket godt ind. Kan Lyngby ramme en god stime, er de en mulig kandidat til en topplacering, men måske er savnede Jacob Bruun for stort et tab?

Bud på placering: 6
Hold øje med:
Jens Odgaard, Oskar Snorre, Jacob Lerche og Dennis Karaca.
Startprogram:
Brøndby (H), AC. Horsens (U) og OB (H).

In this article