Talenttid – 16-04-2015 – U19-ligaen – Hensynsløse heste og triste tigre

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Kilde:dbu.dk
Kilde:dbu.dk

Så var den gal igen! FC. Nordsjælland havde ikke fået splinterne ud af øjet, da man i lørdags endnu engang måtte indkassere et overraskende stort nederlag.

Lørdagen bød på fire opgør fra landets bedste ungdomsrække. OB, Esbjerg, AGF og FC. Midtjylland sad over.

Det gjorde Vejle ikke. Østjyderne tog hjemme imod storambitiøse Brøndby, som stadig kæmper med at indfri de enorme forventninger, der internt og fra omverdenen er til holdet. Om det var det store pres eller noget helt andet, der var udslagsgivende for kampens start skal være usagt, men hvor om alt er, var det gæsterne, der startede klart bedst.

Vejle blev presset i bund.

Og Brøndby havde initiativet. Et par hjørnespark blev det til, inden Daniel Stückler i det sjette minut scorede til 0-1, og dermed sendte Vejle dybere ned i det store, sorte hul holdet befinder sig i.

Anden halvleg blev en anden fortælling. Nu var Vejle det bedste hold, men Kim Engstrøms tropper formåede ikke at kreere nok chancer – kun få standardsituationer – og så vandt Brøndby med 0-1.

Ikke helt så gnidningsfrit gik det for Lyngby, da de omtrent samme tid som Brøndby og Vejles kamp spillede mod AaB. Godt nok bragte 95’eren Gustav Therkildsen de kongeblå foran med 1-0, da han direkte på frispark scorede et af denne spillerundes bedre mål, men Lyngby havde ikke klassen til at matche nordjyderne, og tyede noget atypisk til en del lange bolde. AaB fik takket være Rasmus Pedersens udlignende scoring vendt kampen, inden AaB-topscorer Jannik Pohl med sit sjette sæsonmål scorede til 2-1 i det 39. minut. Foran 2-1 overlod hjemmeholdet initiativet til gæsterne, der prøvede og prøvede, men aldrig fandt nøglen til at dirke det bolsjestribede forsvar op. I flere tilfælde burde og skulle værterne have afgjort forestillingen med scoringen til 3-1, men skarpheden manglede. Det kunne dog være ligegyldigt, for da dommeren efter 90 intense minutter fløjtede af, kunne nordjyderne fejre endnu en hjemmebanesejr.

Hjemmebanesejr var også hvad Randers jagtede i kampen mod FC. København. Løverne, der i sidste weekend tabte med 3-1 til Esbjerg, skulle forsøge at vise noget mere excellence, end man havde gjort i det vestjyske.

Randers er ikke det nemmeste hold at spille imod. Hestene har overrasket alt og alle, og ligger pt. på en imponerende tredjeplads i landets bedste ungdomsrække. Ligesom så mange andre steder rundt omkring i det ganske land blev lørdagens kamp mellem løverne og hestene afviklet på et knoldet underlag, der medførte at dueller og intensitet var nøgleordene. Første halvleg bød ikke på de store chancer, så 0-0.

I anden halvleg fik de lyseblå bedre fat, og iværksatte noget, der mindede om et pres mod Daniel Jespersens mål. Målet faldt efter et fantastisk frispark fra anfører Emil Kjeldsen, som langt udefra valgte at give det chancen, og sparkede direkte på kassen. Overlæggeren tog bolden, inden formstærke Jeppe Mogensen var over den, og sparkede den runde i kassen til en 1-0-føring. I slutningen af opgøret blev ondt værre for FC. København. Det lå i kortene, at endnu et udebanenederlag var under opsejling, da Mathias Haarup med ti minutter igen gjorde det til 2-0 efter et par gode træk. Målet blev da også slutresultatet i det kronjyske.

Spillerundens mest opsigtsvækkende resultat finder vi i kampen mellem Silkeborg og FC. Nordsjælland.

De slagne tigre skulle efter nederlag til Randers og AGF (1-7!!!) forsøge at komme tilbage på sejrskurs, da man var taget til Silkeborg for at møde selvsamme. Det blev endnu en ubehagelig oplevelse for FC. Nordsjælland, der måtte se sig slået af et bedre hold.

Det kunne ellers have gået meget anderledes. Et straffespark blev af gæsternes Christian ”TK” Køhler misbrugt efter blot to minutter, hvorefter SIF-profil Samme Skytte bragte sit hold foran. Lasse Pedersen, Rasmus Lysdal og Nicklas Røjkjær tegnede sig derudover for målene, inden Oliver Miltoft pyntede på resultatet i det 88. minut.

Silkeborg spillede simpelthen bare bedre, dominerede langt oppe på gæsternes banehalvdel og vandt de fleste nærkampe. Morten Karlsens tropper har nu kampfri til d. 9. maj, så der er rigelig tid til at få evalueret de seneste tre kampes udsædvanelige dårlige resultater og manglende indstilling.

Sæsonen er stadig lang, men med endnu et stort nederlag er guldet næsten tabt på gulvet for FC. Nordsjællands ellers så dygtige, unge spillere.

In this article