Darren Hart: Deres øje for detalje er spot on

Darren Hart havde endnu engang fundet vej til en af KD&Cs målmandcamps. Og han er fortsat meget begejstret for standarden og niveauet blandt de unge målmænd.

– Vi bruger Darren, og vi kommer nok også til at bruge andre, og som jeg lige har fortalt forældrene, så ønsker vi at give keeperne nogle muligheder for at se, hvordan kan man egentlig også stå på mål.

Sådan udtalte Dan Petersen, stifteren af Keepers Development & Coaching, for godt fire måneder siden til D’ BOLD. Og som man har kunne læse her på siden, har de gjort brug af den tyske målmandstræner Christof Osigus fra Schalke 04, som tidligere har trænet ingen ringere end Manuel Neuer, som for tiden vogter målet for tyske Bayern München i Bundesligaen. Men Darren Hart er altså endnu engang taget til Danmark for, at træne med de unge målmænd, som han har været på samtlige af de camps, KD&C har afholdt siden opstarten i slutningen af sidste år.

Og Hart er glad for, at vende tilbage til drengene på KD&C, da han ser deres niveau som værende højt, og standarden generelt for de unge deltagere er ret god.

– Jeg har fået lært nogle af drengene at kende, som også har været her et par gange nu. Der er dog også nogle nye ansigter denne gang, som jeg ikke har arbejdet med før. Men jeg har nok arbejdet med de fleste af drengene, på de camps vi har afholdt tidligere. Standarden er rimelig høj, rapporterne for drengene er gode, og pigen (Christof Osigus’ datter, red.), da vi har en pige med i dag. Men ja, standarden er god, de er alle meget villige til at lære, de lytter, deres øje for detalje er spot on. Så alt er godt, fortæller Darren Hart til dbold.dk.

Hart har også et andet formål, end at være træner, ved at være en del af KD&C. Han skal nemlig også være en slags talentspejder, der kan sende nogle af de unge målmænd til prøvetræning i England.

– Vi har haft nogle af drengene over i England. Og så har vi haft Filip Mellbin over til en prøvetræning i Millwall, hvor han gjorde det rigtig godt og hvor jeg gerne ville have givet ham en kontrakt med det samme. Så der er nogle små stjerner ind i mellem. Og så holder jeg specielt øje med nogle af de ældre, og måske kan jeg få dem på en prøvetræning i England også, siger Hart og fortæller yderligere, at de har haft en anden spiller på prøve i en af de lidt større klubber i England, som han dog ikke vil give navnet på.

Den engelske målmandstræner fra Tophans Goalkeeping var dog også imponeret over den tyske målmandstræner, Christof Osigus, som havde fundet vej til Allerød.

– Jeg synes det er helt fantastisk, at han er her. I sidste ende er vi alle elever, vi kan altid lære noget nyt. Vi har begge spillet i semi-professionelle og professionelle klubber. Og jeg er i hvert fald altid villig til at lære noget nyt. Jeg har også snakket med Christof om alle hans idéer, og hvordan tingene er forskellige i Tyskland og England. Det er altid dejligt, at få feedback og se hvordan andre trænere arbejder. Jeg synes det er fantastisk for os som trænere (i KD&C, red.) og samtidig for målmændene, siger Darren Hart til D’ BOLD.

Som han selv nævner, har han haft Filip Mellbin til prøvetræning i engelske Millwall, som D’ BOLD tidligere har skrevet om.

In this article