FCM U18-talent: Det er gået fremragende

FC Midtjylland vandt i mandags en international turnering i Schweiz. Efter tre kampe uden nederlag, var ulvene endt i finalen, som de vandt 3-0 over Atlético Madrid.

Torneo Bellinzona blev i mandags afgjort med en klar finalesejr til danske FC Midtjylland. Turneringen er for spillere under 18 år, og midtjyderne har flere gange været repræsenteret i turneringen, dog uden at nå til finalen.

Men det skulle ændre sig denne gang, da ulvene på den aller fineste måde nåede igennem uden nederlag, og endte i finalen mod selveste Atlético Madrid, som bestemt har et dygtigt talentakademi.

Rasmus Nicolaisen, der headede bolden i mål til 2-0 i finalen er ovenud tilfreds med holdets præstationer gennem turneringen.

– Det er jo gået fremragende i turneringen, både spillemæssigt og resultatmæssigt, hvor vi jo vinder finalen overbevisende, mod selveste Atletico Madrid, fortæller Nicolaisen til dbold.dk.

Også Rasmus Nissen, der til dagligt tørner ud for ulvene på U19-holdet, var tilfreds med udfaldet.

– Det er klart, at hele truppen og trænerstaben er meget tilfredse med vores præstation. Jeg synes vi får vist det udtryk vi gerne vil være kendt for, med god offensiv fodbold, blandet med en rigtig god solid defensiv, siger Nissen.

Og den 18-årige målmand Andreas Raahauge følger de to spillere trop.

– Jeg syntes turneringen er gået lige efter planen. Vi spiller faktisk godt i alle kampe, og skaber mange chance. Resultaterne kunne hellere ikke være bedre, udtaler han til D’ BOLD.

Rasmus Nicolaisen sendte sit eneste turneringsmål i kassen i finalen, hvilket han selvfølgelig er glad for.

– Det var en rigtig god følelse, at få headet bolden i mål igen. Det er efterhånden lang tid siden. Og så lige i finalen, i så stor en turnering, det gør det ikke dårligere, siger Nicolaisen efterfølgende.

En anden, der også havde en fod med i angrebsspillet var Rasmus Nissen der lavede hele tre målgivne afleveringer ved turneringen. Han lagde op til to mål allerede i den første kamp og havde også en fod med i spillet, til et af holdets mål i semifinalen.

– Det er altid dejligt at hjælpe holdet frem mod sejr. For mig, som ikke er kendt som den store målscorer, er det dejligt at bidrage offensivt. Så er det sådan set lige meget om man laver assist eller selv scorer, udtaler Nissen.

Og Raahauge synes bestem også, at det var en stor ære, at få lov til at spille mod så store internationale hold i sådan en turnering.

– Det er en kæmpe oplevelse at stå på mål mod så store hold som Inter og Atlético (Atlético Madrid, red.), og det giver en erfaring fra aller højeste hylde, og det er fedt at sammenligne sig med hold fra toppen af andre lande, fortæller Raahauge.

Assistkongen Rasmus Nissen er også glad for sejren, der i sidste ende tilfaldt de unge ulve, efter en finalesejr på 3-0 over spanske Atlético madrid.

– Det føles fantastisk. Vi har i tidligere år stået i samme situation mod samme slags modstandere, hvor vi bare har manglet det sidste. Derfor er det en rigtig dejlig følelse, at gå ind i mesterskabskampen (i U19-ligaen, red.) med en stor pose selvtillid og tro på tingene, siger Nissen og bliver fulgt op med denne kommentar af Rasmus Nicolaisen:

– At der er så mange gode internationale hold med som blandt andet Tottenham, Inter og Atlético Madrid, giver sådan en turnering dét ekstra. Og det er også med til at gøre triumfen endnu federe. Så det har været en rigtig stor oplevelse, ikke bare at vinde turneringen, men også at møde modstandere fra øverste hylde i Europa.

Også Andreas Raahauge er overvældet over sejren i turneringen, som flere fodboldlegender har vundet gennem tiden.

– Det var sindssygt fedt at vinde sådan en kæmpe turnering som Beckham, Beckenbauer og Giggs før har vundet. Og så at vinde 3-0 over Atletico i finalen gør bare det hele endnu bedre, afslutter Raahauge.

FC Midtjyllands Alka Superliga-cheftræner Glen Riddersholm, er også meget imponeret over de unge ulve, og spår en lys fremtid for klubbens ungdomsafdeling.

– Det er meget tilfredsstillende, at se vores unge talenter stryge helt til tops i en international stærk besat turnering. Det viser at talentudviklingen i FCM er i højsædet, og at det arbejde de dygtige trænere og spillere hver dag i samarbejde udfører, er på et højt niveau. International erfaring er vigtig for de unge spillere, og med de ambitioner vi har i FC Midtjylland, er det dejligt at se vores talentfulde spillere, kan konkurrere på højt niveau. 3-0 i finalen mod Atlético Madrid er imponerende, og jeg er glad på trænere, spillere og klubbens vegne, fortæller Riddersholm til D’ BOLD.

In this article