Talenttid – 12-03-2015 – U17-ligaen – Topholdene snublede sig videre

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

Efter en urimelig lang pause er U17-ligaen endelig tilbage. Som en flok utålmodige køer der ikke har set græssets grønne farve hele vinteren, var talenterne fra årgang 1998 og 1999 i den forgangne weekend atter klar til at henrykke og imponere på landets fodboldbaner. Talenttid kigger nærmere på årets første spillerunde:

U17-ligaens topstrid præges af Esbjerg og FC. Nordsjælland. De to duellanter havde ikke nemme opgaver på papiret, da de i weekenden indledte en lang og barsk titelkamp. Førerholdet fra Esbjerg spillede hjemme mod FC. København i en kamp, som begyndte med løverne i teten. Kampbilledet ændrede sig dog hurtigt, og Lars Vinds tropper fik styr på kampen. FC. København er ikke noget dårligt fodboldhold, og efter en halv times spil fik hovedstadens talenter en friløber, men desværre for træner Jakob Neestrup og co. blev chancen misbrudt. I stedet fik hjemmeholdet tilkæmpet sig et frispark på et favorabelt sted på kanten af feltet. Anders Dreyers spark var egentligt ment som et indlæg, men bolden sejlede hele vejen i kassen, og Dreyers 11 sæsonscoring var en realitet. Herefter faldt kampen i kadence, blev mest en midtbanekrig og sluttede med en smal men fortjent hjemmesejr til Esbjerg på 1-0. Hermed var presset på FC. Nordsjælland, der gæstede AaB.

Et pres, Kasper Kurlands udvalgte håndterede ganske fornemt. Dog ikke uden kamp, for AaB havde efter 7-0-afklapsningen mod Brøndby for efterhånden et par uger siden håbet, at opgøret mod FC. Nordsjælland skulle blive startskuddet på et godt forår. Det blev det ikke. Kampen blev afviklet på en dårlig bane i forblæst vejr, og noget nær så langt fra Farum Parks kunstgræsbane, som man kan komme. Det var selvfølgelig til nordjydernes fordel, men det var alligevel topholdet – de nordsjællandske tigre – der spillede med størst omtanke og var bedst på bolden. Daniel Skov stod for kampens enlige scoring, og det var nok: 1-0 til FC. Nordsjælland, der på en vanskelig dag på kontoret langt væk hjemmefra fik de tre point, de kom efter. Med fokus sat på, at guldmedaljerne fordeles i enten Nordsjælland eller Vestjylland, har man tendens til at glemme, at Brøndby blot er tre point efter FC. Nordsjælland. Endda har de blågule fra Vestegnen en kamp i hånden, og efter en forrygende start på sæsonen med 7-0-sejren mod AaB, skulle U17-ligaens tredjeplads forsøge at fortsætte takterne fra forårspremieren. Modstanderen var Lyngby.

Og lad os bare slå det fast med det samme: Der var en klasse til forskel på de to hold.

Da Oliver Carrara, Brøndbys topscorer med 12 sæsonmål, efter 18 minutter bragte sit hold foran, havde Søren Weber Juuls drenge allerede haft flere, store målchancer. I en kort stund var der optimisme i den kongeblå lejr, da midtbanemanden Jacob Lerche udlignede til 1-1. Blot to minutter havde Lyngby følesen af, at være med i kampen, inden U16-landsholdsspiller Karl Dinnes Appeit med scoringen til 1-2 bragte Brøndby på sejrskurs. En kurs, der med Oliver Carraras anden scoring på dagen efter 58 minutter blev forstærket. For at gøre ondt værre for hjemmeholdet, lavede Magnus Häuser i slutminutterne noget af et drømmemål, da han kanonerede bolden i mål fra en spids vinkel. Et flot mål fra Häuser, der i weekenden sad på bænken i New Firm opgøret i Parken. Efter to kampe har Brøndby en målscorer på 11-1, og med et forsvar bestående af Gregers Lauritzen, Joel Kabongo, Christian Enemark og Simon Nielsen, er det ikke kun offensiven, der shiner på Vestegnen. Der skal ikke mange fejltrin til for Esbjerg og FC. Nordsjælland. Brøndby ånder i den grad i nakken topholdene i nakken!

På fjerdepladsen finder vi FC. Midtjylland. Ulvene havde en god sæsonoptakt med masser af fine træningskampe, så der var grund til optimisme inden forårsåbneren ude mod AGF, selvom ’de hvie’ fra Fredensvang også har haft en uforstyrret opstart. Uforstyrret var kampens åbning ikke. En drilsk vind spillede et puds for begge hold, der havde svært ved at få spillet til at køre. Ingen mål i en første halvleg, der dog havde gæsterne i den dominerende rolle. En rolle, der fortsatte efter pausen, hvor Mikael Anderson efter 51 minutter lavede sit 13. sæsonmål. AGF havde intet modsvar til scoringen, og med godt et kvarter igen kunne nyerhvervelsen Sebastian Buch, der er kommet til fra AC. Horsens, fejre sin debut med et mål. Assisten stod Andreas Poulsen for, der med et fint indlæg satte Buch op til scoring. 2-0 blev slutresultatet i en kamp, som FC. Midtjylland blev en fortjent vinder af.

AGF gav debut til Kristian Skovbjerg, der ligesom Sebastian Buch er kommet til fra AC. Horsens. Angriberen havde et enkelt godt forsøg, men led under sit holds skuffende præstation.

Med scoringer fra Oliver Carrara, Anders Dreyer, Mikael Anderson og til dels Daniel Skov fortsætter tendensen med, at de scorede mål kommer fra enkelte spillere. Hvis vi kigger på topscorerlisten i U17-ligaen, er det værd at bemærke, at der er hele otte spillere, som har scoret 10 mål eller mere. I sammenligning er der i Alka Superligaen blot én enkelt spiller, der har rundet 10 sæsonscoringer, og det endda efter flere spillede kampe. Her skal det selvfølgelig nævnes, at der i U17-ligaen scores betydeligt flere mål, men derudover er det en interessant statistik. En anden af de spillere, som hidtil har tegnet sig for adskillige mål er Oliver Lønfeldt, OB’s guldfugl. Lønfeldt og de resterende fynboer skulle i weekenden forsøge at rette på efterårets horrible præstationer.

Modstanderen var sidstepladsen fra AC. Horsens, og der var derfor tale om et regulært bunddrama, som inkluderede en bus.

En bus? Jo, ser du, AC. Horsens havde til dagens anledning parkeret en gul bus (ikke bybus) udenfor deres straffesparksfelt. Man kan næsten ikke bebrejde østjyderne en sådan taktik, da man i vinterpausen har måttet sige farvel til flere profiler. Kim Øyans drenge spiller rettere sagt med de midler, de nu engang har at gøre med. Og det var altså nok til at få point i forårspremieren mod OB, der havde tre store chancer i opgøret. Først var Abdallah Al-Badri i kampens spæde begyndelse tæt på, og da Mads Jørgensen senere i opgøret ramte overlæggeren, begyndte det af lugte af en fynsk scoring. Sådan skulle det dog ikke gå, og Oliver Lønfeldt og co. måtte ganske skuffende sande, at man endnu engang ikke var gode nok. 0-0 mod U17-ligaens bundprop er faretruende, og med sejre til de omkringliggende hold i tabellen, er der meget, der tyder på, at OB bliver en del af den absolutte bund.

En bund, der også inkluderer svanerne fra HB. Køge. I weekenden gæstede køgegenserne Vejle, som i efteråret viste takter, der berettiger til en plads længere oppe i tabellen end den nuværende niendeplads. Mens Vejles sæsonoptakt har været præget af skader og sygdom, har HB. Køge mistet anfører Christian Enemark til Brøndby, ligesom flere andre spillere er fortid i det sjællandske. Derfor fire debutanter på Køge-mandskabet.

Det var ikke til at se. Gæsterne startede opgøret klart bedst, og med to scoringer fra brandvarme Oliver Lassen, var HB. Køge foran 0-2, da der var spillet blot 18 minutter. Et skadesramt Vejle-hold uden profiler som Agon Mucolli og Christian Kold var i knæ, og så er det ingen undskyldning, at kampen ligesom så mange andre var præget af en ustyrlig og svær uberegnelig blæst. Efter 55 minutter blev det også 3-0. Denne gang ved Elias Fritjof, som var manden bag begge oplæg til Lassens scoringer. Scoringen punkterede kampen, og så var det af mindre betydning, at indskiftede Mads Olesen fik reduceret til 3-1. HB. Køge viste, at selvom man giver debut til fire unge, nye spillere, har man et fundament i klubben, der gør, at man absolut kan gøre sig gældende på liganiveau. Det kunne Vejle ikke på dagen. Østjydernes dårlige opstart, hvor sygdom og skader snarere end udvikling og fodboldspil har været nøgleordene, fortsatte.

Fraværet af Malte Amundsen, der er tilknyttet HB. Køges 1.divisionshold var ikke udslagsgivende for svanerne, der altså klarede skærene uden holdets vanlige profil.

Netop at klare skærene uden en vanlig profil, var udfordringen for Silkeborgs U17-hold, der i vinterpausen har måttet sige farvel til Nicklas Røjkjær. Angriberen er nu tilknyttet klubbens U19-hold.

Silkeborg lagde ud på udebane mod Randers, hvor de rødklædte efter en fornuftig opstart og en træningslejr til Tyrkiet, helst skulle have tre point på kontoen. Det blev, meget lig Alka Superligamandskabets manglende point, ikke tilfældet. Randers vandt med 2-1, og fortsatte dermed den gode stime fra efteråret, hvor de lyseblå sluttede 2015 med tre sejre. Målscorere i kampen blev vidunderbarnet, tillader jeg mig at kalde ham, Majaliwa Msabaha, der blot er U14-spiller (!!!) og Faris Bijedic, der også i sidste sæson viste prøver på storartet spil. Silkeborg havde bolden mest, mens hjemmeholdet stod mere kompakt, og ventede på omstillinger. Først i overtiden fik talenterne fra Søholt reduceret, men da var det allerede for sent. SIF-træner Anders Veller mente efter opgøret at sådanne kampe, taber man ikke i fremtiden. Det er Randers nok ligeglade med. Kronjyderne fik nemlig de tre point, og kravler væk fra den bund, man i efteråret var så bekendt med.

Weekendens spillerunde af U17-ligaen bød på smalle sejre til førerholdene, mens Brøndby igen viste tænder. OB skuffede, og der er oplagt at spørge sig selv om, at hvis man ikke kan slå bundproppen AC. Horsens, hvem kan man så egentligt slå?

In this article