Optakt til U19-ligaen – 7.-12.-pladsen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

En lang vinterpause er ved vejs ende, og landets største talenter skal atter i kamp, når sidste halvdel af ungdomsligaerne inden længe løber af stablen. Trænerne glæder sig, spillerne glæder sig og vi på D’ BOLD glæder os!

Talenttid giver dig overblikket over samtlige 12 hold i U19-ligaen, og gør dig klogere på hvem, der til sommer står med guldmedaljerne om halsen. Derudover vil vi komme med vores bud på holdenes slutplacering, ligesom vi giver vores bud på hvem, man i fremtiden skal holde et ekstra vågent øje med! Vi lavede inden sæsonen en optakt til HELE sæsonen, men meget er siden sket, og en opgraderet version er derfor på sin plads!

 

U19-ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

I U19-ligaen, som er sidste step inden Superligaens bonede gulve, vrimler det med talentfulde spillere. I denne optakt fortæller vi dig hvem, du burde holde særligt øje med, ligesom vi giver et bud på holdenes slutplacering, når det hele til sommer næste år skal afgøres!

VIGTIG INFO: DBU har til denne sæson indført en ny regel, der betyder, at U19-ligaholdene må tage to U20-spillere – altså to spillere fra årgang 1995 – i brug. Nogle klubber vælger at gøre brug af denne regel, mens andre klubber ser bort fra den. Reglen er blandt andet skabt for at give de nye oprykkede 95’ere i Superligatrupperne den kamptræning, de har brug for. Derudover kan flere andetårs U19-spillere have været på vippen til Superligatruppen, og denne regel giver nu klubberne muligheden for at se spillerne an i endnu et år.

 

OB – 12. plads

Efteråret var på grænsen til det pinlige for OB. To sejre i 12 kampe var de barske realiter for Jens Madsens tropper, der i den grad led under fraværet af det skadede stortalent Mads Raben, vis afløsere ikke viste noget, der mindede om målform. Hverken den tidligere Silkeborg-spiller Simon Skrøder eller sidste sæsons bomber i U17-ligaen Kristian Weber slog til, og at Skrøder med sølle fire scoringer er topscorer for fynboerne, fortæller en historie om, hvor få gange de blåstribede fra den fynske Ådal fik nettet til at blafre. Vinterpausen har været kærkommen for OB, der har handlet ind i Svendborg, hvorfra midtbanespilleren Jonas Hansen er kommet. I opstartsfasen har øboerne ganske overraskende formået at besejre topholdet fra Esbjerg med 3-2, efter endda at have været foran med 3-0. Anderledes kedelige blev cifrene fra træningskampen mod FC. København, hvor Fyns stolthed tabte med 3-1. Fynboerne har desuden skrevet kontrakt med den tidligere Vejle-træner Tonny Hermansen, der tiltræder som U19-træner efter denne sæson. For Hermansen venter en svær opgave forude. OB virker nemlig ikke til at have en klar, defineret spillestil og rød tråd i talentudviklingen, hvilket understøttes af bundplaceringer i ungdomsligaerne. Det virker ganske enkelt til, at de stribede er blevet overhalet indenom af andre klubber. Fortsætter OB’s U19-hold den vaklende stil, eller forløser holdet sit sande potentiale, og kravler opad i tabellen?

Bud på placering: 10
Hold øje med:
Hasan Kurucay, Simon Skrøder, Magnus Pedersen og Frederik Humlegaard.
Startprogram:
Silkeborg (H), Lyngby (U) og FC. Midtjylland (H).

 

Silkeborg – 11. plads

Salget af Kasper Dolberg til Ajax viser, at Silkeborg mener talentudviklingen seriøst. Klubben, der ligger godt gemt væk i det jyske Søhøjland, har som erklæret målsætning, at halvdelen af førsteholdstruppen skal bestå af såkaldte hjemmeavlede spillere. Mens talenter som Jens Martin Gammelby og Robert Skov allerede har adskillige Superligakampe på cv’et, står de nyeste skud på stammen klar i kulissen, hvor især klubbens årgang 97’ er stærk. Der var ikke store forventninger til Silkeborgs U19-hold i efteråret, og ganske som ventet er Dennis Pedersens tropper efter den første halvdel af sæsonen indblandet i bundstriden. En af årsagerne hertil er, at de rødklædte scorer for få mål. Sørgelige 1,1 mål i snit pr. kamp er de tørre facts, og Silkeborg har da også med 13 sæsonmål ligaens dårligste offensiv. Det var dog langt fra til at se i træningskampene i vinterpausen, hvor silkeborgenserne scorede det ene mål efter det andet. Sejre mod ligakonkurrenterne AGF, Esbjerg og AaB, samt Næsby og norske Odd Greenland giver håb om mere, og med mulig spillertilførsel fra U17-holdet i form af Nicklas Røjkjær, kan forårssæsonen blive spændende for Silkeborg.

Bud på placering: 12
Hold øje med:
Rasmus Lysdal, Tobias Salquist, Tobias Olesen og Mikkel Frandsen.
Startprogram:
Randers (U), OB (U) og FC. Midtjylland (H).

 

AGF – 10. plads

’De hvie’ fra Fredensvang har stolte traditioner i dansk ungdomsfodbold, og den nuværende tiendeplads skal for alt i verden forbedres, hvis AGF’s slogan ”stolte som få” skal give mening. I alt fire af holdets spillere har brugt vinterpausen som tænkepause, og besluttet sig for at stoppe i klubben. Det har pludselig medført, at træner Claus Therkildsen har en meget smal trup at arbejde med, selvom man er blevet tilført ekstra offensiv energi og finesse i form af Ramjavakar Yogathas fra FC. Midtjylland. Sammen med Oliver I. Pedersen danner ’Java’ en farlig kantduo, og med finurlige, landsholdsaktuelle Michael Zacho på toppen, har århusianerne en offensiv, de fleste forsvarer burde frygte. AGF’s spillestil er baseret på omstillingsfodbold, og med tanke på holdets hurtige spillere må det siges, at være en ganske god idé. I Aarhus har man valgt at benytte sig af DBU’s regel om to U20-spillere, idet man har valgt at beholde forsvarskrumtap Sebastian Rønnow og Oscar Scott Carl. Rønnow er et godt bud på en anfører, og skal med sin ro og rutine sørge for at holde styr på defensiven, der desuden råder over den dygtige lettiske U-landsholdskeeper Kristaps Zommers. Vil Claus Therkildsens omstillingsfodbold med hurtige fløjspillere kaste resultater af sig, eller fortsætter GF’erne efterårets ørkenvandring?

Bud på placering: 7
Hold øje med:
Oscar Scott Carl, Lars Troensgaard og Ramjavakar Yogathas.
Startprogram:
FC. Midtjylland (H), FC. København (H), FC. Nordsjælland (U).

 

Lyngby – 9. plads

Daniel Stückler, Adnan Mohammed og Emre Mor. Det er store profiler, Lyngby i den seneste tid har sagt farvel til. Splittet med sidstnævnte spiller var alt andet end gnidningsfrit, og endte med, at en bitter Emre Mor smuttede til FC. Nordsjælland. Det er han ikke den første der gør, og det er ikke forkert at sige, at Lyngby er blevet lidt af en talentleverandør til FC. Nordsjælland. I U19-ligaen spillede holdet et jævnt efterår, der kulminerede med sejren mod FC. Midtjylland, som man rent faktisk var det eneste hold, der besejrede. De kongeblå benytter sig om reglen om, at man må bruge to U20-spillere, og hele fire 95’ere skiftes således til at tage en tørn på U19-holdet. En af disse er angriber og topscorer Gustav Therkildsen, der har scoret fire sæsonmål. Therkildsen er manden, som skal score målene i foråret, da det er svært at få øje på hvem, der ellers skal sparke bolden i kassen. U19-landsholdsspiller Mads Kaalund er en af de spillere, træner Thomas Lollike skal krydse fingre for, holder sig skadesfri. Kaalund har mere eller mindre spillet fast for klubbens reserveligahold, så hold øje med ham i fremtiden! Vi spår Lyngby til at ende i bundstriden – forstadsklubbens spillertrup besidder ikke samme kvalitet som flere af konkurrenterne.

Bud på placering: 11
Hold øje med:
Mads Kaalund, Frederik Thyssen, Lamin Samba og Mads Brøndberg.
Startprogram:
Brøndby (H), OB (H) og Esbjerg (H).

 

Vejle – 8.plads

Nørreskovens fodboldhold har været meget igennem. I 2014 var klubben millimeter fra at dreje nøglen, og først til allersidst blev der fundet de fornødne penge, og den traditionsrige fodboldklub, der i tidernes løb har produceret så mange store talenter, blev reddet på målstregen. Østjydernes efterårssæson var godkendt, men forstyrret af to omgange. Først en trænerrokade, hvor Søren Vie Clausen blev udskiftet med Kim Engstrøm, og dernæst salget af stortalentet Mads Døhr Thychosen til FC. Midtjylland. Efter Thychosens afsked har Vejle færre strenge at spille på, og meget offensivt er overladt til frontløber Patrick Rasmussen, der med otte sæsonscoringer er de rødklædtes topscorer. Vejle bliver oftest presset langt tilbage på banen, og her er lange bolde efter lynhurtige Rasmussen en evig kilde til uro for modstanderne. Hvis Rasmusen som i efteråret bliver udtaget til kampe i NordicBetligaen, ser det en smule sort ud for Engstrøms tropper, der dog med tilgangen af talentfulde Emil Nielsen fra AC. Horsens har tilknyttet en kvalitetsspiller. Ligeledes har forsvarsspiller Emil Christensen taget turen nogle kilometer syd på til Vejle, og Christensen er sammen med Ole Bisp, Jeppe Hansen, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Bruun og målmand Jakob ”Yankee” Henriksen blandt VB’s landsholdsaktuelle. Udtagelser der med al tydelighed viser, at traditionsklubben stadig laver talenter til øverste hylde. Fem af seks træningskampe er i opstarten vundet, og med lidt held slutter Vejle i den øverste halvdel.

Bud på placering: 9
Hold øje med:
Ali El-Haj, Jeppe Hansen, Emil Christensen og Kasper Skjærbæk.
Startprogram:
FC. Nordsjælland (H), FC. København (U) og Brøndby (H).

 

AaB – 7.plads

Nordjyllands fodboldflagskib ved hvordan, man udvikler talenter. Kent Nielsens førsteholdstrup oser af talent, og med spillere som Frederik Børsting og Andreas Bruhn går AaB en lys fremtid i møde. Den positive talentudvikling viste sig dog ikke i efterårets udgave af U19-ligaen, hvor vi skulle hen til spillerunde syv for at finde den første bolsjestribede sejr. Herefter tog fanden ved holdet, og Aalborgs ældste talenter gik ubesejrede igennem den resterende del af efteråret. Nordjyderne har rent faktisk allerede været i kamp, da man i forårets første og hidtil eneste kamp tabte med 2-1 til Brøndby i en kamp, hvor de blågule undervejs fik en mand udvist. AaB er karakteriseret af hårdt arbejde, hvor anfører og midtbanemand Asger Sørensen viser vejen. I front er Jannik Pohl udover at være holdets topscorer også en velkendt herre i U-landsholdsregi, ligesom forsvarsdirigent Morten Rokkedal med udtagelsen til U18-landsholdet ligeledes er inde i varmen hos DBU.  For AaB har vinterpausen budt på flere træningskampe, som dog ikke har resulteret i så mange sejre. Nederlag til AGF og Silkeborg og et uafgjort resultat mod Randers er ikke tilfredsstillende for klubben, der har så store traditioner i dansk ungdomsfodbold. Sidste sæsons topscorer i U17-ligaen, Sebastian G. Andersen har endnu ikke fået nettet til at blafre i U19-ligaen, og det er da også mere rutinerede spillere som Robert Kakeeto og Oliver Abildgaard, der skal medvirke til, at AaB kommer tilbage til toppen af U19-ligaen.

Bud på placering: 8
Hold øje med:
Johan Ejsing, Robert Kakeeto, Morten Rokkedal og Jannik Pohl.
Startprogram:
Brødby (U), FC. Nordsjælland (H) og FC. København (U).

In this article