Optakt til U19-ligaen – 1.-6.-pladsen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

Talenttid giver dig overblikket over samtlige 12 hold i U19-ligaen, og gør dig klogere på hvem, der til sommer står med guldmedaljerne om halsen. Derudover vil vi komme med vores bud på holdenes slutplacering, ligesom vi giver vores bud på hvem, man i fremtiden skal holde et ekstra vågent øje med! Vi lavede inden sæsonen en optakt til HELE sæsonen, men meget er siden sket, og en opgraderet version er derfor på sin plads!

U19-ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

I U19-ligaen, som er sidste step inden Superligaens bonede gulve, vrimler det med talentfulde spillere. I denne optakt fortæller vi dig hvem, du burde holde særligt øje med, ligesom vi giver et bud på holdenes slutplacering, når det hele til sommer næste år skal afgøres!

VIGTIG INFO: DBU har til denne sæson indført en ny regel, der betyder, at U19-ligaholdene må tage to U20-spillere – altså to spillere fra årgang 1995 – i brug. Nogle klubber vælger at gøre brug af denne regel, mens andre klubber ser bort fra den. Reglen er blandt andet skabt for at give de nye oprykkede 95’ere i Superligatrupperne den kamptræning, de har brug for. Derudover kan flere andetårs U19-spillere have været på vippen til Superligatruppen, og denne regel giver nu klubberne muligheden for at se spillerne an i endnu et år.

 

Brøndby – 6. plads

Danmarks største talentudviklingsfabrik. Sådan vil Brøndby gerne kaldes, og med en massiv satsning i projektet Masterclass er der grund til, at have store forventninger til de blågules ungdomshold. Forventninger, U19-holdet endnu ikke har kunnet indfri. I efteråret vandt holdet kun tre af ni kampe, og selvom udvikling vægter højere end resultater, er det ikke godt nok. På papiret har Brøndby et hold, der burde spille med om medajler.  Angrebstrioen Rezan Corlu, Nikolai Laursen og Daniel Stückler er ikke bare U-landsholdsspillere, de er også en mere eller mindre fast bestanddel af Brøndbys førsteholdstrup, som de har været med på træningslejr i opstarten. Holdets forsvar er også stjernespækket. Niklas Halse og Kristian Larsen er begge på U18-landsholdet, og generelt for Brøndby er det, at man råder over et fantastisk spillermateriale. Vi tillader os at have store forventninger til storambitiøse Brøndby, og venter stadig på, at de blågule forløser deres fulde potentiale. Sker det, bliver der blågul sambaoffensiv på Vestegnen!

Bud på placering: 4
Hold øje med:
Daniel Stückler, Rezan Corlu, Nikolai Laursen og Emil Welcher.
Startprogram
: AaB (H), Lyngby (U) og Esbjerg (H).

 

FC. København – 5. plads

Blot fem point adskiller hovedstadens løver på femtepladsen fra OB på ligaens sidsteplads – så tæt er U19-ligaen! Der skal derfor ikke mange fejltrin til, før man roder rundt i bundstriden. Det er der dog ikke meget, der tyder på, at FC. København kommer til. Træner Morten Grahn kan, hvis muligheden byder sig, benytte sig af Superligaholdets Brandur Olsen, Yones Felfel og tilbagevendte Mikkel Wohlgemuth. Trioen vil i så fald forbedre et i forvejen konkurrencedygtigt hold, der tæller profiler som topscorer Kristjan Finnbogason, Frederik Mamsen og Jonatan Frimann. Løverne fik en fremragende start på efteråret, men faldt derefter i kadence. I 2014’s sidste fem kampe vandt københavnerdrengene ikke, men med et overkommeligt startprogram i foråret, skal løverne nok få skrabet nogle point til sig allerede fra start. Holdets udfordring bliver at stabilisere en skrøbelig defensiv, der har indkasseret 2.1 mål i snit pr. kamp, og i skrivende stund er ligaens tredje dårligste. Meget afhænger her af holdets fortrinlige målmand Daniel Jespersen, som også har prøvet kræfter med Reserveligaen.

Bud på placering: 6
Hold øje med:
Berat Beciri, Gustav S. Jensen, Frederik Mamsen og Kristjan Finnbogason.
Startprogram:
AaB (H), AGF (U) og Vejle (H).

 

Esbjerg – 4. plads

De forsvarende mestre fra Esbjerg er milevidt fra et titelforsvar. Især på udebane halter det for Rene Christiansens udvalgte, og de blot fem sejre i 12 kampe (i alt) er uset for de sejrsvante vestjyder. I optakten til foråret har de blåstribede finpudset formen mod SønderjyskE, Silkeborg og Hvidovre, inden man tog på træningslejr i tyske Bielefeld, hvor man fik tanket selvtillid med et par sejre. Herefter vendte man tilbage til Danmark, hvor en pinlig indsats mod OB, hvor man allerede efter første halvleg var bagud 3-0, fulgte. Generelprøven til sæsonen skulle så vise, hvor holdet stod, og med en imponerende 3-1 sejr mod talentfulde FC. Midtjylland viste esbjergenserne, at de stadig hører til eliten i dansk ungdomsfodbold. Alligevel er dog grund til bekymring: Topscorer Søren Andreasen er blevet korsbåndsskadet, og er ude resten af sæsonen. Hvem skal nu score målene? Mestrene har testet flere prøvespillere – blandt andet Hamid Khalidan fra Vejle og Rasmus Madsen fra samarbejdsklubben Spangsbjerg – men uden succes. Esbjerg må derfor sætte sin lid til reglen om, at man må benytte to U20-spillere og dermed angriberen Mikkel Maigaard, der ikke får megen spilletid på førsteholdet. Profilerne Mathias Kristensen og Marco Lund har været skadede i opstarten, men U-landsholdsspillerne forventes tilbage i storform. Viser Esbjerg mesterlig klasse i foråret?

Bud på placering: 3
Hold øje med:
Marco Lund, Daniel Iversen, Peter Nielsen og Mark Brink.
Startprogram:
Brøndby (U), Lyngby (U) og FC. København (H).

 

Randers – 3. plads

I Randers er de en smule anderledes. Hestene bruger klubbens Danmarksseriehold som talenthold, hvor en masse spændende årgang 95’ere gør sig gældende. Flere af disse optræder jævnligt på U19-holdet, og derfor har det været nærliggende, at de lyseblå i opstarten til forårssæson har spillet en lang række træningskampe mod seniorhold. Kjellerups 2. divisionshold og Hobros Danmarksseriehold blev begge besejret, inden holdets yngste spillere også fik minutter i benene, og slog Hobros U19-hold med 3-0. Træningskampene vidner om, at kronjyderne har en bred trup og talentfuld trup, noget man også så i efteråret, hvor Randers tog fusen på alle. Ikke mange havde regnet med, at finde de lyseblå så højt oppe i tabellen, men hårdt arbejde og en knivskarp Mikkel M. Pedersen gjorde det muligt. Randrusianerne hører til blandt U19-ligaens mest fysisk stærke mandskaber, og med et forsvar bestående af Jonas Bager, Mikkel Kallesøe, Mathias Haarup og til dels Mads Dehn, har man defensiven i orden. Den nuværende tredjeplads er berettiget, men store nederlag til nummer to FC. Midtjylland og tre Esbjerg fortæller også en historie om, at Randers får svært ved at fastholde den flotte placering.

Bud på placering: 5
Hold øje med:
Mikkel M. Pedersen, Onur Albayrak, Frederik Lauenborg og Jeppe Mogensen.
Startprogram:
Silkeborg (H), FC. Midtjylland (H) og FC. Nordsjælland (U).

 

FC.Midtjylland – 2. plads

35 mål i efterårets 11 kampe – en imponerende statistik fra et imponerende fodboldhold. Ulvene er i en klasse for sig, når det kommer til talentudvikling. På et hold med mange profiler er der dog én enkelt spiller, som skiller sig ud. Mikkel Duelund er med sine 13 sæsonmål pludselig blevet aktuel på midtjydernes Superligamandskab, som også Jonas Gemmer og Kristian Riis i øvrigt tidligere har været inde omkring, men selvom Duelund skulle gå tabt for U19-holdet er der ingen grund til bekymring. I sidste sæsons U19-ligatopscorer Razak Adebayo har ulvene nemlig en fuldgod erstatning, og sådan gælder det på stort set alle positioner, ja, selv på målmandsposten med nyerhvervede Andreas Raahauge fra AC. Horsens, er man dobbeltgarderet og der er konkurrence. For træner Kenneth Andersen bliver udfordringen at få sine tropper til at holde fokus, og ikke tabe koncentrationen, selvom man skulle komme foran med et par mål. Meget tyder på et parløb med FC. Nordsjælland i kampen om guldet, og her tæller hvert et mål. Hedens ulve har alle forudsætningerne, men er de stærkere end de nordsjællandske tigre?

Bud på placering: 1
Hold øje med:
Mikkel Duelund, Jonas Gemmer, Mads Døhr Thychosen og Montell Moore.
Startprogram:
AGF (U), Randers (U) og Silkeborg (H).

 

FC.Nordsjælland – 1. plads

Om FC. Nordsjællands 95’erne får spilminutter i Superligaen kan der tvivles på, og derfor kommer DBU’s nye regel om benyttelse af to U20-spillere med stor sandsynlighed FCN til gode. Ligegyldigt hvilke spillere Morten Karlsen finder frem, vil filosofien og spillestilen dog være uomtvistelig. Klubben praktiserer boldbesiddende og attraktiv fodbold, og hjemme på Farum Park er U19-holdet spilstyrende og dominerende. Pokalkampe inklusiv har tigrene scoret 3,6 mål pr. kamp, og en mere sprudlende offensiv end nordsjællænderens findes næppe. Emre Mor er kommet til fra Lyngby, og her skal han i selskab med Adnan Mohammed, Souheib Dhaflaoui og Oliver Miltoft forsøge at gøre livet svært for modstanderne. Også FC. Nordsjællands defensiv må siges, at være mere end almindelig kvalitetsbesat. Målmand Thomas Gall og forsvarsspillerne Viktor Tranberg og Benjamin Lund er alle U18-landsholdsspillere, og ikke overraskende gør holdets blot 11 indkasserede mål Farum-defensiven til U19-ligaens bedste. For træner Morten Karlsen er kollektivet det vigtigste, hvilket også kommer udtryk i holdets sammenhængende, nærmest systematiske spil. FC. Nordsjælland er i sandhed en velsmurt maskine. Men kan maskinen køre FC. Midtjylland over?

Bud på placering: 2
Hold øje med:
Souheib Dhaflaoui, Benjamin Lund, Mads ’Mini’ Pedersen og Mathias Jensen.
Startprogram:
AaB (U), Vejle (U) og Randers (H).

In this article