Talenttid 01-04-2015 – U19-ligaen – FC. Nordsjælland tabte (ikke en aprilsnar)

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Kilde:dbu.dk
Kilde:dbu.dk

I den forgange uge har U19-landsholdets kampe mod England, Frankrig og Aserbajdsjan stjålet overskrifterne.

Mod England tabte Danmark knebet med 3-2, efter at have været foran, mens man mod Frankrig kom i menneskehænder og led et 2-0-nederlag. Sidste optræden var mod Aserbajdsjan. Her leverede de danske talenter prøver på deres talent, og vandt kampen uden problemer med cifrene 3-0. Landstræner Bent ”Turbo” Christensen var efter mini-turneringen glad for sine drenges præstationer, og havde samtidig kun store ord til over for det talentarbejde, der bliver lavet rundt om i de danske klubber.

Her refererede landstræneren selvfølgelig til U19-ligaen, som på trods af landskampspausen alligevel rørte på sig i weekenden.

De fleste ligahold havde valgt at flytte de kampe, der blev afviklet samtidigt med landskampene, men FC. Nordsjælland, Randers, Vejle og FC. København var ligeglade og alle i kampe i weekenden.

Et ganske selvsikkert træk fra FC. Nordsjælland, som til lørdagens kamp mod Randers måtte se bort fra backspilleren Mads ”Mini” Pedersen og angriber Marcus Ingvartsen, som begge var på landsholdstjeneste. Det var nu ikke fordi, modstanderen fra Randers havde alle mand til rådighed – Kronjydernes forsvarsgeneral Jonas Bager var ligeledes hidkaldt til landsholdsfodbold – og sådan forløb optakten til topkampen i U19-ligaen.

Rækkens nummer to mod nummer tre. FC. Nordsjælland, der gik til kampen som ubesejrede og med international succes fra et elitestævne i Italien i bagagen, og Randers, hestene, der med tredjepladsen har overrasket alt og alle, og senest var tæt på at snuppe point fra mægtige FC. Midtjylland.

Kampen startede som forventet. FC. Nordsjælland dominerede med bolden, og Randers løb efter den. Det hurtige spil på kunstgræsset var en fordel for tigrene, men det kneb med det chanceskabende spil på den sidste tredjedel, hvilket var gæsternes fortjeneste. En flok disciplinerede og godt indstillede jyder besværliggjorde nemlig de hurtige kombinationer, som topholdets forreste ellers er så dygtige til. Samtidig levede Randers på kontrastød, men alt i alt var første halvleg en chancefattig forestilling.

Det blev der lavet om på i anden halvleg. Her blev U19-ligaens målmand med flest cleensheets, Thomas Gall, nemlig hurtig passeret. Et udspark fra Alexander Nybo i Randers-buret havnede hos Jeppe Mogensen. Manden, der også i sidste weekend fandt vej til netmaskerne, tog sagen i egen hånd, og fra imponerende 40 meters afstand sendte han kuglen i en blød bue over sagesløse Gall i målet. Tilskuerne på Farum Park var vidne til et drømmemål, Randers-spillerne omfavnede hinanden i glædesrus og topholdet var på slingrekurs.

En slingrekurs der var tæt på at blive forværret minutter senere, hvor Mogensen og 95’eren Edgar Babayan var i en fordelagtig position til scoring, men de to offensivspillere svigtede, ligesom også FCN’s vanlige stjerner Emre Mor og Adnan Mohammed gjorde det.

Hjemmeholdet formåede såmænd ikke engang at få etableret et sidste og afgørende tryk på Randers’ bagerste gelleder, og så sluttede topkampen med en overraskende udesejr på 0-1. FC. Nordsjælland er nu to point foran FC. Midtjylland, som dog har to kampe i hånden.

Morten Karlsens tropper spiller god fodbold, men alting har sin ende, og efter 13 kampe uden nederlag blev lørdag en sorgens dag for FC. Nordsjælland. Her gik tigrene for første gang tomhændede fra banen, men værre er det dog, at man forærede konkurrenterne fra den jyske hede en lille matchbold i kampen om DM-titlen.

FC.København og Vejle kæmper ikke med om hverken guld, sølv eller bronzemedaljer.

Og så alligevel.

Fordi for løverne fra Frederiksberg allé er det overkommeligt, at drømme om metal. De fem points afstand til Randers på tredjepladsen er absolut opnåeligt, og med tanke på, at hovedstadens talenter har en kamp i hånden, må netop en bronzemedalje være ambitionen for FCK’s ældste talenthold, der lørdag tog imod Vejles ditto.

Efter et fortjent nederlag til AGF i forrige weekend var det med bange anelser, at hjemmeholdet startede kampen. Vejle var bedst i indledningen, havde flere store chancer og burde have været foran på nogle af de muligheder, man havde. Patrick Rasmussen er altid farlig, men lørdag var der også andre vejlegenserne, der bemærkede sig positivt. Kasper Skjærbæk, Magnus Clemmesen og Peter Kristensen var alle i hopla, og det var netop sidstnævnte, der stod for kampens første scoring.

Fløjspilleren modtog i løb bolden i venstre side, prikkede den forbi sin direkte modstander, tog et par træk og sendte den i mål. 0-1 til Vejle, der ikke var mærket af midtbanemotor Jeppe Hansens fravær.

De rødklædte dominerede kampen.

Det fortsatte efter scoringen. Måltavlen viste længe de samme cifre, og meget tydede på en udesejr. Men måltavlen ændrede sig. I det 72. minut bragte værternes midtbanespiller Jogvan Jacobsen balance i regnskabet. Jacobsens afslutning blev rettet af en VB’er, og snød fuldkommen en chanceløs Jakob ”Yankee” Henriksen i målet. Desværre for gæsterne blev det udlignende mål startskuddet på en dårlig periode, hvor løverne ikke viste nåde og kynisk fortærede sit bytte. Daniel Chuckwumah lobbede flot bolden over en fremadstormende Jakob ”Yankee” Henriksen, der i situationen var lidt på mellemhånd, og gjorde det til 2-1 efter en periode, hvor værterne vadede i chancer. Til slut blev ondt værre for VB, da Berat Berici med sit sjette sæsonmål lukkede ballet.

Efter opgøret var Vejle-træner Kim Engstrøm utilfreds. Hans tropper havde fulgt gameplanen, gjort alt til perfektion, men tabt med 3-1. Sådan er vilkårene for et bundhold. Østjyderne tabte for anden gang i streg, og har efter to nederlag stadig forårets første sejr til gode.

Og hvad blev vi så klogere på efter denne spillerunde? Jo, vi fandt ud af, at de fleste hold foretrækker at stille til start med bedst mulige mandskab, og udskyder deres kampe. Om det var fraværet af Marcus Ingvartsen og Mads “Mini” Pedersen, der blev udslagsgivende for FC. Nordsjælland, skal være usagt, men man kan ikke lade værre med at tænke på hvad, Morten Karlsens tropper havde præsteret med U19-landsholdsspillere på holdkortet.

FC. Midtjylland står nu med de bedste kort på hånden, og det selvom jydernes præstationer har været af svingene karakter i 2015. Guldkampen fortsætter..

In this article