Lucas A.-scoring hjalp Ajax til at drille PSV

Lucas Andersen blev skiftet ind fra bænken i Ajax Amsterdams kamp mod Heracles, men fik alligevel sat sit aftryk.

PSV Eindhoven har været fuldkommen ustyrlige i denne sæson, og allerede i går kunne de vinde det hollandske mesterskab med hele fire runder tilbage. PSV vandt nemlig 3-1 over PEC Zwolle fredag, og dermed havde de kun brug for et Ajax-nederlag, for at kunne kalde sig hollandske mestre, for første gang siden 2010.

Desværre for PSV måtte de udsætte deres mesterskabsfejringer. Ajax skulle nemlig op imod Heracles, der blot er ét point over nedrykningsstregen, og hovedstadsklubben hentede også relavtivt komfortabelt tre point. Ajax havde kun en enkelt dansker med fra start, nemlig Nicolai Boilesen.

Der skulle dog gå en halvleg, før Ajax fik sat bolden i nettet. Det var den islandske angriber Kolbeinn Sigthorsson der scorede, på oplæg af Ricardo van Rhijn.

Med 13 minutter tilbage af kampen, blev danske Lucas Andersen så skiftet ind, og det viste sig at være en god idé. Mindre end ti minutter senere scorede han nemlig til 2-0, på oplæg af den anden dansker, Nicolai Boilesen. Det var Andersens blot andet mål i Æresdivisionen i denne sæson.

Mens PSV måtte holde champagnen på køl, var det tre vigtige point for Ajax. Det betyder nemlig, at de har ni point ned til Feyennoord på tredjepladsen. Mens tredjepladsen kun giver adgang til Europa League-kvalifikation i næste sæson, giver andenpladsen nemlig Champions League-kvalifikation.

In this article