Optakt til U17-ligaen – Forårssæsonen – 1.-7.-pladsen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

Talenttid giver dig overblikket over samtlige 14 hold i U17-ligaen, og gør dig klogere på hvem, der til sommer står med guldmedaljerne om halsen. Derudover vil vi komme med vores bud på holdenes slutplacering, ligesom vi giver vores bud på hvem, man i fremtiden skal holde et ekstra vågent øje med! Vi lavede inden sæsonstart en optakt til HELE sæsonen, men meget er siden sket, og en opgraderet version er derfor på sin plads!

U17-ligaen:

(kilde:dbu.dk)
(kilde:dbu.dk)

I sæsonens første godt 14 kampe duellerede FC. Nordsjælland og Esbjerg om rækkens førsteplads. De vestjyske talenter sluttede bedst af, og i 2014’s sidste kamp besejrede esbjergenserne netop FC. Nordsjælland i en direkte duel. En duel, der efter alt at dømme vil fortsætte til allersidste spillerunde.

Her kan du læse mere om holdene fra 8.-14.-pladsen

FC. Midtjylland – 7. plads

De forsvarende mestre fra heden vidste på forhånd, at spillet fra jubelsæsonen 13/14 ville blive svært at gentage i denne sæson. Svend Graversens daværende guldhold talte en lang række 97’ere, og integreringen af de mange nye spillerne, vidste man, ville tage tid. Den manglende rutine udmundede sig i en skrøbelig defensiv, som dog blev kompenseret af en livsfarlig offensiv. Kombinationen af de to ting udgjorde, at Midtjyllands kampe oftest var målrige og yderst dramatiske. I efterårets sidste fire kampe vandt de sortklædte tre styks, og med sejre mod Haderslev, Viborg, Holstein Kiel og Esbjerg i opstarten kunne noget tyde på, at de forsvarende mestre bliver forårets helt store oplevelse. FC. Midtjyllands spillertrup tilhører U17-ligaens elite, og med tilgangen af Sebastian Buch fra AC. Horsens er der som i ingen andre klubber voldsom stor kamp om pladserne i det midtjyske. Midtbanetrioen Nikolaj Kirk, Mikkel Jakobsen og Mads Olsen skal sørge for at sætte offensivspillerne Mads Vang, Mikael Anderson og Sebastian Buch op til mål, mens U-landsholdsspillerne Nikolaj Damkjær og Malte Jürgensen skal hjælpe keeper Oliver Ottesen (eller Simon Petersen, hvis Ottesen er ude) med at stabilisere defensiven. Jo, ulvene fra Ikast har i sandhed et fremragende spillermateriale. Kan potentialet indfries, venter der midtjyderne en god sæson.

Bud på placering: 4
Hold øje med:
Nikolaj Kirk, Mikkel Jakobsen, Malte Jürgensen og Mikael Anderson.
Startprogram:
AGF (U), Vejle (H) og Randers (H).

 

AaB – 6. plads

De bolsjestribede talenter har allerede været i kamp, da man lørdag d. 28. februar tabte med hele 7-0 til Brøndby! Et chokerende resultat for holdet, der ellers langt hen af vejen spillede et fornuftigt efterår. I U-landsholdsspillerne Mads Stefansen og Marco Ramkilde har nordjyderne en frygtet angrebsduo, der med i alt 16 mål stod for imponerende to tredjedele af holdets mål i efteråret. Sidstnævnte scorede også i stort set samtlige af aalborgensernes træningskampe i opstartsfasen, hvor man tabte til AGF, slog Randers og spillede uafgjort mod Silkeborg i kampe, der bevidner om middelmådighed i det nordjyske. Med forårspremieren taget i betragtning, skal AaB passe på, at man ikke i næste spillerunde løber ind i et lignende nederlag, hvor modstanderen er topholdet FC. Nordsjælland. Holdets rutinerede 98’ere Marco Ramkilde og Alexander Tved Hansen skal tage ansvar, hvis en dårlig sæsonstart ikke skal udvikle sig i en endnu slemmere retning.

Bud på placering: 7
Hold øje med: Mads Stefansen, Marco Ramkilde, Alexander Tved Hansen og Nikolaj Lyngø.
Startprogram: Brøndby (U), FC. Nordsjælland (H) og Brøndby (H).

 

FC. København – 5. plads

Selvom de går stille med dørene på Frederiksberg Allé, er der ingen tvivl om, at FC. København ved hvordan, man skal udvikle talenter. Andreas Cornelius, Christoffer Remmer og Jakob Busk har alle fået deres gennembrud på førsteholdet, og udsagnet om at FCK ikke kan udvikle talenter, er en saga blot. På U17-holdet er de nye, spændende navne Mani A. Hilmarsson og Jonas Vind, der i alt bombede 14 mål i sæsonens første halvdel, Carlo Holse, der er med U16-futurelandsholdet, Morten Fraysse, der har trænet med førsteholdet i klubben og midtbanespillerne Luca Racic og Sidney Appu. På målmandsposten er københavnerne med U16-futurelandsholdsmålmand Filip Djukic og konkurrenten Mads Eberlein ligeledes dækket godt ind. Holdets karismatiske træner Jakob Neestrup har altså et fornuftigt spillermateriale at arbejde med, og med U17-ligaens tredjebedste defensiv, og i øvrigt en fysisk stærk spillertrup, er der ikke grund til bekymring i hovedstaden.

Bud på placering: 6
Hold øje med:
Sidney Appu, Jonas Vind og Mani. A. Hilmarsson.
Startprogram:
Esbjerg (U), AaB (H) og AGF (U).

 

Silkeborg – 4. plads

Man må bare have stor respekt for Silkeborg, der trods stor konkurrence fra FC. Midtjylland, AGF og andre omkringliggende, på papiret større klubber, har skabt et formidabelt talentsetup. Ungdomsafdelingen har således i forberedelserne på den kommende sæson været i Tyrkiet på træningslejr, hvor U17-holdet mødte international modstand. 3-3 blev det mod det Schweiziske mandskab Delemont, mens det rumænske U17-landshold blev for stor en mundfuld. På turen benyttede holdets træner Anders Veller adskillige U15-spillere, som om ikke så forfærdeligt længe skal danne det nye U17-hold. At give de nye, unge spillere den fornødne erfaring kan vise sig at være en god ting, for Veller er bevidst om, at flere af holdets årgang 98’ere kan komme i spil til U19-holdet. Således har 15-målsskytten, U17-ligaens topscorer og U17-landsholdsprofil Nicklas Røjkjær i træningskampene tørnet ud for U19-holdet, for hvem han i fremtiden eventuelt skal repræsentere. I kulissen står Tobias Perto, U16-landsholdsspiller Jeppe Okkels og Thomas Santos klar til at score målene. Efter hjemkosten fra Tyrkiet har Silkeborg testet formen mod AaB og Næsby, og mens kampen mod nordjyderne endte i remis, smadrede de rødklædte talenter fynboerne med hele 5-0. Kan Silkeborg levere et lignede forår som i 2014, hvor man vandt fodboldkampe på stribe, eller vil et muligt fravær af Nicklas Røjkjær have for stor betydning?

Bud på placering: 4
Hold øje med:
Oscar Hedvall, Mikkel Brogens, Jeppe Okkels og Kasper Thule Bach.
Startprogram:
Randers (U), OB (U) og HB. Køge (H).

 

Brøndby – 3. plads 

11.pladsen fra i fjor er for alvor blevet revancheret, og Brøndbys talentsatsning bærer med den øjeblikkelige tredjeplads i U17-ligan nu frugt. I vinterpausen har man hentet HB. Køges anfører Christian Enemark, som bliver tilføjet til en i forvejen stærk forsvarskæde med Gregers Lauritzen og Joel Kabongo, som i foråret var hovedårsagen til, at talenterne fra københavnerforstaden kan prale af, at have liagens bedste defensiv. Rent faktisk har de blågule allerede været i kamp, da man lørdag d. 28. mødte AaB i forårsåbneren. Til de flestes forbløffelse var der klasseforskel på de to hold, og Brøndby viste en uhyggelig styrke ved at vinde kampen med hele 7-0! Holdets spydspids Oliver Carrara lavede hattrick, og Magnus Häuser, der netop har skrevet under på en ny kontrakt, scorede to gange. Talenterne fra Vestegnen er godt besat på samtlige positioner – se bare målmandsposten – hvor Brøndby råder over både U16-landsholdets Kasper Larsen og U17-landsholdets Viktor Anker. Man spiller desuden en gang underholdene, seværdigt fodbold, hvor talenternes tekniske og pasningsmæssige færdigheder virkelig kommer til udtryk. Vi kan med rette tillade os at have store forventninger til Brøndby, der efter alt at dømme bliver en del af medaljestriden.

Bud på placering: 2
Hold øje med:
Magnus Häuser, Joel Kabongo, Christian Enemark og Andreas Bruus.
Startprogram:
AaB (H), Lyngby (U) og Esbjerg (U).

 

FC. Nordsjælland – 2. plads

Et intenst kapløb med Esbjerg skulle afgøres i en mindre finale, da de to klubber i 2014’s sidste kamp krydsede klinger på kunstgræsbanen på Farum Park. I den kamp trak Esbjerg det længste strå, og vandt 2-1. I efterårets sidste fem opgør tabte tigrene tre, men er der deraf grund til panderynker? Næppe – Nordsjællænderne har nemlig en klar, defineret spillestil, nogle gode spillere og en kompetent træner. Især den boldbesiddende spillestil, hvor bolden cirkulerer fra spiller til spiller, og dermed trætter modstanderen, afviger Kasper Kurlands drenge ikke fra. Holdet er pænt repræsenteret på både U16- men også U17-landsholdet, hvor offensivspillerne Daniel Skov og topscorer Jakob Johansson begge er at finde. Johansson er tigrenes helt store profil, og med vanvittige 15 mål i 14 kampe er han virkelig en spiller, man skal holde øje med. I optakten til foråret har FC. Nordsjælland vist gode takter, og 6-0-sejren mod Hvidovres U19-hold (ikke U17-, men U19-hold) må siges at være imponerende. Meget tyder på, at Esbjerg og FC. Nordsjælland fortsætter den intensive guldjagt i foråret, men man skal også passe på holdene under sig, hvor Brøndby, Silkeborg og FC. København har stor kvalitet. FC. Nordsjællands udfordring bliver at variere spillet, når modstanderen ved, hvad man kommer med, og hvordan man skal indstille sig på Farum-talenternes hurtige pasningsspil. Kan man det, er der gode chancer for at guldet havner i det nordsjællandske.

Bud på placering: 1
Hold øje med:
Jakob Johansson, Jakob Frese, Nicklas Strunk Jakobsen og Magnus Finne Wørts.
Startprogram:
AaB (U), Vejle (U) og Randers (H).

 

Esbjerg – 1. plads

Da vi her på Talenttid inden efterårssæsonen lavede en optakt, var vi alt andet end optimistiske på Esbjergs vegne, og spåede Lars Vinds tropper til at slutte som nummer 11. Det viste sig dog hurtigt, at vores forudsigelse var helt hen i vejret. Vestjyderne spiller fremragende fodbold, karakteriseret ved boldbesiddende, men alligevel direkte spil, der gør det til en fornøjelse at følge de blåstribede. Fraværet af holdets ubestridte største profil Mark Brink, der hovedsageligt har været tilknyttet U19-holdet, har været smertefrit, og i stedet er nye stjerner skudt frem på himlen. Her er det bedste eksempel Anders Dreyer. 98’eren, der som førsteårs U17-spiller spillede en ganske uvæsentligt rolle på det daværende U17-ligahold, fik i 2014 sit store gennembrud, som bød på landsholdsdebut og ti ligascoringer. Rækkens førerhold var ikke overraskende det bedst repræsenterede hold til den seneste U17-landsholdssamling, hvor fire talenter fra Vestjyllands hovedstad deltog. Også ved denne uges U16-landsholdskamp mod Belgien var EfB flittigt repræsenteret, og klubbens årgang 99’ har efter en lidt falmende start vænnet sig til tempoet i U17-ligaen. Således har spillere som Lasse Sørensen, Lasse Svenson og Martin Egelund alle været en fast bestanddel af det succesfulde hold, og spås en lys fremtid. En lys fremtid spås Esbjerg fB’s U17-hold også, når foråret og guldjagten inden længe indledes.

Bud på placering: 2
Hold øje med:
Jacob ”Lungi” Sørensen, Jeppe Schultz, Anders Dreyer og Lasse Sørensen.
Startprogram:
FCK (U), Brøndby (H), Horsens (H).

In this article