FCM U17 følger U18 trop: Videre i international turnering

FC Midtjyllands U17-hold spiller i disse dage Trofeo Nereo Rocco i det nordlige Italien, tæt på den slovenske grænse, hvor de har spillet sig videre til kvartfinalen.

En 20-mand stor trup fra FC Midtjyllands U17-hold er taget til det nordlige Italien, hvor de skal kæmpe mod flere internationale storholds U17-hold. Og det er gået ganske udmærket indtil videre. Ulvene deltog også i turneringen sidste år, hvor holdets store talent, Mikkel Duelund, var holdets topscorer og blev kåret til turneringens bedste spiller, og hvor holdet også endte i finalen, men måtte lade guldet hænge om halsen på brasilianske Coritiba.

I turneringens første kamp for de unge ulve, kørte de AC Milans ungdomshold over med en 4-0 sejr. Mikael Anderson var dobbelt målscorer, og stod for kampens to første mål. Efterfølgende scorede Sebastian Buch Jensen og Sebastian Hairing Lodahl til henholdsvis 3-0 og 4-0.

Målscoreren til 4-0 Sebastian Lodahl, var, ikke underligt, meget glad for sit mål.

– Det var selvfølgelig super dejligt at score mod et hold med så stor prestige som AC Milan. Så helt sikkert en stor oplevelse, fortæller Lodahl til D’ BOLD.

Selvsamme Lodahl synes, at FC Midtjylland-holdet har klaret det godt i turneringens første to kampe, selvom de måske ikke har præsteret det flotteste spil.

– Det har været nogle meget intense kampe, med rigtige svære betingelser. Da banerne her i Italien, mere er grusbaner end de normale fodboldbaner som vi kender det i Danmark. Men jeg synes vi har håndteret det rigtig godt, og har gjort noget ved det vi kunne, istedet for det vi ikke kan. Det er selvfølgeligt også stærkt at vi har formået i to svære kampe, at have en målscorer på 5-0. Så ikke det smukkeste spil, men mere det primitive metoder, udtaler Lodahl til dbold.dk.

Midtbanespilleren er dog ikke helt sikker på, hvor store deres chancer er i de kommende kampe, efter de første to sejre over italienske AC Milan og mexicanske Chivas, som de vandt 1-0 over, på mål af Mikael Anderson.

– Det er svært at sige, da vi ikke kender ret meget til de to hold, som vi kan møde i den anden gruppe, så vi må se. Men vi tror selvfølgelig på, at vi kan gå hele vejen til finalen, afslutter Lodahl.

FC Midtjylland har spillet deres sidste kamp mod Hellas Verona mandag aften, men resultatet er endnu uvist. Ulvene er dog stadig kvalificeret til kvartfinalen, uafhængigt af hvad mandagens resultat blev.

In this article